به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، محمدحسین کامیابی اظهارداشت: امسال از سوی رهبر انقلاب به نام سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده و این حمایت از طرف مسؤولان میتواند در حوزه فرش از طریق حمایت از تولیدکنندگان در بحث بازاریابی و توجه به مشکلات بافندگان فرش محقق شود.
وی با بیان اینکه فرش خراسانجنوبی از با اصالتترین و باکیفیتترین فرشهای جهان بوده و با سلیقه بازارهای هدف هماهنگی دارد، تصریح کرد: فرش خراسانجنوبی از شناختهشدهترین برندهای فرش در جهان است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسانجنوبی دلیل استقبال کمتر از فرش دستباف را در بازارهای جهانی را ورود انواع کفپوشها به بازارها دانست و افزود: برای معرفی بیشتر فرش دستباف استان متأسفانه بازاریابی خوبی نشده زیرا برای این کار نیاز به هزینه بوده و مرکز ملی فرش ایران بودجه کافی برای این کار را ندارد.
کامیابی ادامه داد: برای کمک به بازاریابی فرش دستباف ایران و استان باید واسطههای اقتصادی فعال شوند.
وی با بیان اینکه در طی سال گذشته بیشاز 150 هزار مترمربع فرش در استان بافته شده است، یادآور شد: ارزش این میزان فرش 55 میلیارد تومان بوده است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسانجنوبی از صادرات 100 هزار مترمربع فرش دستباف استان به خارج از کشور به ارزش 12 میلیون دلار در سال گذشته خبر داد و افزود: این فرشها به طور عمده به کشورهای آلمان، امارات، ایتالیا و سایر کشورهای اروپایی صادر شده است.
کامیابی اضافه کرد: عمده نقوش مورد تقاضا برای صادرات فرش استان شامل ریزماهی، خشتی و طرح نائین است.
وی به بیمه بافندگان فرش در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد بافندگان فرش دستباف در استان 50 هزار نفر بوده که به صورت تماموقت، پارهوقت و فصلی در این حوزه فعالیت میکنند اما از این تعداد تنها بیشاز 4 هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسانجنوبی ادامه داد: تعدادی از بافندگان فرش استان مسن بوده و متأسفانه هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفتهاند و حداقل بیشاز 30 هزار بافنده در استان در صف تقاضا برای بیمه شدن هستند.
کامیابی با بیان اینکه اگر چه از طرف نمایندگان مجلس طرحی مبنی بر بیمه شدن بافندگان به مجلس تقدیم شده اما این طرح برای اجرایی شدن نیازمند اختصاص بودجه است، اضافه کرد: باید بودجه مناسبی برای این طرح و قانون پیشبینی شود.
وی خاطرنشان کرد: امیداست با تبدیل طرح بیمه شدن بافندگان فرش دستباف به قانون محل تأمین بودجه مناسبی برای این امر دیده شود و سهمیه هر استان مشخص گردد تا مقداری از مشکلات بافندگان استان حل شود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , فرش , صادرات