به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، شایان ولیپور مطلق اظهار داشت: در روند نامگذاری سالها از سال 88 به بعد هر سال یک مضمون اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: در سالهای گذشته عموماً مسؤولین مورد خطاب واقع میشدند و در سال جاری با اندکی تفاوت نسبت به قبل، مردم و مسؤولین در شعار حمایت از کالای ایرانی مورد خطاب واقع شدهاند و این خود نشان از پیامی دارد و آن هم چیزی جز اینکه مسئله اقتصاد بدون همت آحاد ملت قابل حل نمیباشد، نیست.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند بیان کرد: بایستی همه با روحیه جهادی و انقلابی پای کار بیایند تا خاکریزهای اقتصادی فتح شده و کشور در برابر جنگ اقتصادی دشمن بیمه شود.
ولیپور مطلق یکی از جنبههای نامگذاری سال جاری را جنبه فرهنگی آن دانست و گفت: مهمترین گام برای حمایت از کالای ایرانی، فرهنگسازی برای خرید و همچنین افزایش روحیه مشتریمداری در تولیدکنندگان است و نباید از این وجه غافل شد.
وی با بیان اینکه در این شرایط زمانی حوزه اقتصاد آسیبرسان است و امنیت و منافع ملی را به مخاطره میاندازد، گفت: به عنوان مثال شوک ارزی وارد شده به کشور بسیاری از مردم و خصوصاً اقشار آسیبپذیر را تحت فشار معیشتی قرار داد و این خود از اهمیت و اولویت اقتصاد در این برهه از زمان خبر میدهد اما در این میان نباید از فرهنگ نیز غافل شد.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند خاطرنشان کرد: مهمترین نکته شعار امسال این بود که در واقع از سوی مقام معظم رهبری به مصرف تولیدات داخلی فتوا داده شد و اگر این فتوا را در کنار فتوای سال گذشته رهبری که در حرم مطهر امام رضا (ع) فرمودند:"واردات کالاهایی که در داخل به اندازه کافی تولید میشوند، باید حرام شرعی و قانونی شناخته شود" بگذاریم، خواهیم دید که اگر تنها به این دو مهم از سوی مردم و مسؤولین عمل شود بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور از قبیل اشتغال حل خواهد شد.
ولیپور مطلق اضافه کرد: برای عمل به این موارد نیازی به نگاه به بیرون از مرزها نیست و کلید حل مشکل اشتغال نیز در تحقق مصرف کالای داخلی است.
وی بیان کرد: مهمترین مسئله اقتصاد امروز کشور، وابستگی به نفت و دلار است و از همین رو است که با نوسانات قیمت این دو، بازار نیز دچار تغییر و تحول میشود و اتفاقی که باید بیفتد این است که به مرور خود را از این وابستگی جدا کنیم.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه بایستی بدون نگاه جناحی به این موضوع توجه کرد، گفت: همه دولتها با تفکرهای متفاوت یکی پس از دیگری روی کار آمدند اما متاسفانه همه آنها مشکلات اقتصادی یکسانی داشتند و امروز با گذشتن قیمت دلار از مرز 5 هزار تومان بیش از پیش این مسئله نمود پیدا میکند.
ولیپور مطلق اذعان داشت: باید به این مهم کاملا نگاهی فراجناحی داشت و از راهکارهای اقتصادی افراد با گرایشهای سیاسی مختلف استفاده کرد و یکی از این راهکارها پیمانهای دو جانبه ارزی میان کشورها است که امروزه بسیاری از کشورها این امر را انجام میدهند تا وابستگی خود به دلار را کاهش دهند اما متاسفانه این کار با استقبال چندانی از سوی مسؤولین در کشور ما مواجه نشد.
وی ادامه داد: البته راهکارها برای حل انواع مشکلات اقتصادی از سوی نخبگان ارائه میشود و فقط بایستی همت و توجه مسؤولین به این راهکارها بیش از پیش گردد.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه مهمترین وظیفه قشر نخبگان جامعه امروز، تبیین مسئله اقتصاد مقاومتی است و راهکار آن نیز از منویات مقام معظم رهبری به دست میآید و آن برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در حوزهها و دانشگاهها است، گفت: محل بحثهای تئوریک و ارائه راهکارهای عملیاتی برای رسیدن به اقتصادی فارغ از وابستگی به نفت، ارز و ربا و اقتصادی کاملا درونزا، دانشگاهها و حوزهها است که متاسفانه عمده این قشر نسبت به این مسئله مهم کمتوجهی کردند و گاهی رسالت مهم خود را فراموش کردند.
ولیپور مطلق تصریح کرد: مهمترین راهکار تحقق شعار سال شروع از خود است و به این معنا است که به جای آنکه برای مشکلات دیگران را مقصر بدانیم و انگشت اتهام را به بیرون نشانه برویم باید این بار به خودمان باز گردیم و خودمان را مورد نقد قرار دهیم که چقدر به خرید تولید ملی اهتمام میورزیم؟ تا چه حد خود را به این مهم مجاب میکنیم و تا چه اندازه منافع ملی برایمان اهمیت دارد؟
وی با بیان اینکه راهکارهای بسیاری برای قوای سهگانه جهت تحقق شعار سال وجود دارد، گفت: باید نگاه مسؤولین قوا کاملاً نگاهی عملیاتی به موضوع باشد و تنها از اسم و شعار استفاده نکنند و بعد خودشان برخلاف آن عمل نمایند.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه یکی از کارهایی که چندی پیش از سوی دادستانی سیستان و بلوچستان صورت گرفت، جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی بود که به علت معوقات بانکی پلمپ میشدند.
ولیپور مطلق یادآور شد: اصلاح نظام بانکی و افزایش تسهیلات و امتیازات خرید کالای داخل باید وجود داشته باشد و از سوی دیگر تولیدکنندگان نیز نباید از کیفیت غافل شوند و استفاده ابزاری از شعار سال کنند.
وی با بیان اینکه باید اصلاح نرخ سود تسهیلات متناسب با هر استان و همچنین اصلاح نظام مالیاتی کشور برای سرمایهگذاران در مناطق محروم و خصوصا مناطق مرزی باید انجام شود، گفت: مسؤولین و مردم اگر با همدلی و همزبانی دست به دست یکدیگر دهند و برای حل مشکلات اقتصادی از خود شروع کنند، قطعا آینده خوشی در انتظار اقتصاد ایران و اثرگذاری آن در منطقه و جهان خواهد بود.
انتهای پیام/4