به گزارش خراسان تایم به نقل از فارس حجتالاسلام و المسلمین سیدعلیرضا حسینی، اظهار داشت: دلایل انتخاب شعار سال به عنوان حمایت از کالای ایرانی توسط مقام معظم رهبری و مخاطب قرار دادن مردم را میتوان در دو بخش بررسی کرد.
وی با بیان اینکه در مورد تحقق شعارهای سالهای گذشته تلاشها و اقدامات زیادی صورت گرفته ولی برخی میخواهند وانمود کنند که مسؤولین نسبت به تحقق این شعارها بیتوجه بوده تا مردم را ناامید سازند، تصریح کرد: باید به این موضوع توجه شود که در تحقق شعارهای سال انتظارات مردم و مقام معظم رهبری به طور کامل محقق نشده است.
امام جمعه درمیان یادآور شد: از دیگر دلایل انتخاب شعار سال و مخاطب قرار دادن مردم این بوده که این شعار(حمایت از کالای ایرانی) به فرهنگ مردم که عرق میهنی نسبت به تولیدات داخلی داشته باشند، برمیگردد.
حسینی ادامه داد: هر چند بخش دولتی نیز تأثیر زیادی در حمایت از کالای ایرانی به عنوان شعار سال با ایجاد بخشنامهها دارد ولی مردم بیشترین تأثیر را در خرید کالاهای وارداتی، بینالمللی و قاچاق دارند.
وی با اشاره به اینکه موضوع اقتصاد یک دههای بوده که چاشنی شعارهای سال است، افزود: این موضوع نشان میدهد هر چند امروز در معرض جنگ فرهنگی و دیپلماسی قرار داریم اما آنچه بیشترین ضربه را به جامعه از طریق دشمن وارد ساخته از نظر اقتصادی و مسیر فقر بوده است.
امام جمعه درمیان یادآور شد: برای مقابله با دشمن باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم که دشمن در چه حوزهای قرار گرفته تا ما در مقابلش قرار گیریم و به همین دلیل راهبرد اصلی مقام معظم رهبری در مورد انتخاب شعار سال به عنوان حمایت از کالای ایرانی توجه به این موضوع بوده است.
حسینی ادامه داد: شعار ترامپ خرید کالای آمریکایی است بنابراین مردم ایران نباید با خرید کالای خارجی به رشد اقتصادی کشورهای رقیب کمک و به اقتصاد خود ضربه وارد کنند.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ مردم به سمت حمایت از کالای ایرانی سوق یابد، اضافه کرد: حمایت از کالای ایرانی باید چاشنی فرهنگ مردم قرار گیرد.
امام جمعه درمیان در مورد موفقیت مسؤولین در تحقق شعار سال گذشته به عنوان اقتصاد مقاومتی اشتغال و تولید گفت: تلاشهای زیادی در استان بهویژه در شهرستان درمیان در این رابطه شده به طوری که در ایجاد اشتغال رشد بیشاز 100 درصدی نسبت به تعهد شهرستان وجود داشته و همچنین این شهرستان رتبه نخست استان را در رشد فعالیتهای عمرانی داشته است.
حسینی ادامه داد: با این وجود دولت متأسفانه در تحقق شعار سال نمره خوبی کسب نکرده چرا که سالها است که این دولت بر سر کار بوده و باید بیشاز این به مطالبه مردم و شعار انتخابی از سوی مقام معظم رهبری عمل میکرد.
وی با بیان اینکه وجود خلأ تئوریک و مدل اقتصادی منسجم مبتنی بر آموزههای اسلام تأثیر مستقیمی در بر زمین ماندن شاخصههای اقتصاد مقاومتی داشته است، یادآور شد: اگر نظام اداری فعلی با بروکراسی و پیچیدگی که سبب مردمآزاری میشود و همچنین نظام بانکی تغییر یابد تأثیر مستقیمی در مدل اقتصادی منطبق با آموزههای اسلامی دارد.
امام جمعه درمیان ادامه داد: راه اصلاح بنیادین وجود خلأ تئوریک و مدل اقتصادی منسجم مبتنی بر آموزههای اسلام در بر زمین ماندن شاخصههای اقتصاد مقاومتی تغییر ساختار اداری و اصلاح نظام بانکی بوده که باید این تغییرات به تدریج انجام گیرد.
حسینی با ارائه پیشنهادی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی، گفت: در بحث سرمایهگذاری باید تمرکز بر استعدادهای استان به ویژه در بخش صنایع دستی صورت گیرد زیرا در بخش کشاورزی در استان با وجود بیشاز 2 هزار چاه عمیق سود خالص این بخش برابر با سود کل کویرتایر بوده و این نشان میدهد که بخش کشاورزی جزو استعدادهای استان نبوده و بخش صنعت نیز نیاز به زیرساخت دارد و این زیرساختها در استان فراهم نبوده و بنابراین بهترین استعداد استان برای سرمایهگذاری بخش صنایع دستی است.