رئیس شورای شهر بیرجند:
شهردار بیرجند را با توصیه کسی انتخاب نکردیم/ رد پای یک شرکت دولتی در توقف طرح فرزان
23 ارديبهشت 1397 ساعت 22:37
رئیس شورای شهر بیرجند گفت: شهردار بیرجند نه به توصیه کسی وارد این مجموعه شده و نه جریانی اعمال نفوذ کرده است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، پنجمین شورای اسلامی شهر بیرجند با مشارکت بالای مردم این شهر به عنوان شورای منتخب، یکم شهریورماه ۹۶ همزمان با شوراهای اسلامی سراسر کشور کار خود را آغاز کرد.
در اولین جلسه شورا نیز پس از انتخاب اعضای هیئترئیسه، دکتر ابراهیم تقیزاده از سوی اعضای شورا به عنوان رئیس پنجمین شورای اسلامی شهر بیرجند انتخاب شد.
لیسانس حقوق از دانشگاه شیراز، فوق لیسانس حقوق جزا و جرم شناسی از دانشگاه شهید بهشتی، دکترای حقوق خصوصی از واحد علوم و تحقیقات تهران، وکالت پایه یک دادگستری و ریاست دانشگاههای پیام نور مشهد و بیرجند، از جمله سوابق علمی و مدیریتی ابراهیم تقیزاده میباشد.
متن زیر حاصل گفتگوی متفاوت فارس با ابراهیم تقیزاده، در مورد موضوعات مورد بحث این روزهای شهر بیرجند از جمله طرح فرزان، طرح تعریض خیابان طالقانی، طرح تفصیلی شهر بیرجند و غیره میباشد:
*طرح تفصیلی شهر بیرجند مصوب چه سالی بوده است و آیا بازه زمانی خاصی برای تجدیدنظر و اصلاح این طرح با توجه به تغیییرات جمعیتی و بافت شهری بیرجند در نظر گرفته شده است؟
طرح تفصیلی شهر بیرجند مصوب سال 1386 است که باید هر 10 سال یک بار مورد بازنگری قرار میگرفت و متولی این طرح اداره راه و شهرسازی است که باید نسبت به بازنگری طرح اقدام میکرد.
با توجه به اینکه طرح تفصیلی موجود به لحاظ تراکم، فاصله عرض خیابان تعریضها و تعداد طبقات احداث بنا پاسخگوی وضعیت فعلی شهر نیست طی آخرین جلسه برگزار شده قرار بر این شد که با توجه به اتمام بازه زمانی نسبت به بازنگری اقدام شود لذا مقرر گردید اداره راه و شهرسازی با توجه به مشاور طرح تفصلی که در تهران مستقر در خصوص بازنگری طرح اقدام کند.
ضرورت بازنگری طرح تفصیلی بیرجند احساس میشود/ مشکلات کم عرض بودن بلوار شعبانیه
ضرورت بازنگری طرح تفصیلی بیرجند به خوبی احساس میشود، چنانچه بازنگری طرح تفصیلی در اختیارات شوراها نیست و شورا و شهرداری مجری طرح تفصیلی شهر است لذا اگر قرار است تصمیمات آنی در خصوص تغییر کاربریها و موارد مورد نیاز انجام شود باید توسط کمیسیون ماده 5 استانداری صورت پذیرد.
برای رفع مشکلات کمعرض بودن بلوار شعبانیه اگر با کمحجم کردن آیلند راضی باشند و این طرح را بدهند شهرداری برای اجرای این موضوع آمادگی دارد اما اگر قرار است، از مسیر گرفته شود باید از طریق کمیسیون ماده 5 استانداری اقدام شود.
وقتی راه و شهرسازی منفعت خود را بر منفعت مردم ترجیح میدهد
یکی از علتهای مقاومت راه و شهرسازی این است که قسمت نبش بلوار (حاشیه پارک کنار بلوار) تجاری ساخته شود، بنابراین تعریض خیابان و پیشنهاد آیلندگذاری نیز باید از طریق راه و شهرسازی و یا بازنگری طرح تفصیلی انجام شود.
*علاوه بر طرح فرزان، طرح تعریض خیابان طالقانی نیز یکی از مسائلی است که علیرغم ترافیک پرحجم این خیابان در برخی ساعات سالهاست بر زمین مانده؛ آیا این طرح مصوب شورا بوده و اگر مصوب شورا بوده چه تدبیری برای اجرای کامل و با سرعت آن اندیشیده شده است؟
عملیات ساخت پل موسیبن جعفر(ع) با 98 درصد پیشرفت فیزیکی در مراحل انتهایی ساخت به سر میبرد به طوری که تا پایان خرداد ماه آماده بهرهبرداری است.
مجری طرح فرزان شرکت عمران و مسکن سازان که وابسته به وزارت راه و شهرسازی است بوده و طرح فرزان را در راستای سیاستهای وزارت راه در بافتهای فرسوده شهری اجرا و نسبت به خرید املاک اقدام کردند تا طرح را در این مناطق پیاده کند.
خیرآباد؛ جولانگاه آسیبهای اجتماعی/ پشتپرده دولتی روند کند اجرای طرح فرزان
شرکت عمران و مسکن سازان بعد از گذشت 14 تا 15 ماه فعالیت خود را متوقف کرد و دلیل این متوقف شدن را مشکلات مالی اعلام میکنند.
اینکه این شرکت عمومی یا خصوصی است خودشان میدانند و ادعا دارند شرکت دولتی است اما آنها خود را مالک اراضی خریداری شده میدانند در صورتی که اراضی خریداری شده بدون حصار رها شده و متأسفانه برخی از فضاها به جولانگاه آسیبهای اجتماعی تبدیل شده است در صورتی که این مسائل بارها به شرکت گوش زد شده اما عملا هیچ اقدامی انجام نمیدهند و اعلام کردند فقط میتوانیم مکانهای خاکی را شنریزی کنیم!
طرح فرزان موجب نازیبایی این قسمت از شهر( محله خیرآباد) شده و آنجا را به مخروبهای تبدیل کرده است، مردم تصورشان بر این است که مجری طرح فرزان شهرداری است و بسیاری از اشخاص هنوز نمیدانند این موضوع اصلا به شهرداری مرتبط نیست و به شرکت مربوطه ارتباط دارد، بنابراین با توجه به اینکه بیشتر انتقادات به سمت شهرداری میآمد شهرداری ادامه انجام کار را عهدهدار شد.
آخرین جزئیات پیشرفت طرح فرزان
جهت بازگشایی معبر فرزان 7 ملک باید تملک شود، گر چه مقاومتهای زیادی از سوی مالکان میشود اما شهرداری توانست توافقاتی با مالکان انجام دهد، هم اکنون توافقات در خصوص تملک دو ملک به صحن علنی شورای شهر آمده و به تصویب رسید.
نرخ گذاری نجومی املاک فرزان!/ رد پای یک شرکت دولتی در توقف طرح فرزان
شرکت عمران و مسکن سازان املاک تملک شده را به نرخ گزاف خریداری کرده است، به طوری که قیمت کارشناسی شده هر ملک در بهترین وضعیت متری 300 تا 400 هزار تومان بوده ولی شرکت مذکور برخی املاک را تا متری یک میلیون و 800 تا دو میلیون تومان خریداری میکند و زمانی که سؤال میشود چرا این کار را کردید توجیهشان این است که چون باید پول را از وزات راه و شهرسازی میگرفتیم تصمیم گرفتیم این رقم را داخل استان بکشانیم تا توافقات به سرعت انجام شود.
داد و فریاد بیشتر = قیمت بیشتر
همچنین برای سرعت این کار با کارشناسان صحبت میکردند که قیمت املاک را غیر واقعی بزنند بنابراین در این راستا هر کسی که داد و فریاد بیشتر میکرده قیمت را بیشتر و کسی که صدایی نداشته و مظلوم بوده با قیمت کمتر املاک را خریداری میکرند.
اگر کارشناسی حتی مبلغ از بالا دستیها گرفته باشد باز هم تضییع حقوق دولت است و هیچ کارشناسی حق ندارد قیمت نجومی برای املاک تعیین کند و اگر این موضوع برای شورای شهر مغرض شود طرح دعوی خواهیم کرد و علیه کارشناس مربوطه شکایت خواهیم کرد.
در حال حاضر همین موضوع سبب شد که برخی مالکان از فروش املاک خود سر باز زنند و نسبت به قیمت کارشناسی املاک اعتراض کنند و برخی مالکان اعلام میکنند که در گذشته ملک آقای فلانی با این مبلغ خریداری شده و شما هم باید ملک ما را با این مبلغ خریداری کنید.
شهرداری به دلیل عدم بودجه کافی و عدم پرداخت قیمتهای نجومی توان خرید املاک را به قیمت غیرکارشناسی شده ندارد، لذا املاک را براساس قیمتهای کارشناسی شده میخرد.
اگر قیمت تعیین شده زیاد تعیین گردد نه تنها کارشناسی مربوطه زیرسؤال میرود بلکه شهرداری نیز نمیتواند خارج از روال قانونی کار را پیش برد که این موضوع با مالکان گوشزد شد و هم اکنون املاک به متری 500 تا 700 هزار تومان توافق میشود.
منافعی که به جیب سودجویان میرود/ دستهای پشت پرده مشخص شود
در خصوص عرض بلوار آنچه به شهرداری ابلاغ شده است بلوار 30 متری است و شهرداری هم همان 30 متر را اجرا میکند اما گفته شده که طرح در ابتدا 37 متر بوده است، اینکه 7 متر مد نظر بنا به چه جهاتی کم شده و در اختیار چه کسانی است و آیا در اختیار سهامداران و هیأت مدیره شرکت است یا برخی افرادی که با شرکت در ارتباط هستند باید مشخص شود.
پشتپرده کاهش 7 متری عرض بلوار طرح فرزان
متوجه شدیم ظاهرا یکی از افرادی که موقع سرکشی مسؤولان از طرح سر و صدای زیادی به وجود میآورد و شروع به مطالبهگری میکند برخی از منازل حاشیه 37متری را خریداری کرده و زمانی که فهمیده طرح ابلاغی به شهرداری 30 متری است اعلام میکند که طرح اجرایی باید 37 متری باشد، لذا این افراد در راستای منافع مردم و عریض شدن بلوار تلاش نمیکنند، بلکه به فکر منافع شخصی خود هستند.
مبهم بودن پرونده فرزان و طفره رفتن شرکت عمران و مسکن سازان
نامهای از طرف شورای شهر خطاب به مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان ارسال شده که تعیین گردد چه افرادی کارشناسی املاک را انجام دادند؟ قیمت کارشناسی چقدر بوده؟ و در خصوص طرح تعریض بلوار نیز توضیحاتی بدهند تا بتوانیم حداقل سؤالات مردم پاسخگو باشیم و اگر پاسخی دریافت نکردیم رونوشت نامه به دادستانی و مراجع قضایی ارسال میشود.
امیدواریم هیچگونه تخلفی صورت نگرفته باشد و تمام امور بر مبنای صداقت و باشد ولی متأسفانه تا این لحظه اطلاعات درستی به ما داده نشده است و همه چیز مبهم است.
شرکت عمران و مسکنسازان در مسیر پروسه سودجویی افتاده است
آنچه که اکنون مشخص میشود این است که شرکت عمران و مسکنسازان در مسیر پروسه سودجویی و منفعتطلبی افتاده است و اگر اینگونه نیست و بنا بر همکاری باشد نسبت به ارائه اطلاعات شفاف اقدام و اعلام همکاری کنند.
همچنین بر حسب وظیفه از نهادهای نظارتی درخواست کردیم به این موضوع ورود یابند و تحقیق و بررسی کنند و چون شهرداری اختیاراتی ندارد تنها میتواند در جنبههای توصیهای، ارشادی و فضای صمیمی اقدام کند لذا خواستار پاسخگویی شفاف هستیم تا خیال مردم و شورای شهر و شهرداری راحت شود.
خیابان طالقانی و فلکه اول ابوذر تا میدان اول مدرس، اولویتهای تعریض شهر
خیابان طالقانی و فلکه اول ابوذر تا میدان اول مدرس جزو اولویتهای تعریض است، اینکه راهکار تعریض به چه کیفیتی انجام شود، هزینه سنگینی میخواهد ولی در این خصوص پیشنهاد داده شده که جلسهای با مالکان این دو منطقه برگزار شود تا راهکارها جهت اجرای طرح ارائه شود، لذا در صورتی تعریض این خیابانها انجام میشود که همه اهالی این دو منطقه با یکدیگر متحد و یکصدا باشند.
یکطرفه شدن خیابان طالقانی و شیرین در انتظار تصمیم شورای ترافیک
در این خصوص راهکار دیگری نیز موقتا ارائه شده که یکطرفه شدن خیابان طالقانی و شیرین است بنابراین این طرح در شورای ترافیک در حال حاضر مطرح است و منتظر خروجی کار در شورای ترافیک هستیم.
*آیا از روند توسعه شهر راضی هستید؟ شورا چه نقشی در این زمینه داشتهاند و کلا چشمانداز توسعه شهر در کجا ترسیم و پیگیری میشود؟
توسعه شهر تنها جزو اختیارات شورای شهر نیست و در کمیسیون ماده 5 استانداری مطرح میشود که در این کمیسیون مقامات استانی( استاندار، مدیر کل راه و شهرسازی، شهردار، یکی از اعضای شورای شهر و غیره) حضور دارند.
در آخرین جلساتی که در کمیسیون ماده 5 استانداری به ریاست استاندار خراسانجنوبی گرفته شد با افزایش حریم شهری موافقت نشد، تقاضاهایی در خصوص افزایش محدودههای حاجیآباد، دستگرد و چهکند مطرح شده که مورد قبول قرار نگرفت.
افزایش حریمهای شهری در کمیسیون ماده 5 استانداری مطرح میشود و شورای شهر و شهرداری تنها میتوانند به عنوان یک مجموعه تأثیرگذار پیشنهادات و نظرات خود را مطرح کنند لذا در خصوص افزایش حریم شهری فعلا تصمیم بر این شد که شهر در همین محدوده موجود حفظ شود.
هزینه 60 درصد بودجه شهرداری در سال 96 در منطقه مهرشهر
60 درصد بودجه شهرداری در سال گذشته در منطقه مهرشهر و 80 درصد بودجه از خیابان طالقانی به سمت شمال شهر هزینه شد، لذا افزایش حریم شهری موقتاً در دستور کار شهرداری و شورای شهر نیست چرا که در وهله اول باید خدمات مطلوب به شهروندان ارائه کنیم و محقق کردن این مهم نیز نیازمند ظرافتهایی است.
انتخاب شهرداری به عنوان ضعیفترین دستگاه براساس موازین متعارف نبود
*براساس اعلام کمیته ارزیابی عملکرد ستاد خدمات سفر بیرجند، شهرداری بیرجند به عنوان ضعیفترین دستگاه در نوروز 97 شناخته شد؟ به نظر شما با توجه به اینکه اکثریت شورای شهر اصولگرا هستند این انتخاب تا چه میزان به دور از اهداف و اغراض سیاسی صورت گرفت؟
ما معتقدیم این انتخاب براساس موازین کاملا متعارف نبوده و این را یک تصمیم غیرکارشناسیشده میدانیم و امیدواریم موضوعات سیاسی دلیل انتخاب چنین تصمیمی نباشد.
شورای پنجم از آغاز فعالیت خود سعی کرده که سیاسی نباشد و سیاسی عمل نکند و در موضوعات سیاسی ورود نیابد و فعالیت خود را براساس کارشناسی علمی و بدور از فضا سازی سیاسی انجام دهد.
همانگونه که در یک خانواده شاهد اختلاف سلایق هستیم در شورای شهر نیز اگر اختلافی باشد اختلاف سلایق است، لذا به هیچ عنوان اجازه ندادیم که فردی در شورای شهر احساس کند که در اقلیت قرار دارد یا حالت انزوا و حاشیهای داشته باشد لذا باید مجموعه مدیران استانی بهترین استفاده را از این ظرفیت و تعامل داشته باشند.
اشارهای به روند انتخاب شهردار بیرجند
شهردار بیرجند نه به توصیه کسی وارد این مجموعه شده و نه جریانی اعمال نفوذ کرده است.
لیستی از برخی شهرداران موفق گرفته شد و چند نفر معرفی شدند و به جهت اعلام برنامهها به صحن علنی شورای شهر آمدند، ضمن احترام به همه افرادی که به ارائه برنامههایشان پرداختند تنها دو نفر (شهردار یزد و جاوید) پذیرفته شدند. شهردار بیرجند چهره سیاسی نیست که سیاسی عمل کند و در یاسوج هر دو جریان اصولگرا و اصلاحطلب به دلیل عملکرد خوب وی از او حمایت میکردند.
در نهایت بعد از ارائه برنامههای جاوید برای شهر بیرجند اعضای شورای شهر احساس کردند که میتواند در این شهر کار کند که پس از رأی گیری جاوید به عنوان شهردار بیرجند انتخاب شد.
زحمات شبانهروزی شهرداری نادیده گرفته نشود/ تصمیمی شتابزده و غیر کارشناسی
استقبال مردم از المانها به سلایق مردم بر میگردد لذا نباید زحمات یک مجموعه سنگینی که شبانهروز تلاش کردند نادیده گرفته شود بنابراین انتخاب شهرداری به عنوان ضعیف ترین دستگاه در نوروز 97 ارزیابی علمی و کارشناسی شده نبود و تصمیمی شتابزده بود.
شورای شهر یک نهاد مستقل و شهرداری یک نهاد عمومی غیر دولتی است و رابطه رئیس و مرئوسی با هیچ نهادی نداریم و همه ما در کنار یکدیگر قرار گرفتیم برای اینکه بتوانیم ارائه خدمت کنیم، اگر در فضای هماهنگی، تعامل، استفاده از خرد جمعی و نقطه نظرات وجود داشته باشد به جای اینکه دنبال مچگیری و نیمه خالی لیوان باشیم شهر متضرر میشود.
شورای شهر برای اینکه اثبات کند چنین نهادی نیست از روز اول دست تعامل و همکاری به سوی دستگاههای اجرایی دراز کرده و دوست داریم به شکلی باشد که بتوانیم اندک خدمتی را به مردم ارائه کنیم.
دیگر طلبکاری پشت درب اتاق شهردار نیست
*مهمترین طرح های در دست اقدام و کلان شهری در سال 97 شورای شهر برای توسعه شهری چیست؟
شهردار بیرجند زمانی که آغاز به کار کرد با بدهی 5 میلیارد تومانی مواجه بود که بعد از گذشت 5 ماه از فعالیت شهرداری طلبکاری پشت درب اتاق شهردار نیست و بخش زیادی از بدهیها پرداخت شده است، همچنین اضافه کار و مزایای پرسنل چندین ماه پرداخت نشده بود که علیرغم تمام محدودیتها همه به روز شد.
هم اکنون تمام فعالیتهای عمرانی که در سطح شهر انجام میشود توسط شهرداری صورت میگیرد، شهرداری فقط خرید مصالح را انجححام میدهد ولی بدنه کار با نیروهای شهرداری است در صورتی که این روند در گذشته به پیمانکاران واگذار و هرینههای گزافی بای شهرداری در بر داشت.
از زمان آغاز به کار شهردار بیرجند سالمسازی امور در دستور کار قرار گفت، در گذشته بسیاری از نیروها در جایگاه تخصصی خود قرار نداشتند که با ورود شهردار جدید این مهم نیز مدیریت و ساماندهی شد.
نصب المانهای ثابت در 5 میدان شهر بیرجند
از زمان آغاز به کار شهردار بیرجند پروژههای سنگینی مثل پروژه فرزان، احداث پارک سایت اداری، پارک مهرشهر، آیلندگذاری خیابانها، بهسازی معابر شهری، روشنایی پارکها و ترمیم و بهسازی پارکها و ساخت و تکمیل مجموعه فرهنگی تقاطع صیاد شیرازی جهت تبدیل شدن به تالار همایشهای شهرداری در دستور کار قرار گرفته است. همچنین 5 میدان از جمله میدان ورودی و خروجی فرودگاه، ابوذر، شهدا و امام(ره) برای نصب المانهای ثابت و متناسب با بافت خیابان در دستور کار قرار گرفته که در سال جاری نصب میشود.
سال 97 یک سال متحول نسبت به سالهای دیگر خواهد بود
استفاده از پساب شهری و احداث تصفیه خانه نیز در دستور کار شهرداری قرار دارد و شهرداری در حال ارائه طرح است که از این طریق بتواند با لولهگذاری تمام پارکها و فضای سبز شهری را آبیاری کند و ارگ این مهم محقق شود تحول و انقلابی در بحث استفاده از آب شرب صورت میگیرد.
سال 97 یک سال متحول نسبت به سالهای دیگر خواهد بود و قطعا مردم این تحولات را مشاهده خواهند کرد.
شهر به یک کارگاه عمرانی تبدیل شده است
شهر به یک کارگاه عمرانی تبدیل شده و در اکثر خیابانها کارهای عمرانی به صورت همزمان انجام میشود. در مسیر خیابان جمهوری به دلیل کم عرض بودن خیابان شهرداری با استفاده از طرح نخبگان در نظر دارد قسمت کند رو که تبدیل به محلی برای پارکینگ خودروها شده را سنگ فرش کند و خودروها به پارکینگ منتقل شوند.
طراحی و نصب دروازه قرآن در محل نرسیده به پلیسراه بیرجند
طراحی دروازه قرآن زیبا در محل نرسیده به پلیس راه از دیگر اقدامات شهرداری است که طرح آن توسط شهرداری ارائه که برای تصویب به صحن علنی شورای شهر ارسال میشود.
ساخت المانها به نگاه شهردار برمیگردد و شهردار بیرجند معتقد است که المانی که ساخته ود و بعد از 20 روز دور انداخته شود هدررفت بیتالمال است.
بسیاری از المانهای سالهای گذشته یا در انبارها و یا دور ریخته شده است، ساخت المانهای نوروزی از چند ماه قبل از نوروز به مزایده گذاشته شد و 17 طرح انتخاب شد که به دلیل مسائل مالی 9 طرح با اعتبار 200 میلیون تومان انتخاب شد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 14585