استاندار خراسان‌جنوبی:

۴۸۰ روستای خراسان‌جنوبی آبی برای نوشیدن ندارند/ استانداران اختیارات لازم را ندارند

7 ارديبهشت 1397 ساعت 15:18

استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه اصلاح الگوی مصرف نیازمند فرهنگ‌سازی است، گفت: ۴۸۰ روستای خراسان‌جنوبی یک قطره آب برای نوشیدن ندارند لذا باید تمام سیاست‌ها را در کنار هم دید و نمی‌توانیم با یک سری فرض‌های غلط این روستاییان معطل بگذاریم و باید به آن‌ها پاسخ روشن داد.


به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمدمهدی مروج‌الشریعه صبح امروز در دیدار با جمعی از خبرنگاران رسانه‌های سراسری و استانی اظهار داشت: مسؤولان کشوری باید برای نگهداشت جمعیت در شرق کشور چاره‌اندیشی کنند وگرنه این مقدار از داشته‌های استان رو به زوال می‌رود.
وی با بیان اینکه باید برای مسؤولان کشوری واقعیت‌های موجود در شرق کشور بیان شود، گفت: در خط و محور چابهار تا سرخس و کریدور ترانزیت شمال به جنوب در محور شرق ثروت‌های عظیمی نهفته است که توجه مسؤولان و دولتمردان را می‌طلبد.
استاندار خراسان‌جنوبی افزود: از خط چابهار در شرق تا سرخس در شمال شرق بیش از ۱۰ میلیون نفر جمعیت وجود دارند که شاغل هستند؛ این محور با سه مبدأ خارجی افغانستان، پاکستان و آسیای میانه همسایه است و کالاهای مبادلاتی این خط ۲ هزار کیلومتری را تشکیل می‌دهند.
وجود ۷۶۸ واحد صنعتی و معدنی در خط شرق تا شمال شرق
مروج‌الشریعه تصریح کرد: بیش از ۷۶۸ واحد صنعتی و معدنی در خط شرق تا شمال شرق وجود دارد که بخش قابل‌توجهی از اشتغال را به خود اختصاص داده است و بیش از ۹۰۰ هزار نفر جمعیت در حوزه صنایع معدنی و صنایع دستی وجود دارند.
وی با بیان اینکه ۸ میلیون رأس دام در خط شرق تا شمال شرق وجود دارد، ادامه داد: ۲ میلیون هکتار از اراضی در این خط کشت‌های آبی انجام می‌شود و ۱۱ میلیون تن محصول زراعی و آبی تولید می‌شود.
استاندار خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم شرق کشور به مهاجرت‌های نامناسب و برهم زده شدن تعادل اکولوژیک منطقه و محیط زیست دچار نشود باید به مسئله آب در خط ۲ هزار کیلومتری از چابهار تا سرخس توجه شود.
مهم‌ترین معضل در محور شرق کشور، مسئله آب است
مروج‌الشریعه با بیان اینکه مهم‌ترین معضل در محور شرق کشور، مسئله آب است، اظهار کرد: اگر از داشته‌های شرق کشور استفاده کنیم باید به مسئله آب توجه شود، در سال‌های پرآب و پربارش بسیاری از سیاست‌های کلان کشور دچار غفلت می‌شود و در زمان پرآبی کمتر سیاست کلان ملی به مسئله اصلاح الگوی مصرف می‌پردازد.
وی با بیان اینکه سال زراعی جاری بدتر از سال زراعی گذشته بوده است، افزود: وقتی‌که شرایط فقدان آبی و کسری سفره‌های زیرزمینی حاکم می‌شود، برنامه ریزان کشوری به سراغ مسئله اصلاح الگوی مصرف می‌روند.
استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه میزان بارندگی در سال زراعی جاری ۴۰ درصد کاهش داشته است، گفت: برای اصلاح الگوی مصرف در بخش کشاورزی باید برنامه جامع بلندمدت و با شیب ملایم برای کشور تنظیم شود و در هر شرایطی این مسئله وجود داشته باشد.
مروج‌الشریعه عنوان کرد: بحث اصلاح الگوی مصرف نباید در شرایطی که نیاز آبی داریم به سراغ آن برویم که زمان‌بر و نیاز به فرهنگ‌سازی گسترده‌ای در جامعه دارد.
اصلاح الگوی مصرف یکی از سیاست‌های کشور است
وی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های کشور اصلاح الگوی مصرف است، بیان کرد: در کارگروه حفاظت منابع آبی استان نیز موضوع اصلاح الگوی مصرف در بخش‌های مختلف پیگیری می‌شود.
استاندار خراسان‌جنوبی تصریح کرد: یکی از شرط‌های موفقیت اصلاح الگوی مصرف در بخش کشاورزی در استان و کشور مشارکت و حضور مردم در سیاست‌های ملی و منطقه‌ای است.
کاهش جمعیت در شهرستان نهبندان به ضرر امنیت ملی و منطقه‌ای است
مروج‌الشریعه با بیان اینکه امروز کاهش جمعیت در شهرستان نهبندان به ضرر امنیت ملی و منطقه‌ای است، ادامه داد: در سال ۷۸ رهبر معظم انقلاب به نهبندان، قاین و بیرجند سفر کردند و بعد از آن طرح توسعه نهبندان به‌صورت خاص به مرحله اجرا درآمد و سپس طرح توسعه جنوب خراسان انجام شد.
وی افزود:‌ در شهرستان نهبندان ۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شد و عمده آن به زیرساخت‌های منطقه اختصاص پیدا کرد و با این اقدام بخش بسیاری از جمعیت تثبیت شد اما کافی نبود زیرا به بخش اشتغال توجه نشده است و همین مسئله سبب شده در سال ۹۰ تا ۹۵ بیش از ۷ هزار نفر جمعیت از شهرستان نهبندان مهاجرت کردند.
استاندار خراسان‌جنوبی گفت: جمعیت حاشیه‌نشینی بیرجند رو به افزایش است و توزیع جمعیت و استقرار آن در حال بر هم خوردن است و برای اینکه چاره‌اندیشی صورت بگیرد نیازمند آب از خارج استان هستیم.
مروج‌الشریعه اظهار کرد: برای توزیع و استقرار متناسب جمعیت از چابهار تا سرخس نیازمند منابع آبی هستیم لذا مسئله مهم برای استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان‌جنوبی و خراسان رضوی مسئله آب است.
۴۸۰ روستای خراسان‌جنوبی آبی برای نوشیدن ندارند
وی با بیان اینکه اصلاح الگوی مصرف نیازمند فرهنگ‌سازی است، گفت: ۴۸۰ روستای خراسان‌جنوبی یک قطره آب برای نوشیدن ندارند لذا باید تمام سیاست‌ها را در کنار هم دید و نمی‌توانیم با یک سری فرض‌های غلط این روستاییان معطل بگذاریم و باید به آن‌ها پاسخ روشن داد.
استاندار خراسان‌جنوبی اضافه کرد: گزینه‌های مختلفی برای تأمین آب مانند تأمین آب از خزر،‌ دشت‌های پرآب کشورهای همسایه شرقی و دریای عمان پیشنهاد شده است و امروز بسیاری از کشورها ۷ میلیارد مترمکعب از دریای عمان در سال برای تأمین تصفیه‌خانه هدف‌گذاری کردند.
مروج‌الشریعه خاطرنشان کرد: استان خراسان‌جنوبی با ۱۹ سال خشکسالی پیاپی مواجه است و اگر این خشکسالی در پهنه ۳۰ سال ادامه پیدا کند باید مسؤولان بسیار سریع و در زمان کوتاه برای حفاظت کشور در این خط ۲ هزار کیلومتری چاره‌اندیشی کنند.
وی ادامه داد: اخیراً نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب برای اجازه و برداشت ۲ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای سرمایه‌گذاری،‌ مجری و بهره‌بردار ارسال کردیم تا برای سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان‌رضوی و خراسان‌جنوبی برای تأمین آب چاره‌اندیشی شود.
استاندار خراسان‌جنوبی گفت: میزان آبی سه استان محور شرق کشور در افق ۲۰ ساله بیش از ۷۵۰ میلیون مترمکعب در سال است و بهترین و نزدیک‌ترین مسیر برای تأمین آب نیز می‌تواند استقرار تصفیه‌خانه‌های ساحل چابهار باشد.
مروج‌الشریعه بیان کرد: اگر پیمانکاران متعددی در برنامه دقیق در خط یک هزار و ۷۰۰ هزار کیلومتری وجود داشته باشند حداقل سه سال برای انتقال آب زمان می‌برد، برخی از سرمایه‌گذاران خارجی برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کردند و اگر این مسئله به مرحله اقدام برسد شرق کشور وضعیت بهتری از نظر تثبیت و رشد جمعیت کارآفرینی، اشتغال و رونق اقتصادی خواهد داشت.
مرز شرق کشور فرصت مغتنمی برای مبادلات مرزی است
وی بیان کرد: مرز شرق کشور برای مبادلات مرزی فرصت مغتنمی است و کریدور ترانزیتی شرق کشور باید از طریق راه‌آهن چابهار و سرخس فعال شود و اهمیت ایجاد راه‌آهن از آب کمتر نیست.
استاندار خراسان‌جنوبی افزود: احداث راه‌آهن چابهار به زاهدان آغاز شده و باید مشکلات سد راه سرمایه‌گذاران برداشته شود تا با فعالیت خود ادامه دهند و فاینانس راه‌آهن زاهدان - بیرجند - کالشور سنگ گناباد در شورای اقتصادی تصویب شده و تنها راه‌حل آن تأمین سرمایه‌گذار خارجی است.
مروج‌الشریعه با بیان اینکه راه‌آهن به یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد، اضافه کرد: اگر دو زیرساخت آب و راه‌آهن استان از دو دهه گذشته آغاز می‌شد امروز اقتصاد منطقه در شرق کشور وضعیت دیگری می‌داشت.
وی افزود: استان در بخش معادن سنگ‌های گران‌بها، سنگ‌های تزیینی و قیمتی پتانسیل‌های زیادی دارد و امسال نیز استان با تمام ظرفیت و پتانسیل‌های خود در نمایشگاه نوروزگاه ایران حضور پیدا کرد.
استاندار خراسان‌جنوبی یکی دیگر از پتانسیل‌های استان را بحث گردشگری دانست و گفت: از ۲۷ اسفندماه تا ۱۵ فروردین‌ماه سال جاری بیش از یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار گردشگر وارد استان شدند.
مروج‌الشریعه با بیان اینکه باید به زیرساخت‌های گردشگری استان توجه شود، تصریح کرد: گردشگری یکی از موضوعات مهم فرصت اشتغال و ایجاد نشاط اجتماعی برای استان است و باید به توسعه و اعتلای صنعت گردشگری استان توجه شود.
قانون مناسبی در کشور برای محرومیت‌زدایی وجود ندارد/ بسیاری از استانداران اختیارات لازم را ندارند
وی ادامه داد: زرشک، عناب بیرجند و زرشک ثبت جهانی شده است و در سال گذشته بیش از ۳.۴ میلیون تن کالا در بخش‌های مختلف به ارزش ۸۹۶ میلیون دلار از مرز ماهیرود صادر شده است که این نشان از اهمیت مرز دارد.
استاندار خراسان‌جنوبی افزود: استان پتانسیل بالایی در انرژی‌های خورشیدی از نظر فراوانی روزهای آفتابی، میزان تابش و زاویه تابش دارد و به سایر نقاط کشور برق صادر می‌شود.
مروج‌الشریعه اظهار کرد: متأسفانه هیچگاه در کشور قانون مناسبی برای محرومیت‌زدایی وجود ندارد و مدل محرومیت‌زدایی به اندازه یک‌صدم کشور آلمان فرانگرفته‌ایم.
وی عنوان کرد: متأسفانه وقتی در کشور یک استاندار انتخاب می‌شود اما به اندازه کافی اختیارات لازم را ندارد و به استاندار اعتماد نمی‌کنند و تا وقتی که این سیستم غلط در کشور و تمرکزگرایی غلط در تهران حاکم باشد انتظار اعجاز ویژه در استان‌ها نداشته باشیم.
استاندار خراسان‌جنوبی افزود: اگر بخواهیم مشکلی در استان حل شود باید اختیارات لازم استانداران داشته باشند، نباید استاندار برای برداشتن مبلغی برای درمان دردهای استان دچار یک بروکراسی اداری شود.
مروج‌الشریعه گفت: بازارچه‌های مرزی استان از بهترین بازارچه‌های مرزی هستند و نباید مدیران گذشته قبل از تقسیم استان به هر دلیلی این اجازه را می‌دادند که برخی بازارچه‌های استان غیرفعال شود و این کوتاهی‌ها در استان انجام شده است.
وی بیان کرد: در دیدار اخیر با وزیر راه و شهرسازی بیان کردم که تمام کنسلی‌های پرواز در استان خراسان‌جنوبی باشد عادلانه نیست و وی نیز به سازمان هواپیمایی کشور دستور را داد تا تعادل نسبی در این خصوص رعایت شود.
استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه بیش از ۲۵ تا ۲۷ هزار نفر در استان بیکار هستند که بخشی از آن‌ها فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند، گفت:‌ تعهد اشتغال استان در سال ۹۶، ۱۰ هزار نفر بوده که ۹۴ درصد آن تحقق پیدا کرده است.
مروج‌الشریعه با بیان اینکه استان در اوج امنیت قرار دارد و امنیت یکی از ویژگی‌های استان است، گفت: خراسان‌جنوبی در طبقه‌بندی وزارت کشور به‌عنوان امن‌ترین استان کشور شناخته شده است.
وی ادامه داد: بیرجند کانون فکری، فرهنگی، هنری و ادبیات و با پیشینه ادبی بسیار بالایی است و بیرجند به‌عنوان شهر تمیز و پاک در کشور شناخته می‌شود که نشان از فرهنگ مردم دارد.
استاندار خراسان‌جنوبی بیان کرد: در سال گذشته ۴۵ تن انواع کشفیات مواد مخدر در استان وجود داشت که نشان از حضور فعال نیروهای امنیتی دارد.


انتهای پیام/4


کد مطلب: 14231

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/14231/۴۸۰-روستای-خراسان-جنوبی-آبی-نوشیدن-ندارند-استانداران-اختیارات-لازم

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir