استاندار خراسان‌جنوبی:

تقسیمات سیاسی در افق ملی و منطقه‌ای نیاز به بازنگری عمیق دارد/ لزوم بررسی دلایل عدم توسعه شرق کشور توسط دانشگاهیان

28 فروردين 1397 ساعت 15:28

استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه نوع تقسیمات سیاسی در افق ملی و منطقه‌ای به طور حتم نیاز به بازنگری عمیق دارد، گفت: دلایل و چگونگی عدم توسعه دو خطه غرب و شرق باید مدنظر فرهیختگان دانشگاهی قرار گیرد تا توجه مسؤولان را به این منطقه جلب نمایند.


 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، محمدمهدی مروج‌الشریعه صبح امروز در مراسم افتتاحیه دهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران و دومین همایش ملی جغرافیا و برنامه‌ریزی مناطق مرزی ایران، اظهار داشت: کنفرانس ژئوپلیتیک بهانه‌ای است برای طرح بخشی از مسائلی که ورای یک سری کارگروه‌ها و شوراهایی که به صورت مرسوم در تصمیم‌سازی در افق ملی و محلی به نکاتی می‌پردازند که این مسائل در قالب این کارگروه‌ها نمی‌گنجد و باید در ضوابط عملی نکاتی بیان شود که تصمیم‌سازی ملی و منطقه‌ای در این خصوص حائز اهمیت است.
وی از رئیس دانشگاه بیرجند درخواست کرد تا مقالات علمی که در این کنگره ارائه می‌شود برای استفاده در کارگروه‌های مختلف استان با دعوت از اساتید و نویسندگان آن نیز ارائه شود.
استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه برای استفاده از این گونه همایش‌ها و کنگره‌ها به عنوان راهبرد تصمیم‌سازی در ابتدای امر باید جایگاه تصمیم‌سازی را مشخص سازیم، افزود: طرح توسعه محور شرق با چندین جلد مطالعات در دهه 60 به انجام رسید و در کنار آن کارگروه‌های متعددی به این مقوله پرداخته‌اند و این‌گونه همایش‌ها در پایان به راهبردها و مجموعه مسائلی می‌رسند که بخشی نیاز به قدرت تصمیم‌گیری محلی و برخی از مسائل نیاز به تصمیم‌سازی ملی دارد.
مروج‌الشریعه با اشاره به اینکه اگر قرار است الگوهای منطقه‌ای در دیگر مناطق تکرار گردد باید تمام جوانب آن در نظر گرفته شود، یادآور شد: تقسیمات ایجاد شده در شرق کشور واگرایی‌های بیشتری ایجاد کرده که ناشی از وابستگی‌های فرهنگی بوده و باید به این نکته توجه شود.
وی ادامه داد: نوع تقسیمات سیاسی در افق ملی و منطقه‌ای به طور حتم نیاز به بازنگری عمیق دارد زیرا اگر فارغ از تقسیمات، داشته‌های منطقه‌ای سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان‌رضوی و خراسان‌جنوبی را کنار یکدیگر بگذاریم حداقل می‌توانیم مشکلات این سه استان را در کنار یکدیگر بگنجانیم که متأسفانه خط‌کشی‌ها و تقسیماتی که گذاشته‌ایم و نوع مطالبه‌گری‌های مردم بر آن استوار شده کمتر سبب شده تا مشکلات را در کنار یکدیگر ببینیم.
استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به ظرفیت‌های مهم سه استان شرق کشور، گفت: در سه استان شرق کشور بیش‌از 10 میلیون نفر جمعیت ساکن و حدود 2 میلیون هکتار اراضی زیرکشت با بیش‌از 11 میلیون تن محصولات زراعی و باغی و 8 هزار و 70 واحد صنعتی و معدنی وجود دارد که می‌تواند نقش بسیاری در کشور داشته باشند.
مروج‌الشریعه با بیان اینکه متأسفانه درباره کارکرد داشته‌های منطقه شرق کشور و چگونگی نگه‌داشت و توسعه و تبدیل آن به احسنت در شرایط مختلف اقدامی صورت نگرفته است، افزود: باید به صورت محوری در رابطه با توسعه محور شرق، چگونگی نگه‌داشت سرمایه‌های زیرساختی و حاصل از کارکردهای انسانی فعالیت و کار شود تا آینده‌نگری مناسبی نسبت به این سرمایه‌ها داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه لازمه نگه‌داشت جمعیت 10 میلیون و 500 هزار نفری در سه استان شرقی کشور نیاز به نگاه عمیق و عالمانه به نحوه خدمت‌رسانی به مردم این منطقه دارد، افزود: در خراسان‌جنوبی در حال حاضر به 465 روستا از طریق تانکر آبرسانی می‌شوند و زمانی که مردم نیاز به آب حتی برای رفع نیازهای اولیه خود را دارند چگونه می‌توانیم بگوییم دلیل مهاجرت‌ها چیست و چگونه می‌توانیم این داشته بزرگ جمعیتی را حفظ کنیم؟
استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به شهرستان نهبندان و مهاجرت 7 هزار نفر از این شهرستان، گفت: اگر جمعیت کنونی این شهرستان و شهرستان‌های مشابه استان را از دست بدهیم نیاز به روش‌های گران قیمت برای حفظ امنیت در این منطقه داریم.
مروج‌الشریعه خاطرنشان کرد: انتظار از فرهیختگان دانشگاهی به ویژه کسانی که در حوزه ژئوپلیتیک منطقه‌ای و ملی قلم می‌زنند این بوده که دلایل و چگونگی عدم توسعه دو خطه غرب و شرق را مدنظر قرار داده تا توجه مسؤولان را به این مناطق جلب نمایند.


کد مطلب: 13950

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/13950/تقسیمات-سیاسی-افق-ملی-منطقه-ای-نیاز-بازنگری-عمیق-لزوم-بررسی-دلایل-عدم-توسعه-شرق-کشور-توسط-دانشگاهیان

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir