به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمدرضا بخشی صبح امروز در نشست خبری تشریح برنامهها و جزئیات برگزاری دهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک و دومین همایش ملی جغرافیا و برنامهریزی مناطق مرزی ایران، اظهار داشت: این همایش 28 و 29 فروردینماه جاری با حضور مقامات ملی و استانی در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار میشود.
وی به نحوه شکلگیری این همایش اشاره کرد و افزود: این همایش جزو همایشهای دورهای بوده و در دورههای گذشته در مناطق مختلف کشور برگزار شده و نهمین همایش در زاهدان برگزار شده است.
قائممقام دبیر دهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک و دومین همایش ملی جغرافیا و برنامهریزی مناطق مرزی ایران با بیان اینکه توسعه محور شرق کشور از دهه 60 مطرح شد اما هنوز بحث و گفتمان ما این بوده که زیرساختها و توسعه در این منطقه کجا است، یادآور شد: در این منطقه ظرفیتهای فراوانی وجود دارد که میتوان از آن نه تنها برای توسعه منطقه بلکه برای توسعه کشور استفاده کرد.
بخشی ادامه داد: مشکل اصلی این بوده که نتوانستهایم رویکرد خود را به شرق کشور معطوف سازیم در حالی که در مطالعات صورت گرفته ظرفیتهای فراوانی برای توسعه منطقه شرق کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه فراخوان مقالات این همایش از 15 آبانماه سال گذشته آغاز شده و تا 15 فروردینماه طی چندین مرحله تمدید ادامه داشته است، اضافه کرد: از تابستان سال گذشته استارت کار این همایش زده شده است.
قائممقام دبیر دهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک و دومین همایش ملی جغرافیا و برنامهریزی مناطق مرزی ایران به محورهای اصلی این همایش اشاره کرد و گفت: ژئوپلیتیک منطقه شرق ایران، اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار شرق ایران، توسعه محلی-منطقهای و کارآفرینی، امنیت و توسعه پایدار شرق ایران، هیدروپلیتیک و توسعه پایدار شرق ایران، توسعه پایدار شرق، زیرساختها و ارتباطات بینالمللی، بنیانهای جغرافیایی، رقابتپذیری و جایگاه آن در توسعه محور شرق و توسعه پایدار اجتماعات محلی و توسعه اقتصادی مردممحور و نهادمحور از جمله این محورها است.
بخشی ادامه داد: علاوه بر محورهای اصلی، این همایش محورهای فرعی فراوانی دارد که از جمله آن میتوان به سرمایهگذاری، انرژیهای نو، دیپلماسی آب، بندر چابهار، مراکز مهم اقتصادی، بازارچههای مرزی و نقش تعاونیها و موضوع قاچاق کالا اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این همایش به صورت جمعی برگزار میشود، یادآور شد: با نگاه همافزایی به مسائل و مشکلات در این همایش توجه شده و 40 نهاد در برگزاری آن همکاری دارند.
قائممقام دبیر دهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک و دومین همایش ملی جغرافیا و برنامهریزی مناطق مرزی ایران از ارسال 230 مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد و افزود: از این تعداد 40 مقاله رد شده و 120 مقاله به صورت شفاهی و 70 مقاله به صورت پوستر پذیرفته شده است.
بخشی ادامه داد: مقالات پذیرفته شده در مجموعه چکیده مقالات و CD مقالات گردآوری شده است.
وی با بیان اینکه در این همایش 24 مقاله ارائه میشود، اضافه کرد: این تعداد مقاله در چهار پنل از مجموع 6 پنل این همایش ارائه میشود.
قائممقام دبیر دهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک و دومین همایش ملی جغرافیا و برنامهریزی مناطق مرزی ایران به عناوین پنلهای این همایش اشاره کرد و گفت: پنل نخست این همایش تحت عنوان ژئوپلیتیک و توسعه شرق 28 فروردینماه جاری از ساعت 15 تا 16.30، پنل دوم تحت عنوان ژئوپلیتیک اقتصاد مرز و تجارت خارجی 28 فروردینماه جاری ساعت 17 تا 19.30، پنل سوم تحت عنوان ژئوپلیتیک، دریا، آب و امنیت زیستمحیطی 29 فروردینماه جاری ساعت 8.30 تا 10 و پنل چهارم تحت عنوان ژئوپلیتیک، امنیت و مخاطرات محیطی از ساعت 10.30 تا 12 برنامهریزی شده است.
بخشی تصریح کرد: نشست ویژهای تحت عنوان پنل ویژه با سخنرانیهای کلیدی و با محوریت پایداری شرق ایران در پنل افتتاحیه این همایش ساعت 8.30 تا 10.30 برگزار میشود.
وی گفت: همچنین در حاشیه این همایش برگزاری یک همایش تجاری با رویکرد تجارت و سرمایهگذاری در استان پیشبینی شده است.
قائممقام دبیر دهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک و دومین همایش ملی جغرافیا و برنامهریزی مناطق مرزی ایران به ویژگیهای این همایش اشاره داشت و افزود: دعوت از مقامات کشوری و استانهای مجاور و شرق کشور با توجه به موضوع توسعه پایدار شرق و همچنین این همایش صرفا یک همایش دانشگاهی و ارائه مقاله نبوده و حدود 40 درصد از مقالات دریافتی دبیرخانه این همایش از مقالات کارآفرینان، مقامات اجرایی و کارکنان ادارات است.
بخشی ادامه داد: حدود 30 استاد دانشگاه از خارج از استان برای شرکت در این همایش دعوت شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری هر نوع رویدادی در خراسانجنوبی به دلیل نبود زیرساختها هزینهبر است.
انتهای پیام/4