به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، شامگاه شنبه جلسه مشترک کارگروه اشتغال و کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسانجنوبی با حضور معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسانجنوبی در این جلسه اظهار داشت: تعداد بانکها و مؤسسات مالی فعال در استان 37 مورد با مجموع 329 شعبه در شهرستانهای مختلف استان که بیشترین این شعب در بیرجند و کمترین آن مربوط به زیرکوه است.
حمید دهباشی با بیان اینکه کمیسیون هماهنگی بانکهای استان دارای 19 عضو بوده که از این تعداد 16 عضو گزارش ارائه میدهند و دو مؤسسه مالی که مربوط به بخش خصوصی بوده گزارش ارائه نمیکنند، تصریح کرد: میزان منابع 16 بانک عضو کمیسیون که به ارائه گزارش میپردازند بالغ بر 66 میلیارد ریال و میزان مصرف آنها بالغبر 54 میلیارد ریال بوده است.
وی ادامه داد: همچنین میزان مطالبات معوق این بانکها و مؤسسات مالی در استان 2 هزار و 646 میلیارد ریال بوده و خراسانجنوبی جزو استانهایی بوده که کمترین مطالبات کشور را دارد.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسانجنوبی یادآور شد: میزان سپردههای جاری این بانکها 10.4 درصد، سپرده پسانداز 8.8 درصد، سپردههای مدتدار و گران قیمت 78.8 درصد و سهم سپردههای ارزان قیمت 22 درصد بوده است.
دهباشی به میزان مصارف این بانکها در بخشهای مختلف اقتصادی استان اشاره کرد و گفت:میزان مصارف 16 بانک عضو کمیسیون هماهنگی بانکهای استان که به ارائه گزارش میپردازند در بخش بازرگانی 3.8 درصد، صنعت و معدن 12.1 درصد، کشاورزی 16.8 درصد، مسکن و ساختمان 31.4 درصد، خدمات 27.5 درصد و سایر بخشها 8.4 درصد بوده است.
وی به نسبت مصارف به منابع این بانکها در استان اشاره نمود و افزود: نسبت مصارف به منابع در حدود 82 درصد بوده است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسانجنوبی به وضعیت رشد و کاهش منابع مختلف بانکها اشاره و تصریح کرد: در بخش سپردههای جاری شاهد رشد 13.4 درصدی، سپردههای پسانداز رشد 38.7 درصدی، سپردههای کوتاه مدت 2.1 درصد کاهش و سپردههای بلندمدت 58.4 درصد رشد و سایر سپردهها 14.1 درصد رشد در سال 96 نسبت به سال 95 هستیم.
دهباشی با اشاره به تسهیلات پرداخت شده به بخشهای مختلف اقتصادی در استان در سال گذشته گفت: میزان تسهیلات پرداختی در بخش بازرگانی یکهزار و 625 میلیارد ریال، صنعت و معدن 3 هزار و 175 میلیارد ریال، کشاورزی 5 هزار و 627 میلیارد ریال، ساختمان یکهزار و 629 میلیارد ریال، خدمات بالغبر 8 هزار و 550 میلیارد ریال و سایر بخشها یکهزار و 888 میلیارد ریال بوده است.
وی با بیان اینکه میزان تسهیلات قرضالحسنه پرداختی توسط 16 بانک عضو کمیسیون هماهنگی بانکهای استان در سال گذشته 2 هزار و 498 میلیارد ریال بوده است، یادآور شد: از این میزان 144 میلیارد ریال مربوط به تسهیلات مشاغل خانگی بوده است.
نماینده مردم سرایان، فردوس، بشرویه و طبس در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه اظهار داشت: عمده اشتغال استان در بخش کشاورزی بوده و تقاضا میشود با توجه به خسارت هزار میلیارد تومانی به بخش کشاورزی استان این امر جزو نرخ رشد این بخش محاسبه نشود.
محمدرضا امیرحسنخانی ادمه داد: با توجه به این موضوع یک تهدید که ما را نگران میسازد این است که بخش کشاورزی در سال گذشته حرکت رو به جلویی نداشته است.
وی با اشاره به اینکه اشتغال مسئلهای فرابخشی است، یادآور شد: باید در این حوزه توازن در بین شهرستانهای استان دیده شود و حتی به شهرستانهای محروم بیشتر توجه شود تا دغدغه مردم رفع گردد.
نماینده مردم سرایان، فردوس، بشرویه و طبس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمام طرحهایی که که نوشته شده و به کارگروه اشتغال استان وارد شده هزینههایی بر آن مترتب است، افزود: زمانی که به هر دلیلی این طرحها پذیرفته نشوند موجب نارضایتی مردم و طلبکاری آنها از نظام میشود که باید در این راستا اقدامات لازم صورت گیرد تا مردم متحمل این هزینهها نشوند.
انتهای پیام/4