جوان نخبه بیرجندی:
قولهای مسؤولان در حد سخنرانی است/ مسؤولان به جای سنگاندازی جلوی پای جوانان به آنها بها بدهند
8 ارديبهشت 1397 ساعت 13:47
نخبه جوان بیرجندی گفت: مسؤولان قولهای بسیاری دادند اما تاکنون مباحث و قولهای مسؤولان در استان هیچگونه خروجی نداشته و بیشتر این قولها به صورت تریبونی است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، بر اساس آمار رسمی مرکز آمار ایران بیش از 50 درصد جمعیت کشور را جوانان تشکیل میدهند و این جوانان مطالبههایی در جامعه دارند که باید به آنها توجه شود.
استعدادهای نخبگان در کشور گاهی مواقع توسط مسؤولان نادیده گرفته میشود در حالی که نخبه با تخصصی که دارد میتواند تاثیر بسزایی در زمینههای مختلف جامعه داشته باشد.
نخبگان باید در تصمیمات راهبردی کشور و استان حضوری فعال داشته باشند و دولتمردان و مسؤولان استانی از نظرات نخبگان و اندیشمندان در جامعه استفاده کنند و به جوانان بها بدهند.
سرمایههای انسانی بسیار ارزشمند هستند که محور توسعه و ثروت ملی محسوب میشوند که اگر دیده شوند، پشتوانه عظیم فکری و اجرایی هر کشور خواهند بود، توجه نکردن به جوانان نخبه سبب میشود استعدادهای آنها هدر برود و یا سرمایه انسانی نخبه از کشور خارج شود و استعدادهای خود را در جای دیگری نشان دهند.
مهدی خادمی یکی از جوانان نخبه و برتر خراسانجنوبی است که موفقیتهای بسیاری در استان داشته اما از عدم حمایت مسؤولان استانی و دعوت نشدن از جوانان در بسیاری از جلسات استانی گلایه دارد؛ برای آشنا شدن با این جوان مخترع و موفقیتهای وی و شنیدن مشکلات گفتوگویی انجام دادیم که در ادامه میخوانید.
* خودتان را معرفی کنید؟
بنده مهدی خادمی دانشجوی رشته مدیریت دولتی دانشگاه پیام نور و متولد سال 71 و مخترع سطح سه بنیاد ملی نخبگان و دبیر سمن علمی و تحقیقاتی پویندگان علم کویر، مؤسس دهکده خلاقیت و اختراع در استان و عضو مجمع جوانان استان هستم.
در بحثهای مختلف کارآفرینی کردیم و شرکت پخش تجهیزات پزشکی، شرکت بستهبندی محصولات استراتژیک استان، کارگاه تولیدی صنایع دستی استان، مرکز آموزش خلاقیت و اختراع و کارگاه آموزش در بحث کودک و نوجوان ایجاد کردیم و 35 جوان نیز در این مراکز اشتغال دارند، تمام هزینههای انجام شده در این مجموعهها توسط سمنها بوده است و هیچگونه بودجه دولتی تاکنون دریافت نکردیم.
همچنین دارای بیش از 50 مقاله علمی در زمینههای مختلف، مخترع برگزیده جشنواره حرکت دانشجویی کشور، برگزیده مخترع بسیجی در سال 91، برگزیده در بحث تالیف کتاب در سال 94 و مقام نخست جوانان در اوقات فراغت استان میباشم.
* چه نوع اختراع داشتید و این اختراع چه کاری را انجام میدهد؟
بنده دستگاه هوشمند دیابت و گلوکمتر را به اختراع رساندم، این دستگاه هوشمند دیابت از نوع دیابت نوع یک است که انسولین مصرف میکنند، و این دستگاه جای حساس بدن نسبت به انسولین را مشخص و انسولین مورد نیاز بیمار را معین میکند، برنامه غذایی مناسب را به بیمار میدهد و انسولین را در دمای دو تا هشت درجه سانتیگراد نگهداری میکند.
همچنین این دستگاه دارای کارت هوشمند ذخیرهسازی است که تمام اطلاعات بیمار در آن ذخیره میشود و وقتی بیمار به پزشک مراجعه میکند اطلاعات مورد نظر را به پزشک میدهد.
طرح ورتکس هواپیما نیز یکی دیگر از طرحهایی است که در مرکز تحقیقات هوا و فضای کشور معرفی شده و مختص فرودگاهها است.
* عمده مشکلات جوانان در جامعه کنونی چیست؟
سازمانهای مردم نهاد در زمینه علمی، فرهنگی و پژوهشی با جوانان در ارتباط هستند؛ یکی از مشکلات جوانان در کشور، اشتغال است و متأسفانه در استان خراسانجنوبی قوانین سختی وجود دارد که این قوانین جوانان را دچار مشکل میکنند و سبب میشود آنها بی انگیزه باشند.
سختی کارآفرینی به جای خود اما مراحل اداری متعدد در استان نیز به جای خود؛ مسؤولان باید فضا را برای جوانان نخبه و فرهیخته در کشور باز کنند، متأسفانه برای دریافت وام کارآفرینی شرایط سختی گذاشته میشود که این سنگاندازیها در کار سبب پشیمانی جوانان از گرفتن وام میشود.
مسؤولان باید به جوانان توجه ویژهای داشته باشند و از پتانسیل و ظرفیتهای آنها استفاده کنند، متأسفانه بسیاری سازمانها در استان به جوانان میدان نمیدهند و از مخترعان در استان حمایت صورت نمیگیرد، گاهی مواقع یک جوان باید برای دریافت مجوز 6 ماه به دنبال آن باشد؛ بهتر است مسؤولان به جوانان اعتماد داشته باشند.
بسیاری از جلسات در استان به اسم جوانان برگزار میشود اما از جوانان فعال و نخبه دعوتی صورت نمیگیرد یا در برخی از جلساتی که جوانان حضور پررنگی دارند، مسؤولان استانی آن طور که باید و شاید حضور ندارند.
* آیا تاکنون مسؤولان استانی برای حل مشکلات جوانان اقدامی انجام دادهاند؟
مسؤولان قولهای بسیاری دادند اما تاکنون مباحث و قولهای مسؤولان در استان هیچگونه خروجی نداشته است و بیشتر این قولها به صورت تریبونی است.
تاکنون در 12 روستای مختلف استان اردوی جهادی برگزار کردیم و با استعدادهای بسیاری در این روستاها مواجه شدیم اما متأسفانه عدم توجه به ظرفیت و پتانسیل روستاییان سبب میشود تا استعدادهای آنها به هدر برود.
بسیاری از استعدادهای جوانان نخبه در کشور هدر میرود زیرا این استعدادها به خوبی شناسایی نمیشود؛ باید بتوانیم از چشمههای استعداد کشور نهایت استفاده را ببریم.
بها دادن به جوانان و حمایت کردن آن ها موجب بالا رفتن اعتماد به نفس در جوانان میشود، مسؤولان اجازه ندهند فرار مغز شکل بگیرد چرا که این میتواند به ضرر جامعه باشد.
*تاکنون برای ایجاد کارآفرینی، وام نیز دریافت کردید؟
متأسفانه به دلیل گذاشتن شرایط سخت مقابل جوانان همچنان برای هیچکدام از فعالیتهای خود موفق به دریافت وام کارآفرینی نشدیم، نمیدانم چرا هرگونه قوانین سختی در خراسانجنوبی اجرا میشود.
بنده برای ارتقای شرکت بستهبندی محصولات استراتژیک استان نیازمند اعتباری بالغ بر 500 میلیون تومان هستم اما هنوز با پیگیریهای متعددی که انجام شده بعد از یک سال موفق به دریافت وام نشدیم؛ متاسفانه آنهایی تنها میتوانند به راحتی وام بگیرند که پشتوانه قوی داشته باشند.
شرایط دشوار و سخت برای جوانان، آنها را ناامید و دلسرد میکند، عدم توجه مسؤولان میتواند یکی از علتهای کم شدن فعالیتهای دانشجویان باشد.
مسؤولان باید به جای سنگاندازی جلوی پای جوانان به آنها بها بدهند و در سال حمایت از کالای ایرانی به تولید و اشتغال در استان کمک کنند.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 14245