دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۴۷
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان‌جنوبی:

با سیاست یک بام و دو هوا مشکل دامداران حل نمی‌شود/ ضربه سنگین ورود دام زنده از کشورهای همسایه

مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه عرضه نهادهای دامی از طریق شرکت پشتیبانی امور دام در قیمت نهادها در بازار بسیار تأثیرگذار است، گفت: باید این شرکت از دامداران حمایت نماید نه اینکه از دلالان حمایت کند.
با سیاست یک بام و دو هوا مشکل دامداران حل نمی‌شود/ ضربه سنگین ورود دام زنده از کشورهای همسایه
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، جواد غریبی صبح امروز در کمیسیون تنظیم بازار خراسان‌جنوبی، اظهار داشت: از سال گذشته اگر تورم نقطه‌ای را لحاظ نماییم به طور متوسط  35 تا 40 درصد در نهاده‌های دامی افزایش وجود داشته و از طرفی قیمت شیر 10 درصد هم افزایش نیافته است.
وی با بیان اینکه قیمت شیر در سال 92 توسط کمیسیون تنظیم بازار کشور کیلویی یک‌هزار و 440 تومان مصوب شد که براساس قیمت نهاده‌های دامی در آن زمان بوده است، افزود: با توجه به افزایش حدود 80 درصدی قیمت جو در حال حاضر نسبت به سال 92 اما قیمت شیر نسبت به آن زمان هیچ تغییری نکرده است.
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه نخستین عامل افزایش قیمت نهاده‌های دامی شرکت پشتیبانی امور دام است، یادآور شد: برای اینکه بخشی از مشکلات دامداران استان حل شود باید از خروج علوفه تولید شده در استان جلوگیری و به مصرف دام‌های استان برسد.
غریبی در بحث سبوس آرد، گفت: در این بخش در سال 93 مصوب شد که کارخانجات آرد می‌توانند 50 درصد استحصال آرد خود را با قیمت بازار به فروش برسانند، اضافه کرد: در استان حدود 900 تا هزار تن میزان استحصال آرد بوده که تنها 500 تن به مصرف دامداری‌های استان می‌رسد و از کارخانجات آرد تقاضا می‌شود با قیمت بازار و با نظارت جهاد کشاورزی سبوس تولید شده را به اتحادیه دامداران استان داده تا به صورت متعادل در بین دامداری‌های سطح استان توزیع شود تا دست دلالان کوتاه گردد.
وی با بیان اینکه واردات دام زنده از کشورهای همسایه ضرر زیادی را به دامداران استان وارد کرده است، یادآور شد: اگر دولت قصد کمک به دامداران استان را دارد باید جلوی این واردات را بگیرد.
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه عرضه نهاده‌های دامی از طریق شرکت پشتیبانی امور دام در قیمت نهاده‌ها در بازار بسیار تأثیرگذار است، افزود: باید این شرکت از دامداران حمایت نماید نه اینکه از دلالان حمایت کند.
غریبی با بیان اینکه امسال با توجه به افت شدید بارش‌ها شرایط بدی از خشکسالی در استان ایجاد شده به طوری که وضعیت دامداری‌های استان بحرانی و وخیم است و اگر ستاد تنظیم بازار بخواهد کاری برای دامداران انجام دهد تخصیص علوفه بسیار تأثیرگذار خواهد بود، تصریح کرد: همچنین کارخانجات شیر استان باید تنها از تولید شیر و ماست خارج شده و رویکرد جدیدی نسبت به تولید دیگر محصولات لبنی داشته باشند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت کارخانجات فرآوری شیر استان روزانه 250 تن بوده در حالی توانایی جذب آن‌ها 120 تن شیر بوده و بیشتر شیر تولیدی استان به خارج از استان صادر می‌شود و به نظرم بازنگری در وضعیت کارخانجات شیر بر دوش دولت است تا با حمایت از آن‌ها تلاشی برای احیاء صورت گیرد.
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان‌جنوبی اضافه کرد: حمایت از صندوق‌ها که سال گذشته تخصیص پایینی داشته‌اند از دیگر خواسته‌های دامداران بوده تا با حمایت از این صندوق‌ها کمک بیشتری به حال بخش دامداری استان شود.
غریبی با اشاره به اینکه با سیاست یک بام و دو هوا نمی‌توان مشکل دامداران استان را حل کرد، گفت: به نسبت پراکندگی، وسعت و شدت خشکسالی در استان، توزیع 26 هزار و 400 تن جو برای مصرف دامداران میزان بالایی نیست.
وی با اشاره به توزیع ناعادلانه علوفه‌های دامی در استان، افزود: باید با مجموعه‌هایی که سبب این ناعدالتی در توزیع شده‌اند تا عده‌ای از دامداران برای تهیه نهاده‌های دامی خود با مشکل مواجه شوند و عده‌ای دیگر به دلیل زیاد بودن این نهاده‌ها از مصرف دام‌هایشان آن را به خارج از استان صادر کرده‌اند برخورد جدی صورت گیرد.
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان‌جنوبی با بیان اینکه 85 درصد جمعیت دام استان متعلق به دامداران و روستائیان و 15 درصد متعلق به عشایر است، خاطرنشان کرد: در توزیع نهاده‌های دامی باید درصد جمعیت دامی در زیربخش‌ها رعایت شود.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۴۳۲۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خشكسالي , دام