به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، هاشم ولیپورمطلق در بازدید از مزرعه خارشتر در خراسانجنوبی با تأکید بر سودآوری این بذر برای استان در راستای حمایت از تولیدات داخلی، اظهار داشت: خراسانجنوبی توانست با تولید رقم نمونه بذر خارشتر علاوه بر تأمین نیاز استان این بذر را به سایر استانها صادر کند.
وی افزود: خارشتر مقاومت بسیار بالایی در سرما، طوفان، خشکی و شوری دارد، این گیاه به وسیله بذر و ریزوم تکثیر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی عنوان داشت: از سال ۹۴ فعالیتهای اولیه در حوزه این گیاه دارویی در استان آغاز شده و توانستیم به تکنیک مهم بذر خارشتر برای اولین بار در کشور دست یابیم.
ولیپورمطلق خارشتر را بذری مناسب در خانواده داروهای گیاهی معرفی کرد و گفت: این گیاه خواص دارویی بسیاری از جمله ضد سیاهسرفه، ضد تب و لرز، ادرارآور و رفع صفرا دارد.
وی با بیان اینکه در ایران تحقیقات زیادی برای تولید این بذر در حال انجام است، تصریح کرد: گیاه خارشتر یک گیاه خود رو است و اغلب گیاهان خود رو وقتی قرار است به کاشت حداکثری و یک سری تغییرات ژنتیکی برسند یا تولید نمیشود و یا نمونهای که خوب و مرغوب باشد را نمیتوان از آنها به دست آورد به همین دلیل تلاش استان در این زمینه چندین برابر شد و در نهایت توانستیم بهترین نوع بذر خارشتر را تولید و در مزرعه نمونه کاشت کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی بیان داشت: مسلط شدن به فرمول کاشت و فرآوری این گیاه نیاز به مطالعات فراوان و مسائل آزمایشگاهی دارد که ما به این فرمول دست یافتهایم.
ولیپورمطلق مصرف آب در این گیاه را بسیار پایین اعلام کرده و میافزاید: سال گذشته در راستای توسعه این گیاه اولین قرارداد با استان کرمان منعقد شد اما در حال حاضر به استانهای دیگر نیز صادرات داریم.
وی با اشاره به افزایش تولید بذر خارشتر در استان از مرداد سال گذشته تاکنون، خاطرنشان ساخت: کرمان، اصفهان و قم جزو استانهایی است که هماکنون صادرات بذر از استان به آنها انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی ادامه داد: بر اساس برنامهریزیهای انجامشده در تلاشیم با افزایش سطح زیر کشت این صادرات را افزایش دهیم.
ولیپور مطلق با اشاره به فواید تولید این گیاه در استان، اذعان داشت: بذر خارشتر علاوه بر اینکه در بحثهای صادراتی برای استان سودآور بوده است، باعث شده در تأمین علوفه دامها و نیز تولید عرق خارشتر به عنوان یک گیاه دارویی بسیار ارزشمند موفق باشیم.
وی میزان برداشت در سطح استان را حدود هفت تن اعلام کرد و گفت: با توجه به در نظر گرفتن مزارع بیشتر برای این گیاه بهزودی سطح زیر کشت آن در استان افزایش مییابد چراکه این گیاه در رقابت با یونجه توانسته خود را به جایگاه خوبی برساند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی تأکید کرد: هر کشاورزی که بخواهد برای کاشت این گیاه در مزارع خود اقدام کند سازمان جهاد کشاورزی نهایت همکاری را در انتقال اطلاعات و تجربیات در زمینههای کاشت و برداشت و راهنمایی برای فروش با آنها خواهد داشت.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , صادرات , جهادکشاورزی