به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، حامد شبانی اظهار داشت: از ابتدای انقلاب و همچنین اوایل رهبری مقام معظم رهبری بحث مسائل اقتصادی و راهبردهای کلان آن در فرمایشات رهبر معظم انقلاب مورد تأکید بوده و ایشان تأکید فراوان بر استقلال از صادرات نفتی داشتند.
وی افزود: در اوایل دهه 70 بود که آمریکا در طرحی ایران را به شدت نیازمند خود کرد و نفت ایران را به قیمت گران خرید و ایران نیز همه قراردادها با دیگر کشورها را لغو کرد و فقط با آمریکا قرارداد بست و در این زمان مقام معظم رهبری نسبت به این موضوع هشدار دادند و تأکید داشتند که از نفت مستقل شوید اما دولت سازندگی مسیر خود را ادامه میدهد و بعد آمریکا به طور یک جانبه قرارداد را لغو و بحران اقتصادی شدیدی را در اوایل دهه 70 برای ایران رقم زد.
کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه اختلاف نگاهها در دولتها باعث شده گاهی رشد و گاهی عقبگرد داشته باشیم، گفت: فرمایشات در بحث اقتصادی و خطاب قرار دادن مردم مختص امسال نبوده و یکی از راهبردهای کلان اقتصادی ایشان در دهه 80 مردمی کردن اقتصاد بود چراکه همواره تأکید داشتهاند که اقتصاد باید از حصار دولتی خارج شود.
بیتوجهی دولتیها به اقتصاد مقاومتی از دلایل مخاطب قرار دادن مردم
شبانی تصریح کرد: امسال مردمی شدن شعار سال حالت ویژهتری به خود گرفت و شاید یکی از دلایل این است که عواملی که کار در دستشان است توجهی به این موضوع ندارند.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری با اشاره مخصوص به مردم و دخیل بودن مردم یک انتقاد به دولتیها در عدم تحقق شعارهای قبلی داشتند.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: مقام معظم رهبری به نحوی میگویند که از دولتیها انتظار میرفت که شعارها را تحقق بخشند و زمانی که این انتظار برآورده نشده از مردم این انتظار را دارند.
دولت به عنوان بزرگترین مصرفکننده کالا باید کالای ایرانی مصرف کند
شبانی بیان کرد: دولت به عنوان بزرگترین مصرفکننده کالا باید کالای ایرانی مصرف کند، گفت: اگر همه سازمانها و ارگانها از کالای ایرانی حمایت کنند بسیاری از مشکلات حل میشود.
وی یادآور شد: امروز اگر لاستیک خودروها، نوع ماشین ادارات و تجهیزات در ادارهها از کالاهای داخلی انتخاب شود، چرخ صنعت راه میافتد.
برخی از زد و بندها مانع از مصرف کالای ایرانی میشود
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: متأسفانه در این میان برخی از زد و بندها و حرص و ولعها باعث میشود که کالای ایرانی مورد استفاده قرار نگیرد.
شبانی با بیان اینکه زمانی که مردم مسئله اقتصادی و دغدغه معیشت داشته باشند بسیاری از دغدغههای دیگر کنار میرود، گفت: زمانی که در دولت دو قطبی معیشت و انرژی هستهای ایجاد کردند مردم معیشت را انتخاب کردند.
وی اضافه کرد: بسیاری از خانوادههایی که درگیر فقر هستند در هنگام بروز مشکلات اقتصادی بسیاری از اولویتها را کنار میگذارند و اساساً کارا بودن نظام از دست میرود.
کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: اگر در مسئله اقتصاد و معیشت مشکل داشته باشیم امنیت نیز سر معیشت معامله میشود و شاید عدهای این کار را انجام دهند.
بسیاری از مشکلات اقتصادی نتیجه القائات دشمن و اشکال در سبک زندگی است
شبانی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات اقتصادی نتیجه القائات دشمن، سوء مدیریت و اشکال در سبک زندگی است، گفت: امسال رهبر معظم انقلاب بیشتر مردم را خطاب قرار میدهند و علت آن اهمیت سبک زندگی است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته در رسانهها به شدت حمله به اشرافیت شد و جنبش ضداشرافیت در فضای مجازی بسیار خوب بود، گفت: مقام معظم رهبری امسال هشدار دادند که این اشرافیت به سمت بقیه مردم رفته و افراد سطح متوسط نیز درگیر اشرافیت شدهاند و این یکی از مشکلات ما است.
بسیاری از افراد به شدت درگیر پشت میزنشینی هستند
کارشناس مسائل سیاسی ایرادات در سبک زندگی را برای اقتصاد خطرناک دانست و افزود: به اقتصاد مولد نیاز داریم اما بسیاری از افراد به شدت درگیرپشت میزنشینی هستند.
شبانی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی یک تز علمی و اقتصادی است و زمانی مطرح شده که تز اقتصاد ریاضتی در غرب به شکست انجامید.
باید اقتصاد را طوری بسازیم که در برابر تکانههای اقتصادی مقاوم باشد
وی تبیین کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای درست مصرف کردن و تولید داخلی است و به این مفهوم است که اقتصاد را طوری بسازیم که در برابر تکانههای اقتصادی مقاوم باشد.
کارشناس مسائل سیاسی عنوان داشت: اقتصاد مقاومتی یک مسئله کاملاً جاافتاده است و مؤلفههایی مانند عدم اسراف، عدم ربا، قناعت و سادهزیستی در آن آمده است.
شبانی با بیان اینکه در بازار ترکیه مصرف کالای خارجی را ننگ میدانند، افزود: دولت باید برای بحث تولید با تولیدکننده داخلی در زمینه تسهیلات و فروش همکاری لازم را داشته باشد و در خرید محصولات اولیه و قوانین بیمه بهطور همهجانبه از تولیدکننده حمایت کند.
انتهای پیام/4