پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۲
در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان‌جنوبی مطرح شد

حق صنایع کوچک و متوسط نباید برای صنایع بزرگ هزینه شود/ بررسی مشکلات واحدهای تولیدی خراسان‌جنوبی در چهار کارگروه ملی

در نخستین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان‌جنوبی این موضوع که نباید حق صنایع کوچک و متوسط برای صنایع بزرگ هزینه شود مطرح شد.
حق صنایع کوچک و متوسط نباید برای صنایع بزرگ هزینه شود/ بررسی مشکلات واحدهای تولیدی خراسان‌جنوبی در چهار کارگروه ملی
 
 به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، شامگاه چهارشنبه جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان‌جنوبی در سال جاری برگزار شد.
این جلسه دو دستور کار مهم شامل بررسی مشکلات حوزه گردشگری و صنایع وابسته و ارائه گزارش درباره مسائل و مشکلات صنایع کوچک و متوسط استان و تصمیماتی که باید در این رابطه گرفته شوند داشت.
رئیس اتاق بازرگانی در این جلسه اظهار داشت: قابلیت‌های زیاد گردشگری در استان وجود دارد اما متأسفانه این صنعت مانند سایر صنایع محروم مانده است.
محسن احتشام با اشاره به شکل‌گیری کمیسیون گردشگری استان تصریح کرد: این کمیسیون در اتاق ایران جایگاه خوبی دارد.
وی با اشاره به اهمیت توجه به صنایع کوچک و متوسط استان با توجه به اینکه این صنایع 90 درصد صنایع استان را تشکیل می‌دهند، یادآور شد: باید برای رفع مشکلات و مسائل صنایع کوچک و متوسط تصمیم‌گیری صحیح شود.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه اگر 142 میلیارد تومان سال گذشته تسهیلات ویژه صنایع کوچک و متوسط در نظر گرفته شده نباید با پرداخت آن به صنایع بزرگ حق صنایع کوچک و متوسط استان را بگیریم، اضافه کرد: باید این تسهیلات به هر واحدی پرداخت شده به طور روشن بیان شود.
احتشام افزود: باید به هر طریقی از صنعتگران دستگیری شود تا انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاران ایجاد شود.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی نیز در ادامه اظهار داشت: برای اینکه استان به مقصد گردشگری تبدیل شود چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد که یکی از آن‌ها افزایش جذابیت‌های استان بوده که این در این راستا خراسان‌جنوبی با داشتن داشته‌های تاریخی و فرهنگی فراوان و تلاش‌هایی که در این حوزه برای معرفی این آثار در فهرست آثار ملی و جهانی شده می‌تواند از قطب‌های گردشگری باشد.
حسن رمضانی با اشاره به اینکه خراسا‌ن‌جنوبی دارای سه اثر ثبت‌شده در فهرست آثار جهانی است، تصریح کرد: امروزه گردشگران تمایل زیادی برای اقامت در هتل‌های چند ستاره ندارند و علاقه‌مند به زندگی در کنار مردم هستند و بنابراین در حوزه سرمایه‌گذاری در بخش اقامتگاه‌های بوم‌گردی با همت بخش خصوصی تلاش‌های خوبی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در استان 25 واحد اقامتگاه بوم‌گردی وجود دارد، گفت: خراسان‌جنوبی از این لحاظ در سطح کشور جزو استان‌های مطرح است.   
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی اضافه کرد: فضای فرهنگی استان باید برای رونق صنعت گردشگری آماده شود.
رمضانی با اشاره به راه‌اندازی نوروزگاه‌های خراسان‌جنوبی در مشهد و استان یادآور شد: این نوروزگاه‌ها مورد استقبال بی‌نظیر مردم قرار گرفت به طوری که میانگین اقامت مسافران را در بیرجند و طبس از شش ساعت به دو شبانه‌روز افزایش داد.
وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات حوزه گردشگری استان مربوط به بانک‌ها است، اضافه کرد: اگر قانون‌گذار دوره مشارکت را برای طرح‌های گردشگری سه سال قرار داده چرا باید بانک‌ها در استان آن را به یک سال کاهش دهند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی به بحث آموزش در حوزه گردشگری اشاره کرد و یادآور شد: در بخش آموزش در باغ اکبریه بیرجند مرکز آموزش راه‌اندازی شده و در طبس دوره آموزشی مدیران بوم‌گردی ایران برگزار شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: عارضه‌یابی واحدهای صنعتی استان در سال 95 انجام گرفته است.
داوود شهرکی با بیان اینکه در سال 95 به میزان 230 میلیون تومان و در سال 96 به میزان بیشتری تسهیلات به واحدهای صنعتی استان که دچار مشکل مالی بودند پرداخت شد، یادآور شد: همچنین بخش زیادی از مشکلات مالیاتی واحدهای صنعتی استان با برگزاری جلساتی با اداره امور مالیاتی برطرف شده است.
وی ادامه داد: بررسی مشکلات واحدهای صنعتی در بخش تأمین اجتماعی، آب، برق و گاز صورت گرفته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی با اشاره به واگذاری عارضه‌یابی واحدهای صنعتی استان به اتاق بازرگانی بیرجند بدون هیچ گونه دخالت بخش دولتی افزود: در این عارضه‌یابی همچنان مشکلات مالی واحدهای صنعتی وجود دارد و این مشکلات در کارگروه تسهیل استان بررسی و تا حد توان استان حمایت از این واحدها انجام می‌گیرد.
شهرکی اضافه کرد: ملاک توزیع تسهیلات براساس توزیع واحدی نبوده بلکه به واحدهایی که در مسیر توسعه قرار داشته و مسیر تولید و اشتغال پیش می‌روند پرداخت می‌شود.
وی با بیان اینکه برای بررسی مشکلات واحدهای صنعتی استان چهار کارگروه فرعی در اتاق بازرگانی برگزار شده و همچنین جلسات مربوط به این موضوع در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز تعطیل نشده است، تصریح کرد: هیچ واحد تولیدی در استان نخواهد توانست این ادعا را داشته باشد که جلسه‌ای برای پیگیری مشکلاتش برگزار نشده است.
شهرکی ادامه داد: از 20 اسفندماه سال گذشته تاکنون چهار جلسه کارگروه ملی برای بررسی مشکلات واحدهای تولیدی استان برگزار شده است.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۳۹۹۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , گردشگری , صنایع