به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از فارس، مجتبی حسنپور اظهار داشت: ضرورت استفاده از تکنولوژی در عصر حاضر بر کسی پوشیده نیست و کشورهای صاحب تکنولوژی یک سری فعالیتهای فرامرزی را انجام میدهند و ارائه تکنولوژی را به سایر کشورها دارند.
وی افزود: امروز همه مردم دنیا به نحوی از پیامرسانهایی که بتوان به صورت اینترنتی و گروهی در آن فعالیت کرد، استفاده میکنند.
کارشناس حوزه فضای مجازی با اشاره به اینکه در پیامرسانها یک سری داده و اطلاعات را جابه جا میکنیم که بخشی فردی و کماهمیت و بخشی مهم و تأثیرگذار است، گفت: علاوه بر اینکه جابهجایی اطلاعات با توجه به فرهنگ بومی و دینی برای ما مهم است این موضوع برای مسؤولین نیز اهمیت دارد و میخواهند پیامرسانهایی استفاده شود که قابل کنترل باشد.
حسنپور خاطرنشان کرد: سرور پیامرسان تلگرام در داخل ایران نیست و اطلاعات همه افراد به خارج از کشور میرود و نکته مهمتر این است که این پیامرسان فعال تابع قانون و مقررات این کشور نیست و قواعد این کشور را رعایت نخواهد کرد.
وی ادامه داد: مالکیت تلگرام متعلق به یک فرد روسی است اما خود این کشور نیز تمایلی ندارد که از این پیامرسان استفاده کند و فیلترینگ را انجام میدهد.
کارشناس حوزه فضای مجازی تأکید کرد: باید پیامرسانهایی که در کشور فعالیت میکنند قواعد کشور را رعایت کنند که از مهمترین این قواعد، حفظ اطلاعات و حریم شخصی افراد است.
حسنپور با بیان اینکه برخی از مردم به اشتباه گمان میکنند که اطلاعاتی که در پیامرسانهای داخلی جابهجا میشود به دست سرویسهای امنیتی داخل کشور است، گفت: پیامرسانهای داخلی طبق قوانین ملزم به حفظ اطلاعات امنیت افراد هستند.
وی اضافه کرد: اگر قرار است اطلاعات ما به جایی انتقال یابد باید سرورهای آن در داخل کشور باشد چراکه بحث امنیت کشور مطرح است.
کارشناس حوزه فضای مجازی تصریح کرد: در بخش حمایت از پیامرسانهای داخلی باید به دنبال گستره ایجاد شغل در این فضا باشیم، گفت: تغییر و کوچ از تلگرام به پیامرسانهای داخلی در ابتدا سخت است اما برای حفظ امنیت و منافع افراد و کشور این انتقال ضروری است و مردم نیز در طول زمان این موضوع را خواهند پذیرفت.
حسنپور بیان کرد: تلگرام در بحث بروزرسانی و انتقال اطلاعات خوب کار کرده و پیامرسانهای داخلی نیز با حمایت مستقیم دولت برای تهیه سرورهای قدرتمند و پشتیبانی مطمئناً پیشرفت خوبی را خواهند داشت.
وی یادآور شد: زمانی که فرد بخواهد وارد فضای جدیدی شود قطعاً باید لزومی وجود داشته باشد و به اعتقاد من اجباری مانند فیلترینگ میتواند در استفاده از پیامرسانهای داخلی مؤثر باشد.
کارشناس حوزه فضای مجازی افزود: باید بر روی محاسن و معایب پیامرسانهای داخلی تمرکز بیشتری شود و مزایای آن بیان شود و مردم در ورود اولیه خود به این فضا نقصی را نبینند.
حسنپور ادامه داد: میتوان گفت که اکنون همه افرادی که در فضای تلگرام هستند سری به پیامرسانهای داخلی زدهاند و یا میزنند و اگر در گام اول با یک فضای مناسب، پرسرعت و باکیفیت مواجه شود رغبت حضور در آنها ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه عدم رغبت اولیه در مردم طبیعی است، افزود: دولت موظف به هدایت و کنترل فضای تلگرام است و فیلتر اقدام خوبی است که البته دیر انجام میشود.
کارشناس حوزه فضای مجازی تصریح کرد: سواد رسانهای مردم امری نسبی است و در فرهنگ کنونی کشور افراد ترازهای مختلفی از این سواد را دارند اما آنچه که تعیینکننده سواد رسانهای خواهد بود خود رسانه است.
حسنپور تبیین کرد: وقتی رسانه داخلی بتواند فعالیت درست و محتوای مناسبی را ارائه دهند مردم در این فضا با محتوای درست آشنا میشوند اما اگر رسانهای محتوایی مخالف و نامناسب را به جامعه ارائه دهد مطمئناً اثرات منفی را برای افراد به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در بحث سواد رسانهای شاید اکنون افراد شرایط مناسبی و ایدهآلی را نداشته باشند اما شاهد رو به رشد بودن و بهبود وضعیت این سواد هستیم، گفت: باید در سطح خود رسانه آموزش مستقیم و غیرمستقیم مباحث رسانهای را داشته باشیم.
انتهای پیام/4