شنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۴۴
مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان‌جنوبی:

ابعاد اقتصادی زندگی امیرالمؤمنین مغفول مانده است/ افزایش آمار چاپ نهج‌البلاغه پس از انقلاب

مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه ابعاد اقتصادی زندگی امیرالمؤمنین نیز مغفول مانده است، گفت: حتی زمانی که حق ایشان گرفته شد ایشان بیکار ننشستند و به خلق ثروت و امور تولیدی و حمایت از تولید پرداختند و این ثروت را در اختیار جامعه قرار دادند.
ابعاد اقتصادی زندگی امیرالمؤمنین مغفول مانده است/ افزایش آمار چاپ نهج‌البلاغه پس از انقلاب
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از فارس، حجت‌الاسلام‌والمسلمین روح‌الله نوری اظهار داشت: حضرت علی(ع) یک اقیانوس بی‌نهایت هستند که هر کسی به‌زعم خود بیانی از این عظمت را دارد و به عمق فهمیدن خود از این اقیانوس برداشت می‌کند.
وی با اشاره به گستردگی ابعاد اخلاقی و اجتماعی شخصیت امیرالمؤمنین(ع)، گفت: همه ابعاد شخصیتی ایشان فراتر از نگاه ما است.
*مسئله‌ای که همیشه بشر را رنج داده بی‌عدالتی است
مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان‌جنوبی با بیان اینکه همیشه با توجه به نیازهای خود به ایشان نگاه کرده‌ایم، گفت: مسئله‌ای که همیشه که بشر را رنج داده بی‌عدالتی است و به همین دلیل اولین بعدی که از شخصیت ایشان به آن توجه داریم بعد عدالت‌طلبی و عدل ایشان است که در تاریخ خوب نشان داده شده است.
*بعد اجتماعی و عینی حکومت امام علی(ع) عدالت بود
نوری ادامه داد: در نوع حکومت حضرت علی(ع) بعد اجتماعی و عینی که مردم دیده‌اند بیشتر مربوط به عدالت است و با اینکه شخصیت ایشان در همه ابعاد در اوج است اما از سر نیاز بشر به عدالت بعد عدل حکومت علی(ع) بیشتر نمود پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: حضرت در نامه‌ها، برخوردها در جنگ، برخورد با دوست و دشمن و از همه مهم‌تر در بیت‌المال بسیار دقیق و ظریف برخورد می‌کردند و این ظرافت‌های برای هر بییننده و شنونده‌ای جذاب است.
*جلوگیری از ویژه‌خواری از جلوه‌های عدالت استباید از منش حضرت علی(ع) برای بهبود وضعیت جامعه الگوبرداری شود
مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان‌جنوبی تصریح کرد: توزیع مناسب ثروت، کم کردن فاصله‌های طبقاتی و جلوگیری از ویژه‌خواری از جلوه‌های عدالت است و باید از منش حضرت علی(ع) برای بهبود وضعیت جامعه کنونی الگوبرداری شود.
نوری اضافه کرد: یکی دیگر از جلوه‌های عدالت در قضاوت‌ها و قوه قضاییه خود را نشان می‌دهد و حضرت با علم خود عدالت‌ها و قضاوت‌هایی داشتند که حتی افرادی که محکوم می‌شدند نیز در این حکم‌ها راضی بودند.
*برای نهادینه‌سازی گفتار امام علی(ع) نیاز به گفتمان‌سازی داریم 
وی به مظلوم واقع شدن نهج‌البلاغه اشاره کرد و گفت: در قدم اول برای نهادینه‌سازی گفتار امام علی(ع) نیاز به گفتمان‌سازی داریم و متأسفانه در این سبک ضعیف عمل کرده‌ایم و کم گذاشته‌ایم.
مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان‌جنوبی بیان کرد: متأسفانه بسیاری از نامه‌ها، خطبه‌ها و حتی حکمت‌های نهج‌البلاغه برای ما شناخته شده نیست و باید پرسید که چقدر از محبین امام علی(ع) اهتمام به این مسائل داشته‌اند؟
نوری تأکید کرد: زمانی که اهتمام به این مسائل نداشته باشیم به گفتمان نمی‌رسیم و محتواهای این کتاب نهادینه نمی‌شود.
*مدیران ما چقدر نامه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر را در اداره و سازمان خود پیاده می‌کنند؟
وی با بیان این سؤال که چقدر مدیران ما نامه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر را در اداره و سازمان خود پیاده می‌کنند و یا به دنبال پیاده‌سازی آن هستند؟ گفت: بیش از صد هزار دانشجوی مدیریت داریم اما متأسفانه این نامه در همه ابعاد مظلوم و مهجور است.
مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان‌جنوبی اذعان داشت: هر قدر رفتار افراد به رفتارهای امام علی(ع) نزدیک شده است موفق نیز بوده‌اند و برای مثال رفتار شهدا و به خصوص شهید علم‌الهدی در توجه به نهج‌البلاغه نشان از این موفقیت دارد.
*آمار چاپ نهج‌البلاغه پس از انقلاب افزایش پیدا کرده است
نوری با بیان اینکه آمار چاپ نهج‌البلاغه پس از انقلاب افزایش پیدا کرده است، گفت: آمار مطالعه این اثر ارزشمند مطلوب نیست اما نشان از حرکت رو به جلو دارد و امیدآفرین است.
وی بیان کرد: اگر یک نگاه به تاریخ داشته باشیم در بخشی از آن ابعاد عرفانی شخصیت حضرت بسیار خوب ترویج پیدا کرده است و خود را به خوبی نشان داده است.
مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان‌جنوبی یادآور شد: ابعاد حکومتی، حاکمیتی و حرکت‌آفرین ایشان کمتر گفته شده و یا در جامعه کمتر به آن عمل شده است.
نوری ادامه داد: ایشان از نوجوانی همیشه در حال مجاهدت بوده‌اند و یک زندگی مجاهدانه داشته‌اند و تمام وجود خود را وقف اسلام کردند و در همه عرصه‌های نیاز همیشه در خط مقدم و پا در رکاب بودند.
*ابعاد اقتصادی زندگی امیرالمؤمنین مغفول مانده است
وی با اشاره به اینکه ابعاد اقتصادی زندگی امیرالمؤمنین نیز مغفول مانده است، گفت: حتی زمانی که حق ایشان گرفته شد ایشان بیکار ننشستند و به خلق ثروت و امور تولیدی و حمایت از تولید پرداختند و این ثروت را در اختیار جامعه قرار دادند.
مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در زندگی حضرت علی(ع) رابطه پررنگ دین و سیاست به خوبی دیده می‌شود، افزود: ابعاد ساده‌زیستی زندگی حضرت بیان شده اما متأسفانه در جامعه ما تشریفات و تجملات در برخی امور بیشتر از ساده‌زیستی دیده می‌شود.
نوری بیان کرد: در بخش حاکمیت اسلامی و مدیران جامعه، نیروهای تشریفات وجود دارند در حالی که این هزینه‌کردها معنا ندارد.
وی اضافه کرد: گاهی یک نگاه فردی از زندگی ایشان بیان می‌شود در حالی که حتی صبر ایشان یک صبر اجتماعی و سیاسی است.
مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان‌جنوبی تصریح کرد: در جامعه به دنبال امور مطلوب بوده‌ایم اما هنوز به آن نرسیده‌ایم و حتی در برخی از ابعاد عدالت محقق شده اما واقعیت این است که هنوز فاصله طبقاتی وجود دارد.
*رفتارها و منش حضرت علی(ع) به قانون و بخشنامه‌ تبدیل شود
نوری با بیان اینکه هنوز فاصله بین غنی و مستضعف زیاد است، گفت: باید رفتارها و منش حضرت علی(ع) به قانون و بخشنامه‌ تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد: مدیران به عنوان افرادی که در رأس امور هستند باید به بحث ساده‌زیستی توجه ویژه‌ای داشته باشند.
*مدیران در حکومت اسلامی باید یاد بگیرند که از حلال‌ها بگذرند
مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه گاهی مدیران توجیهات و حاشیه امن برای خود درست می‌کنند و می‌گویند که ما مدیر هستیم و این رفتار اشکالی ندارد در حالی که این افراد جلو‌دار هستند و در حکومت اسلامی باید مدیران یاد بگیرند که از حلال‌ها بگذرند، گفت: زمانی که رفتار حکومتی حضرت علی(ع) الگو قرار گیرد و در جامعه به آن عمل شود دیگر از اختلاس و حقوق نجومی خبری نخواهد بود.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۳۴۷۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , عدالت , نهج‌البلاغه