دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۱۵

تالاب کجی محلی امن برای پرندگان مهاجر آبزی

تالاب کجی نمکزار محلی امن برای پرندگان مهاجر آبزی است و هر سال این پرنده ها برآمدگی های منطقه را به عنوان مکان مناسب تخمگذاری انتخاب می کنند.
تالاب کجی محلی امن برای پرندگان مهاجر آبزی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، تالاب کجی نمکزار نهبندان با چشم انداز زیبا و 22 هزار و 765 هکتار وسعت در 75 کیلومتری نهبندان و حاشیه جاده بیرجند - زاهدان قرار دارد و برغم تداوم خشکسالی چند سال اخیر و کاهش نزولات آسمانی به صورت فصلی زنده و پایدار مانده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان جنوبی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: پناهگاه حیات وحش و تالاب کجی نمکزار نهبندان پرندگان متنوعی را در خود جای داده است و هر سال به ویژه در فصل مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی، گونه های مختلفی از پرندگان در آن به چشم می خورد.
پرویز آرامنش عقاب طلایی، دال، پیغوی کوچک، جغد کوچک، بلدرچین معمولی، کبوتر، زاغ بور، زاغ نوک قرمز، زاغی، گنجشک درختی، دم جنبانک ابلق، چکاوک کاکلی، چکاوک پنجه کوتاه، پرستو، هدهد، سبزه قبا، کفتار، هوبره، کوکر شکم سیاه، دودک و سلیم طوقی را از مهمترین پرندگان موجود در این تالاب ذکر کرد.
وی گفت: در فصل مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی، باکلان بزرگ، حواصیل خاکستری، اگرت، بوتیمار، اکراس سیاه، فلامینگوی بزرگ، غاز و کستری، خوتکا، اردک سرسبز، اردک سرحنایی، یلوه کوچک، چنگر، سلیم خرچنگ خوار، سلیم طوقی کوچک، آبچلیک، فالاروپ گردن سرخ، پاشلک معمولی و سنقر تالابی هم در جاذبه طبیعی به چشم می خورند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: مار پلنگی، مار جعفری، لاک پشت مهمیزدار، بزمچه بیابانی خاکستری از گونه های خزنده موجود در این تالاب و گرگ، روباه، تشی، خرگوش و خارپشت پستانداران زیست کننده در تالاب کجی نمکزار هستند.
وی با بیان اینکه تالاب کجی نمکزار 22 هزار و 765 هکتار وسعت دارد افزود: این جاذبه دارای وضعیت بیابانی و تالابی است که عکاسی طبیعت و حیات وحش، پرنده نگری، زمین شناسی، مطالعات اکولوژیکی و بیولوژیکی از مهمترین جاذبه های گردشگری در این منطقه است.
آرامنش گفت: این منطقه از نظر آب و هوایی در ناحیه خشک و نیمه خشک قرار دارد و شوره زاری وسیع در 75 کیلومتری شمال شهر نهبندان است که به دلیل پایین بودن سطح ارتفاع آن نسبت به مناطق اطراف، محل تجمع زهاب منطقه شده و با توجه به اینکه شوری خاک آن نیز زیاد است به دریاچه نمکی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: پوشش گیاهی این تالاب در مناطق دشتی قیچ، گز و تاغ است که از پوشش نسبتا خوبی برخوردار است و در حاشیه تالاب بوته های آتریپلکس، قلیا و نی به چشم می خورد.
وی با بیان اینکه تالاب ها ذخیره گاه های بسیار مهمی از مواد ژنتیکی (وراثتی) گیاهی محسوب می شوند گفت: تاثیر و تاثر متقابل اجزای فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی یک تالاب مثل خاک، آب و گیاهان و جانوران، عملکردهای حیاتی متعددی برای تالاب ایجاد می کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان جنوبی بیان کرد: ذخیره سازی آب، حفاظت مقابل توفان و کاهش تخریب سیل، تثبیت خطوط ساحلی و مهار فرسایش، تزریق مجدد آب های زیرزمینی (جابجایی آب از تالاب به درون سفره های زیرزمینی)، تخلیه آب های زیرزمینی (جابجایی آب به سوی بالا و تبدیل آن به آبهای سطحی)، پالایش آب از طریق تثبیت عناصر محلول، رسوبات و دیگر آلودگی ها و تعدیل آب و هوای محلی از مهمترین ویژگی های تالاب هاست.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۴۴۷۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , تالاب , نمکزار