به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، مهدی مزگینژاد اظهار داشت: سال جاری از سوی مقام معظم رهبری سال حمایت از کالای ایرانی نام گرفت و طبیعتاً بیشترین مخاطب کالای ایرانی و مصرفکنندگان مردم هستند.
وی با بیان اینکه مردم باید رغبت خود از کالای خارجی را به کالای ایرانی تغییر دهند و به سمتی برویم که مصرف کالای ایرانی را نهادینه کنیم، گفت: با مصرف کالای ایرانی تولید راهاندازی شده و سپس اشتغال که دوای درد بسیاری از ناهنجاریها در جامعه است، ایجاد میشود.
کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان نیز باید قیمت را متعادل و کیفیت را بهبود بخشند تا بتوانند با کالای خارجی رقابت کنند.
مزگینژاد بیان کرد: دغدغههای مهم فرهنگی و اجتماعی نیز وجود دارد اما زمانی که در بحث اقتصاد دچار یک بیماری بزرگ هستیم که متأسفانه به عنوان یک ارث از حکومتهای قبلی به ما رسیده است شاید کار فرهنگی اثر داشته باشد اما اثر آن مطلوب نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه اگر بتوانیم اقتصاد را سر و سامان ببخشیم مکمل بزرگی برای کار فرهنگی و اجتماعی ایجاد میشود، افزود: اگر تولید ملی و کارخانهها راه بیفتد و جامعه از نظر اقتصادی به یک تعادل برسد کار فرهنگی را نیز میتوان انجام داد و این مسئله باعث اعتماد بیشتر مردم به انقلاب و نظام میشود.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: تا مشکل اساسی اقتصاد حل نشود، آن ثمرهای را که در امور دیگر نیاز داریم را نیز دریافت نخواهیم کرد.
مزگینژاد اذعان داشت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند باید از حالت همایش و شعار خارج شد و به صحنه کار و عمل رسید.
وی با بیان اینکه گزارشهایی از اقدامات انجامشده در اقتصاد مقاومتی ارائهشده اما در صحنه عمل این گزارشها دیده نمیشود، گفت: موضوع اقتصاد مقاومتی یک مسئله کلان است و باید اقتصاد نظام توسط آن درمان شود و اقتصادی را ساخت که در هیچ زمان و تحت هیچ شرایطی دچار بحران نشود.
کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: متأسفانه علیرغم طرحها و برنامههایی که داده شده هنوز تحقق در اقتصاد مقاومتی حاصل نشده و نتایج را به صورت مشهود و با خروجی که معرف اقتصاد مقاومتی باشد و بتواند درد مزمن اقتصاد را درمان کند، نداشتهایم.
مزگینژاد بیان کرد: با توجه به اینکه در سال جاری با توجه به اینکه مردم بیشتر در شعار سال مخاطب قرار گرفتهاند امیدواریم تحقق این شعار بیشتر وجود داشته باشد چراکه مردم موضوع را اداره خواهند کرد.
وی اقتصاد مقاومتی و آتش به اختیار را مفهومی با زوایای گوناگون دانست و گفت: پیرامون این مسائل طرحها و مقالات خوبی ارائهشده اما بایستی تحقیقات دقیقتر و گستردهتر باشد چراکه در برخی از موارد بهرهبرداری از الگوهای غربی نیز صورت گرفته است.
کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: اینکه نظرات و طرحهای ارائهشده در جامعه قابل پیادهسازی است یا نه جای بحث دارد چراکه در کشور ما قوانین و مقرراتی مانند حلال و حرام بودن و عدم ربا مطرح است که با اقتصاد جهانی همخوانی ندارد و باید به آن توجه کرد.
مزگینژاد تبیین کرد: تعاریف خوبی از اقتصاد مقاومتی در برخی از دانشگاهها صورت گرفته است اما از طرفی کار جامع قوی که همه ابعاد جامعه را در بر بگیرد در دانشگاهها انجام نشده است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری به گونهای است که همه معضلات جامعه مانند بیکاری و تورم را حل کند، خاطرنشان کرد: تکلیف وزارتخانهها باید کاملاً روشن باشد و محکم پای کار باشند.
کارشناس مسائل سیاسی افزود: تهیه طرح جامع در موضوع اقتصاد مقاومتی بر عهده دانشگاهیان است و امیدواریم طرحهایی را ارائه دهند که در جامعه اسلامی بتوان از آن استفاده کرد.
مزگینژاد با بیان اینکه در خراسانجنوبی صنایع قدیمی وجود دارد و دولت باید در قالبهای مختلف کمک کند تا این صنایع بهروز شود، گفت: متأسفانه در داخل استان صنایع تبدیلی نداریم و محصولات زیادی در استان خامفروشی میشود.
وی بیان کرد: باید به بحث آموزش در استان پرداخته شود چراکه انسانی که دارای تخصص داشته باشد میتواند تکنولوژی جدید را برای بهرهبرداری از منابع موجود ایجاد کند.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: باید در داخل استان نیروهای بومی خود را به کار گیریم تا نیروهای داخل استان مجبور به مهاجرت نشوند و با توجه به ظرفیت جوانان، توان اقتصادی را بالا برد تا شاهد رشد اقتصادی در استان باشیم.
انتهای پیام/4