به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، نظر افضلی اظهار داشت: در شعار امسال به عنوان حمایت از کالای ایرانی که مقام معظم رهبری مطرح کردند در کنار نقش مسؤولین، نقش مردم پررنگتر است.
وی افزود: در این زمینه مردم باید اشتیاق بیشتری برای خرید کالای ایرانی داشته باشند و مصرفشان را از کالاهای خارجی به سمت کالاهای داخلی سوق بدهند.
*استفاده از کالای داخلی یک امر ضروری است
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وقتی تولیدی صورت میگیرد و این تولید مصرف نشود و فروش نداشته باشد مسلماً خط تولید و زنجیره تولید مشکلدار میشود، گفت: استفاده از کالای داخلی یک امر ضروری است.
افضلی بیان کرد: کالای داخلی باید قابل رقابت با کالای خارجی باشد چرا که ما نمیتوانیم بخش تحقیق و تکنولوژی و هایتک را در کالای داخلی منظور نکنیم و بعد انتظار داشته باشیم که مردم در برابر کالای خارجی آن را ترجیح دهند.
توجه به ذائقه مردم و تکنولوژی از دلایل افزایش گرایش به سمت تولیدات داخلی
وی با اشاره به اینکه تولید باید یک تولید قابل رقابت با کالای خارجی باشد، گفت: تولیدکنندگان باید رقابت با کالای خارجی را مدنظر داشته باشند و مطمئناً زمانی که تولید به سمت کیفیت و با استانداردهای جهانی و با تکنولوژی روز تغییر کند و در کنار آن مراکز پژوهشی باشد و ذائقه مردم در نظر گرفته شود، گرایش به سمت آن پیدا میشود و یک رونق اقتصادی در کشور ایجاد میشود.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بیشترین بخشی که استکبار جهانی برای مقابله با انقلاب اسلامی روی آن تاکید دارد و به آن تکیه زده، بحث تحریم است و تحریم اقتصادی است و لذا چندین سال است که مباحثی مانند حماسه اقتصادی، اصلاح الگوی مصرف و تولید و اشتغال به صورت یک زنجیره و تأکید از سوی مقام معظم رهبری بیان میشود چرا که این بخش با زندگی همه مردم سر و کار دارد و فشارهای استکبار و تمام تلاش بر این است تا از این ناحیه به جمهوری اسلامی ایران ضربه بزنند.
باید بخش اقتصادی توسط مسؤولین به خوبی هدفگذاری شود
افضلی با اشاره به اینکه وقتی مسائل اقتصادی تحت تاثیر قرار بگیرد نارضایتی مردم را در پی خواهد داشت، افزود: باید بخش اقتصادی توسط مسؤولین به خوبی هدفگذاری شود و مردم و مسؤولین مسائل این بخش اساسی را تقویت کنند تا آسیبپذیری در این بخش کم شود و به کوری چشم دشمنان ایرانی آباد و مستقل داشته باشیم.
وی با بیان اینکه موضوع اشتغال، تولید و اقتصاد مقاومتی هنوز تحقق پیدا نکرده است، گفت: اگر به شاخصههای اقتصاد مقاومتی نگاهی بیندازیم در مسیر حرکت، شکلگیری و بحث اشتغالزایی با کارهای زیادی در زمینه فارغالتحصیلان و جوانان روبه رو هستیم.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به پتانسیلهای کشور و پتانسیلهایی که در منطقه داریم باید روی نقاط قوت خود کار کنیم و محصولات منحصربه فرد، معادن و گردشگری و دیگر پتانسیلها را در نظر بگیریم تا زمینه اشتغال فراهم شود.
هنوز به شاخصهای اصلی در اقتصاد مقاومتی نرسیدهایم
افضلی بیان کرد: در راستای اقتصاد مقاومتی اقداماتی شده اما هنوز به آن شاخصهای اصلی نرسیدهایم و برای مثال هنوز نرخ متوسط بیکاری در کشور بالای 12 درصد است.
وی ادامه داد: در نهبندان نرخ بیکاری حدود 17 درصد است و باید از پتانسیلهای منطقه استفاده کنیم و معادن و کارخانههای بدون نیاز آبی را تأسیس کنیم تا مشکلات را کاهش دهیم.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید سالیانه یک میلیون شغل در سطح کشور ایجاد شود، گفت: مسائلی مانند اینکه چقدر مسؤولین در این زمینه حرکت میکنند و باید به چه میزان جلو برویم قابل ارزیابی و قابل سنجش است اما در این قسمت مشکل داریم.
اصلاح الگوی مصرف در جامعه یک نیاز جدی است
افضلی یادآور شد: وقتی تولید جلو رود و از آن سو فروش تولیدات انجام شود و گردش اقتصادی به وجود آید مسلماً اشتغالزایی را نیز به دنبال خواهد داشت چراکه مکمل یکدیگر هستند.
وی فرهنگسازی را پیشنیاز هر کاری دانست و افزود: اصلاح الگوی مصرف در جامعه یک نیاز جدی است.
روشنفکران، دانشگاهیان و حوزویان در اصلاح الگوی مصرف پیشرو باشند
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی به ضرورت تبیین بحث اقتصاد مقاومتی توسط حوزه و دانشگاه و عمل به آن توسط همه اقشار جامعه اشاره کرد و گفت: الگوی فرهنگ مصرف و زندگی باید مطرح شود و در سطح جامعه نمود پیدا کند و روشنفکران، دانشگاهیان و حوزویان در این نقش پیشرو باشند و شاخصهها را تبیین کنند.
افضلی یادآور شد: در استان خراسانجنوبی ظرفیتها و کالاهای داخلی بسیاری داریم و باید فرهنگ استفاده از این کالاها نهادینه شود.
لزوم توجه ویژه به بخش معدن در خراسانجنوبی
وی با اشاره به اینکه برای نمونه همه مردم استان باید از لاستیک کویرتایر استفاده کنند، گفت: باید به صنایع مادر و بخش معدن در استان توجه ویژهای شود و تولیدکنندگان نیز با رعایت استانداردها به سمت کیفیسازی حرکت کنند.
انتهای پیام/4