به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، محمد اصغرزاده صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همزمان با تغییر فصل و به منظور پیشگیری از بروز بیماری آنتروتوکسمی در دام ها و جلوگیری از تلف شدن آنها، دامداران باید در تغذیه و جیره دام ها مدیریت داشته باشند تا دام ها بر اثر پرخوری تلف نشوند.
وی یکی از موثرترین روش های دیگر پیشگیری از این بیماری را واکسیناسیون دام های بالغ و جوان قبل از تغییر جیره عنوان کرد.
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: بیماری آنتروتوکسمی یکی از بیماری های دام است که معمولا با تغییر ناگهانی در جیره دام بروز می کند و منجر به مرگ دام می شود.
اصغرزاده تاکید کرد: دامدارانی که دام های آنها به صورت چرای آزاد تغذیه می شوند، حتما باید قبل از جابجایی مرتع نسبت به واکسیناسیون دام ها علیه بیماری آنتروتوکسمی اقدام کنند.
وی بیان کرد: با اجتناب از تغییر سریع جیره غذایی، جلوگیری از پرخوری و واکسیناسیون به موقع دام ها می توان از بروز بیماری آنتروتوکسمی به سهولت جلوگیری کرد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی همچنین از انجام ۴۱۳ هزارو ۸۴۶ نوبت سر واکسیناسیون علیه بیماری های دامی و مشترک بین انسان و دام در بین دام های شهرستان درمیان درسال گذشته خبر داد.
اصغرزاده افزود: این واکسیناسیون شامل مایه کوبی علیه بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام و بیماری های واگیر دامی از جمله بیماری شاربن، آبله، تب برفکی، هاری، بروسلوز (تب مالت) و پی پی آر است.
وی بیان کرد: با توجه به نقش واکسیناسیون دام ها به عنوان یکی از ابزارهای پیشگیری ازبیماری ها و به منظور صیانت از سرمایه ملی پیش بینی سال این اداره محقق شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: تعداد ۱۲۸ هزار و ۷۴۸ راس دام علیه بیماری تب برفکی، تعداد ۱۱۴ هزار و ۵۲۷ راس علیه بیماری شاربن، تعداد ۱۱۷ هزار و ۷۸۶ راس علیه بیماری آبله، تعداد ۴۱ هزار و ۹۴۹ راس دام علیه بیماری بروسلوز و تعداد ۱۰ هزار و ۳۵۸ راس دام علیه بیماری پی پی ار واکسینه شدند.
وی افزود: همچنین برای پیشگیری از بیماری هاری نیز طی سال جاری برای ۴۷۸ قلاده سگ واکسیناسیون انجام و شناسنامه بهداشتی صادر شده است.
اصغرزاده کنترل و پیشگیری بیماریهای مشترک و واگیر بین انسان و دام را مهم دانست و گفت: بیماری های فوق از طریق جابجایی غیر مجاز دام و عدم رعایت مسایل بهداشتی قرنطینه ای می توانند به سهولت به دام ها و یا جمعیت انسانی منتقل شوند.
وی ضمن تأکید بر رعایت مسائل قرنطینهای و کنترل ورود و خروج دام، از دامداران خواست تا در تمام طرح های واکسیناسیون دام ها، همکاری کامل را با اکیپ های دامپزشکی داشته باشند تا ضمن جلوگیری از بروز خسارات اقتصادی باعث حفاظت از سرمایه دامی شهرستان شوند
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , اقتصاد , دامپزشکی