به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، امروز ۹۷/۱/۲۷ نخستین کلینیک سلامت ذهن فضای مجازی با محوریت ترک اعتیاد به فضای مجازی و رفع آسیبهای این حوزه توسط سازمان سراج در تهران با حضور جمعی از کارشناسان برگزار شد. طبق اظهارات احمدرضا متینفر، رئیس سواد فضای مجازی سازمان سراج، افرادی که بیش از ۸ ساعت از فضای مجازی استفاده میکنند دچار اعتیاد هستند؛ اعتیادی که در افراد بزرگسال بیشتر دیده میشود.
بر مبنای گفتههای متین فر، انزوا از اجتماع به صورت افراطی، پرخاشگری، اضطراب، دروغ پردازی و اختلال در خواب تنها برخی از آسیبهای اعتیاد به فضای مجازی است. فناوریهای نوین همانقدر که ارمغان آور سرعت و پیشرفت است، آسیبهای بالقوه خود را در پی دارد که از آسیبهای جدی آن احتمال اعتیاد به آن است. متین فر با اشاره به گستردگی استفاده از اینترنت و فضای مجازی و تبدیل شدن آن به به قسمت مهمی از زندگی افراد تاکید کرد فضای مجازی سکهای است که باید به هر دو ی آن پرداخت.
رئیس سواد رسانهای سازمان سراج هدف از افتتاح کلینیک اعتیاد فضای مجازی یا همان ترک اعتیاد اینترنتی در راستای ارائه خدمات با کیفیت و ارزان به مردم و مقابله آگاهانه و هوشمندانه با تهدیدات فضای مجازی برپایه علم و پژوهش جهت کاهش و مهار اعتیاد مجازی، افسردگی و انزوا، باداری زدایی بحران هویت در شکل گیری شخصیت و کمک به افراد آسیب دیده از فضای مجازی و بازگشت به زندگی میباشد. همچنین انجام پژوهشهای کاربردی و متناسب با نیاز روز در راستای کاهش آسیبهای مجازی است.
احمد قیومی معاون طرح و برنامه فضای مجازی سازمان سراج در تکمیل اظهارات متین فر به نقش و تاثیر انکار ناپذیر اینترنت و فضای مجازی اشاره کرد و افزود با توجه به گستردگی فضای مجازی، مهار و مدیریت آن امکان پذیر نیست، در این فضا انبوه اطلاعات در دسترس کاربران قرار دارد و این کاربر است که باید باتوجه به نیازس، خود را با اینترنت و فضای مجازی تنظیم کند. گاهی استفاده بی رویه تبعات و آسیبهای زیادی را در پی دارد و اگر کنترل نشود قطعا نتیجه سوئی خواهد داشت. قیومی امنیت را یکی از فاکتورهای مهم استفاده از این امکان معرفی کرد و گفت این فضا بهویژه برای کودکان باید امن شوذد، اینکه کاربران خردسال در استفاده از شبکههای اجتماعی و به طور کلی فضای مجازی آزادی کامل داشته باشند، میتواند تهدید آمیز و خطرناک باشد چرا که مشخص نیست ذهن کودک با چه اطلاعاتی تغذیه میشود و ممکن است افسارگسیختگی اینچنینی آسیبهای جدی را با خود به همراه خواهد داشت. قیومی در این باره گفت محدود کردن کودکانراهکار مناسبی نیست در واقع نمیتوان کودک و نوجوان امروزی را از نیاز عصر و دورهایش منع و محروم داشت بلکه باید با آگاهی بخشی و اطلاع رسانی مناسب این موضوع را مدیریت کرد. باید کاربران سواد لازم را در استفاده از این فضا داشته باشند.
مشکلاتی که در رابطه با اعتیاد به اینترنت ایجاد میشود، بسیار زیاد است. عدم زمان کافی برای پرداختن به فعالیتهای روزانه، فعالیتهای تحصیلی و شغلی ازجمله بارزترین آنهاست. بسیاری از کاربران حتی نمیخواهند بپذیرند که به اینترنت اعتیاد دارند و گاهی تصور درستی از کلینیک ترک اعتیاد اینترنتی ندارند اما در مقابل کاربران دیگری نیز هم هستند که خود داوطلبانه به این مرکز مراجعه کرده و از کارشناسان و متخصصین این امر درخواست میکنند تا به آنها برای درمان و رهایی از این بیماری کمک کنند.
گرچه این اقدام نسبت به کشورهای غربی و اروپایی کمی با تاخیر افتتاح شده است اما همین خود قدم بزرگی است در راستای مدیریت فضای مجازی و ترک اعتیاد اینترنتی و درمان آسیبهای ناشی از آن است.
در پایان هم از کتاب ترک اعتیاد فضای مجازی با حضور خانواده شهید مدافع حرم مجید قربانخانی رونمایی شد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , اعتیاد , فضای مجازی