هر ساعت ۱۷ طلاق/ جملهای که زوجین نباید فراموش کنند
6 ارديبهشت 1397 ساعت 10:09
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسانجنوبی با بیان اینکه در سال گذشته در هر ساعت ۱۷ طلاق به ثبت رسیده که در مجموع ۱۵۷ هزار طلاق در سطح کشور ثبت شده است، گفت: عامل اصلی طلاق نبود محبت در زندگی و وجود کدورت و بغض در زندگی است.
به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، خانواده واحد بنیادین ساختار جامعه و پایه اصلی آن شمرده میشود و اسلام به ساماندهی خانواده رویکردی ویژه دارد تا جایی که پیامبر(ص) میفرماید؛ «در اسلام بنایی نهاده نشده که نزد خداوند از ازدواج گرامیتر و محبوبتر باشد».
ساماندهی خانواده سالم خاستگاه پختگی انسان و شکوفا شدن تواناییهای او است زیرا این ساماندهی آدمی را از نابودی میرهاند و به آن استواری میبخشد.
گاهی تحصیلات بالا، جمال و ثروت به جای آنکه امتیازی برای خانواده باشد بلای خانواده میشود و همه محاسن و فضایل ما باید در جهتی باشد که خیر و نیکی ما را در خانواده افزایش دهد.
خانواده سالم خاستگاه پختگی انسان
جوانانی که در دامان خانواده اصیل رشد مییابند و از نعمت پرورش پدر و مادری شایسته برخوردار میشوند برخلاف فرزندانی که در خانواده بی هویت یا فاسد رشد مییابند از امتیازات ویژهای بهرهمند میشوند.
آری درخت ریشهداری که بدان توجه شود میوهای نیکو به بار میآورد و درخت بیخاصیت بیابانی تلخ یا بی هیچ امتیاز بار میآورد.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسانجنوبی به عوامل تحکیم بنیان خانواده اشاره کرد و اظهار داشت: زن و مرد باید در وهله اول هدف از زندگی کردن را بدانند و آن را مشخص کنند در چنین صورتی بسیاری از مسائل حل میشود.
حجتالاسلام مهدی اسداللهی به این سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی که میگویند "قرار نیست زن و مرد به هم برسند بلکه باید با هم به خدا برسند" اشاره کرد و افزود: این جمله ایشان یعنی تعیین هدف زندگی در بعد معنوی.
تعیین هدف؛ اولین گام تحکیم بنیان خانواده
وی اولین گام تحکیم بنیان خانواده را تعیین هدف براساس اهداف قرآنی دانست و تصریح کرد: باید خانواده را بهترین عامل بندگی و عبادت خدا بدانیم و تحکیم بنیان خانواده را تنها به مسجد و هیأت و قرائت قرآن خلاصه نکنیم چرا که فراتر از این موضوعات است.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسانجنوبی با بیان این سؤال که در چند درصد از ازدواجهای انجامشده بعد معنوی و عبودیت را در نظر میگیریم، به احادیثی از پیامبر(ص) اشاره و مطرح کرد: ایشان پیرامون نقش همسری میفرمایند: "یک لیوان آب دست شوهر دادن بهتر از یک سال نماز شب خواندن و روزه گرفتن است" و در مقابل برای مردان نیز میفرمایند: "نشستن مرد نزد همسر خویش نزد خداوند بهتر از اعتکاف در مسجد النبی(ص) است"؛ مگر عمل کردن به این احادیث چقدر زمان میبرد و زحمت دارد؟
اسداللهی با اعلام اینکه هر نوع ثواب و عبادتی در مقابل خوب زندگی کردن هیچ چیز نیست، اضافه کرد: باید زندگی کردن را بهترین عبادت بدانیم.
وی محبت کردن را از دیگر عوامل تحکیم بنیان خانواده دانست و توضیح داد: در صورتی میتوانیم زندگی پایداری داشته باشیم که به این مؤلفه توجه و عمل نماییم.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسانجنوبی زندگی را به درخت تشبیه کرد و گفت: ریشه این درخت محبت کردن است و هر چه این ریشه قویتر و محکمتر باشد زندگی استحکام بیشتری دارد.
اسداللهی با بیان اینکه در سال گذشته در هر ساعت 17 طلاق به ثبت رسیده که در مجموع 157 هزار طلاق در سطح کشور ثبت شده است، عنوان کرد: عامل اصلی طلاق نبود محبت در زندگی و وجود کدورت و بغض در زندگی است.
کلمه "دوستت دارم" را هرگز فراموش نکنید
وی محبت کردن را روح معنوی و ریشه درخت زندگی دانست و خطاب به زنان و مردان گفت: در زندگی به یکدیگر محبت کنید و از گفتن کلمه دوستت دارم به یکدیگر غفلت نکنید.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسانجنوبی هدیه دادن حتی با یک شاخه گل، خوش اخلاقی و خوشرفتاری را از دیگر عوامل بنیان خانواده دانست و تصریح کرد: زن و شوهر باید در صدا زدن یکدیگر دقت کنند و باید بدانند با چه سبک و واژهای یکدیگر را صدا میزنند لذا صدا زدن به صورت محبتآمیز و دلنشین در ریشههای محبت تأثیرگذار است.
اسداللهی خطاب به مردان، تأکید کرد: نباید در زندگی و تأمین مایحتاج خانواده خساست به خرج دهید، مردان باید سخاوت داشته باشند و نیازهای زنان و خانواده را تأمین کنند.
لزوم شناسایی تفاوتهای روانی مردان و زنان/ تربیت فرزندان با امر و نهی محقق نمیشود
وی داشتن خانواده سالم را منوط به شناخت جنس زن و مرد دانست و اعلام کرد: باید تفاوتهای روانی بین مردان و زنان شناسایی شود و تحقق این امر نیز در گرو مطالعه است.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسانجنوبی با اعلام اینکه 60 درصد سلامت جامعه به خانواده برمیگردد، توضیح داد: پدر و مادر نقش اساسی در تربیت فرزندان دارند لذا تربیت فرزند با امر و نهی محقق نمیشود.
نداشتن دغدغه معنویت و عبادت فرزند در بین خانوادهها
اسداللهی به هم ریختن بنیان خانواده و نبود روش درست تربیت کردن را زمینهساز گسترش آسیبهای اجتماعی دانست و عنوان کرد: در روزگار کنونی بیشتر خانوادهها به دنبال بهترین لباس، رشته تحصیلی و غیره برای فرزندان هستند اما دغدغه معنویت و عبادت فرزند را ندارند و هزینهای هم در این خصوص نمیکنند.
وی با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگی بین رشد جامعه، اخلاق و ادب وجود دارد، بیان داشت: تمام تلاش و تهاجم فرهنگی دشمن به هم ریختن بنیان خانواده است.
دزدیده شدن فکر و ذهن فرزندان به وسیله ابزار ارتباطی
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسانجنوبی اعلام کرد: دشمن زمانی که به هدف خود رسید از طریق تکنولوژی تمام کارها را کنترل میکند و در این صورت دیگر فرزندان عاطفی و احساسی پرورش یافته دامان پدر و مادر نداریم و فکر و ذهن فرزندان به وسیله موبایل و دیگر ابزار ارتباطی دزدیده شده و افراد تربیت شده فضای مجازی و تکنولوژی خواهیم داشت.
اسداللهی با تأکید بر اینکه اگر فضای مجازی و تکنولوژی را کنترل نکنیم جز نفی معنویت و خشونت چیز دیگری نخواهیم داشت: تبیین کرد: والدین باید حساسیت زمان امروز را حس و به دنبال مطالعه بروند.
مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه پیامنور خراسانجنوبی نظام خانواده را کوچکترین واحد اجتماعی دانست و اظهار داشت: پدر و مادر مهمترین رکن در نظام خانواده هستند که هر کدام از حقوق ویژهای در ارتباط با یکدیگر و در ارتباط با فرزندان برخوردار هستند.
هدایت صحیح جامعه منوط به هدایت صحیح خانواده
حجتالاسلام اکبری مطلق با بیان اینکه اگر واحد خانواده به درستی هدایت شود جامعه درست و اگر اشتباه هدایت شود جامعه به اشتباه و تباهی میرود، تبیین کرد: خانواده محور مهمی به شمار میرود چرا که ساختار اصلی جامعه براساس خانواده است.
وی انسان را موجودی زیادهخواه دانست و با اشاره به اینکه این زیادهخواهی باید به قناعت تبدیل شود، مطرح کرد: اگر در اسلام مرد حقوقی دارد، زن نیز دارای حقوقی است و اگر وظایف و تکالیفی را بر عهده مرد گذاشته بر عهده زن نیز تکالیف و وظایفی نهاده شده لذا هرکدام حقی بر گردن یکدیگر دارند.
مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه پیامنور خراسانجنوبی با بیان اینکه تفکر همگرایی و کمک به محرومان در سبک زندگی غربی وجود ندارد و در این نوع تفکر تنها به تکمحوری توجه شده است، اضافه کرد: در سبک زندگی غربی راه عطوفت، محبت و عشق از بین میرود.
اکبری مطلق مطرح کرد: در سبک زندگی غربی عشق، تعاون و همکاری از بین میرود و مردم نسبت به یکدیگر عدم احساس مسؤولیت دارند و از تشکیل زندگی شانه خالی میکنند.
زیرسؤال بردن ارزشهای اصیل اسلام در سبک زندگی غربی
وی با اعلام اینکه سبک زندگی غربی ارزشهای اصیل اسلام را زیرسؤال میبرد، اعلام کرد: اگر این نوع سبک زندگی وارد جامعه شود بنیانهای اصلی جامعه سست میشود.
مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه پیامنور خراسانجنوبی عنوان کرد: زن استوانه قوی در زندگی اسلامی به شمار میرود و دشمن متوجه نقش زنان در خانواده شده و میداند تنها راهی که میشود به جامعه و کانون خانواده آسیب رساند از طریق زنان است.
کمرنگ کردن نقش مادری از اهداف دشمن/ تنها به دفاع اکتفا نکنیم
اکبری مطلق اظهار داشت: دشمن به دنبال این است تا با تعریف مسؤولیتهای خارج از عرف نقش مادر را کمرنگ و القائات مادر به فرزند را از بین ببرد و ارزش زنان را نابود و آنها را به عنوان یک کالا و ابزار مطرح کند.
وی با تأکید بر اینکه مادران باید فرزندان خود را مسؤولیتپذیر تربیت کنند، بیان داشت: تهاجم دشمن بر روی نقش زن در خانواده متمرکز شده است لذا باید به این موضوع توجه ویژهای شود.
مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه پیامنور خراسانجنوبی با بیان اینکه اگر دشمن برنامهریزی بلند مدت و شبهه علمی ایجاد میکند نباید تنها به دفاع اکتفا کنیم، اعلام کرد: باید با مهندسی معکوس عمل کنیم یعنی شبهه علمی را با شبهه علمی پاسخ دهیم.
پرداختن به ظرافتهای دین مرد کهن و کاری میخواهد
اکبری مطلق وظیفه متولیان مربوطه، مطرح کرد: متولیان مربوطه باید بدون تعارف بازگشت درستی به دین داشته باشند و از مسائل دینی الگو بگیرند و پیشنهاد دهند که متأسفانه مسؤولان از این امر شانه خالی میکنند.
وی با تأکید بر اینکه دین دارای ظرافتهای زیادی است که باید به آن پرداخته شود، خاطرنشان کرد: پرداخت به ظرافتهای دین مرد کهن، نظم دقیق و زحمت میخواهد که متأسفانه در این زمینه ضعفهای زیادی داریم.
سخن پایان...
خانواده در این عصر پرهیاهوی تردیدها نیازمند حمایت است، حمایت از نهاد خانواده دارای ابعاد اقتصادی، علمی و فرهنگی است و اگر خانواده از نظر تفکر و عملکرد و از نظر مادی و معنوی توانمند شود آنگاه میتواند سر بلند و مقتدر به مسؤولیتها و وظایف خود عمل کند.
باید به فکر رفع ضعفها و کاستیها در خانواده باشیم و بدانیم که حمایت از خانواده و آماده کردن آن برای ایفای نقش به مراتب عملیتر، عاقلانهتر، سادهتر و واقع گرایانهتر است لذا اقدام برای توانمند کردن خانوادهها باید به عنوان یکی از اولویتهای مهم اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
میدانیم که نیازها و چالشهای پیش روی خانوادهها به تدریج و با توجه به تغییر در شرایط زندگی اجتماعی تغییر میکند بنابراین کار مراقبت و حمایت از خانوادهها نیز مقطعی و گذرا نیست و باید برای آن برنامه ریزیهای بلند مدت، پیگیر و همه جانبه انجام شود.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 14199
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/14199/ساعت-۱۷-طلاق-جمله-ای-زوجین-نباید-فراموش-کنند