به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، علیرضا نصرآبادی ظهر امروز در نخستین جلسه مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با موضوع مشکلات منابع طبیعی و آبخیزداری، اظهار داشت: گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی و کمبود منابع آب از جمله معضلات جهانی زیست محیطی و منابع طبیعی است.
وی با بیان اینکه سالانه شاهد وجود ۷۰۰ میلیون مترمکعب رواناب و سیلاب در استان هستیم، گفت: متوسط سرانه آب برای هر نفر در دنیا ۶ هزار و ۶۶۰ مترمکعب است اما این میزان در کشور یک هزار و ۳۵۰ مترمکعب و در استان ۵۰۰ تا ۹۰۰ مترمکعب میباشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی افزود: همچنین سرانه پوشش گیاهی جنگلی و مرتعی در دنیا به ازای هر نفر ۷۰ مترمربع، در کشور ۲۵ مترمربع و در استان یک مترمربع است.
نصرآبادی با بیان اینکه سرانه بیابان استان بیش از دو برابر کشور است، تصریح کرد: مشکلات اساسی به واسطه هجوم ماسههای روان و مختل شدن زندگی و کشاورزی در سنوات گذشته به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه ۷.۵ میلیون هکتار حوزه آبخیزداری در استان وجود دارد، ادامه داد: از بهمنماه ۹۶ تا اردیبهشتماه ۹۷ در مجموع ۳۶ میلیون مترمکعب در سازههای آبخیزداری جمعآوری شده که به احیای قنوات و ماندگاری روستائیان کمک میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: پروژههای آبخیزداری بسیار کمهزینه است و جمعیت زیادی را پوشش میدهد.
نصرآبادی با بیان اینکه امروز بادهای ۱۲۰ روزه سیستان تبدیل به بادهای ۱۸۰ روزه شده است، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۸ کانون فرسایش بادی در استان وجود دارد.
وی افزود: تاکنون ۱۲۷ کیلومتر بادشکن زنده در حاشیه مزارع و ۵۵۱ کیلومتر بادشکن غیرزنده در مناطق خاص احداث شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی گفت: پروژههای بینالمللی یکی از الگوهای موفق استان بوده و خراسانجنوبی نخستین و بیشترین پروژههای بینالمللی را نیز در سطح ملی و بین المللی داشته است.
نصرآبادی با بیان اینکه هدف از پروژههای بینالمللی حفظ و ارتقای پوشش گیاهی، ایجاد و تثبیت شغل و درآمد مناسب برای حضور مردم در منطقه است، عنوان کرد: همچنین پنج پروژه رسمی در استان اجرا شده و سه پروژه دیگر نیز در شهرستانهای فردوس، سرایان و بشرویه اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۱ نشست مشورتی با ائمه جمعه استان برگزار شد، بیان کرد: منابع طبیعی هیچگونه محدودیتی در واگذاری زمین به بنیاد مسکن و راه و شهرسازی ندارد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , بارندگی , آبخیزداری