به گزارش
گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از تسنیم، اسمش زهرا است بر صندلی سرد ویلچر تکیه زده است و در صف طولانی پشت در اتاق پزشک منتظر است تا نام او را صدا بزنند، آن طرفتر دخترکی نگاهم را به سمت خود جلب میکند در صورتش آثار بیماری پوستی مشهود است، با نگاهش خندهاش را از بقیه میدزد گویا دوست دارد مثل بقیه آرزوهایشان را با صدایی بلند به دیگران بگوید، رؤیای معلم، دکتر و مهندس شدنشان را؛ اما سالهاست رؤیاهای رنگیشان از فقر به خاکستری دلمرده بدل شده است.
آری از فرزندان سرزمین سخن میگویم که دست روزگار به زندگی معصومشان چنگ زده و دچار فقر، محرومیت و بیماری شده و گویا رفتن به دکتر هم برایشان به آروزیی تبدیل شده است.
اما امروز با آمدن تیم پزشکی انگار زندگی میخواهد روی دیگر سکه را به آنها نشان دهد. حضور تیمهای پزشکی در مناطق محروم باعث میشود عده زیادی برای دریافت خدمات از مراجعه به مراکز درمانی در شهرها بینیاز شوند و ارائه خدمات رایگان در این زمینه کاهش هزینهها را نیز به دنبال دارد.
پزشکانی که در این طرحها شرکت میکنند یک گام جلوتر از سایر پزشکان برای کسب رضای الهی تلاش میکنند، حضور موثر پزشکان در بین مردمی که نیازمند خدماترسانی هستند، حال و هوای دیگری دارد و خوشحالی مردم تنها خواسته این پزشکان است.
اعزام پزشکان به مناطق دور افتاده و محروم از طرحهای موفقی است که مورد استقبال روستانشینان قرار گرفته و لبخند رضایت را بر لبان اهالی این مناطق به ارمغان آورده است و چه بسا حضور این پزشکان در این طرح موجب خوشحالی اهالی روستاهای محروم شده است.
خانوادههای که از راههای دور و نزدیک آمدهاند و اغلب یا روستاییاند یا عشایر و از این اتفاق بسیار خوشحالند.
پدری 60 ساله که کارگر زمینهای مردم است در سالن انتظار منتظر ویزیت دکتر است.
اضطراب از چشمانش موج میزند و در گفتوگو با خبرنگار تسنیم میگوید: بچهام مشکل قلبی دارد در این چند سال تنها یک بار توانستم به شهر بروم واو را به پزشکان نشان دهم، مسیر راه دور است و نمیتوانم هزینههای درمان پزشک متخصص را بپردازم وامروز با آمدن این تیم پزشکی خود را به روستای ماژان رساندم تا شاید پزشکان برای بهبود فرزندم چارهای بیندیشند.
اینجا هرکس برای خودش حکایتی از رنج و درد دارد. مادری خدارا شکر میکند که تیم فوق تخصص پزشکی از تهران آمده و دخترش را عمل خواهند کرد.
بیماران در اینجا با همه نداریشان کیلومترها راه را پیمودهاند تا خود را به پزشکان برسانند و از تخصص آنها برای درمان دردهایشان استفاده کنند، یکی برای مشکلات قلبی، یکی برای مشکلچشم و تعداد زیادی هم برای مشکلات دندان و بیماریهای داخلی و زنان مراجعه کردهاند.
یکی از آنها پزشکانی که از تهران برای معالجه بیماریها به روستایشان آمده بودند را مانند فرشتهای میداند که از کیلومترها آنطرفتر، شال و کلاه میکنند و با اتوبوس، با خودرو و با هواپیما خودشان را به استان خراسان جنوبی و این نقطعه محروم میرسانند تا دستهایشان مرحمی برای دردهای این مردم زحمتکش و دردمند باشد.
محرومیتزدایی و توجه به عمران و آبادانی مناطق محروم از بدو پیروزی انقلاب اسلامی یکی از دغدغههای جدی مسئولان نظام بوده و امام خمینی (ره) نیز توجه به مشکلات کوخ نشینها را بر کاخ نشینها ارجح دانستند و تاکید فراوانی بر این امر داشتند.
با پیروزی انقلاب اسلامی و پایان جنگ تحمیلی، نهادها و ارگانهای مختلفی، برای آبادانی و سازندگی کشور وارد صحنه شدند تا پس از خلق یک حماسه تاریخی در غلبه بر استکبار جهانی، حماسهای دیگر این بار در میدان سازندگی و آبادانی کشور خلق کنند و با وجود تمامی این تلاشها و بسیج عمومی برای ریشهکنی محرومیتها در برخی مناطق دور افتاده شاهد وجود مناطق محروم و کمبرخوردار هستیم.
رئیس تیم طرح مردمیاری پزشکان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تیم حاضر در 15 تخصص ارتوپدی، داخلی و گوارش، چشم، قلب، اعصاب و روان، گوش، حلق و بینی، طب اورژانس، زنان، زایمان و مامایی، پوست، جراحی عمومی، بیهوشی، پزشک عمومی، دندانپزشک، داروساز و اطفال به مردم خدمات رسانی میکنند.
عقیقی افزود: در گروه بهداشت و سلامت نیز دامپزشک، کارشناس بهداشت محیط، کارشناس بهداشت عمومی، کارشناس تغذیه، روانشناس و گروه پرستاری خانم و آقا به همراه تیم پشتیبانی و آمادی حضور دارند.
رئیس تیم طرح مردمیاری پزشکان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: تجهیزات سیار دندانپزشکی، داروخانه سیار همراه با دارو، سونوگرافی، اکو قلب و آندوسکوپی از دیگر تجهیزات همراه است.
وی افزود: روز اول در خوسف حضور داشتیم که یک هزار و 900 نفر ویزیت شدند و گروه دامپزشکی به 8 روستا اعزام شدند و 3 هزار دام را ویزیت کردند و توصیههایی از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام را برای مردم بیان کردند.
عقیقی بیان کرد: روز دوم و سوم در ماژان بودیم که 3 جراحی چشم و 7 جراحی عمومی و 12 اندوسکوپی انجام شد که در مدت دو روز 2 هزار و 610 ویزیت انجام شد.
رئیس تیم طرح مردمیاری پزشکان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: تیم اعزامی دامپزشکی در طی دو روز به 19 روستا به همراه شبکه دامپزشکی خوسف اعزام شدند و 9هزار و 870 دام سبک و یک هزار و 160 دام سنگین را ویزیت کردند و 80 نفر ساعت آموزش بهداشتی انجام دادند.
انتهای پیام/4