دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۲۶

حال ناخوش صنعت مرغ در ‌خراسان جنوبی؛ تعطیلی واحدها یکی پس از دیگری

هرچند در چند دهه اخیر با توسعه و گسترش واحدهای پرورش مرغ، خراسان جنوبی به یکی از قطب‌های تولید گوشت سفید در کشور تبدیل شده اما این روزها سود بالای بانکی، کمبود نقدینگی، عدم دسترسی به بازار فروش و بیمه کارگران تولیدکنندگان را دچار ضرر و زیان کرده است.
حال ناخوش صنعت مرغ در ‌خراسان جنوبی؛ تعطیلی واحدها یکی پس از دیگری
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از تسنیم، استان خراسان جنوبی در چند دهه اخیر با توسعه و گسترش واحدهای پرورش مرغ به یکی از قطب‌های تولید گوشت سفید در کشور تبدیل شده است.
در حال حاضر بیش از 667 واحد مرغداری گوشتی در استان فعال بوده و ظرفیت تولید سالانه 34 میلیون قطعه در سال سبب شده که این استان در چرخه تولید گوشت مرغ به یکی از استان‌های برتر کشور تبدیل شده و علاوه بر خودکفایی در تامین نیاز گوشتی استان، نیاز دیگر استان‌ها را نیز برطرف کند.
با وجود همه این توانمندی‌ها این روزها، روزهای خوبی برای تولیدکنندگان مرغ در  استان نیست و سال‌هاست تولیدکنندگان این صنعت دهانشان را با "حلوا، حلوا گفتن" شیرین می‌کنند.

در این سالها افزایش قیمت دانه ذرت و سویا به دلیل تحریم‌ها، افزایش روندهای پرداخت وام به مرغداران و خرید امانی مرغ توسط کشتارگاه‌ها موجب شده این صنعت در استان دچار مشکل شود.
 محمد شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: صنعت طیور کشور در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد و سرمایه‌گذاری کلانی صورت گرفته که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این امر چشمگیر بوده است.
وی افزود: صنعت طیور در استان خراسان جنوبی نقش اثرگذاری در تامین گوشت استان‌های شرقی کشور به ویژه سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی در طی سالیان گذشته داشته و دارای چرخه کامل تولید بوده و به لحاظ اشتغال و تامین امنیت در مرز شرقی کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.
تولیدکننده مرغ در خراسان جنوبی گفت: آنچه که می‌تواند این صنعت را سرپا نگه دارد تصمیم سازی و تصمیم‌گیری‌های علمی، فنی و اقتصادی به روز است و این تصمیم‌گیری‌ها باید توسط معاونت امور دام کشور و کمیسیون کشاورزی رقم بخورد.

شفیعی افزود: امروز قیمت تمام شده مرغ و آنچه در بازار عرضه می‌شود زیان برای تولیدکنندگان است و تولیدکنندگان را به بانک‌های کشور بدهکار کرده است.
وی بیان کرد: سویا به میزان 86 درصد و ذرت 40 درصد افزایش قیمت داشته داست که متاسفانه با همین قیمت هم سویا به ندرت گیر می‌آید و امروز سویا با قیمت 3 هزار تومان هم در بازار پیدا نمی‌شود.
تولیدکننده مرغ در خراسان جنوبی افزود: حمایت از تولید با توجه به شعار سال باید رقم خورد در حالی که خیلی از بخش‌ها دچار روز مرگی است و می‌توان گفت 35 درصد واحدهای مرغداری استان تعطیل است و مابقی هم با نصف ظرفیت تولید جوجه‌ریزی دارند و باید شرکت پشتیبانی دام به تولیدکنندگان اعتماد داشته  و زنجیره‌های مردم نهاد باید کمک کنند و مالیات بر ارزش افزوده  هم از دیگر مشکلات مرغداران است.
وی اظهار داشت: سود بالای بانکی، وضعیت نامناسب نهاده‌های دامی، سهم کم بودجه آموزش، درآمد ناچیز، کمبود نقدینگی، عدم دسترسی به بازار فروش، بیمه کارگران و مشکلات صادرات از جمله مشکلات فعالان اقتصادی خراسان جنوبی است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزیی خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: گوشت مرغ و تخم مرغ تولیدی در خراسان جنوبی در بازارهای محلی مشتری‌های زیادی داشته و این موضوع باعث شده که میزان سرمایه گذاری در خراسان جنوبی و به ویژه در مورد مرغ گوشتی با افزایش چشمگیری مواجه باشد.

مدرسی با بیان اینکه در خراسان جنوبی یک واحد پرورش مرغ مادر با ظرفیت 276 هزار قطعه در مرکز استان فعال است افزود: مرغ تخمگذار با 35 واحد به ظرفیت یک میلیون و 296 هزار قطعه در سال در سطح استان فعالیت دارند و میزان تولید تخم مرغ نیز حدود 14 هزار تن در سال است.
وی بیان کرد: با توجه به واحدهای مرغداری موجود نیاز استان در زمینه تخم مرغ و گوشت مرغ تامین می‌شود و تولیدات استان بیشتر از مصرف است که درصدی به استان‌های سیستان بلوچستان، خراسان رضوی، اصفهان و کرمان صادر می‌شود و سرمایه گذاری که در صنعت مرغ گوشتی در خراسان جنوبی انجام شده سرمایه گذاری بالایی است و می‌توان به جرأت گفت که سرمایه گذاری در این صنعت رتبه اول را نسبت به سایر بخش‌های صنعتی دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزیی خراسان جنوبی گفت: شهرستان بیرجند از نظر ظرفیت مرغ گوشتی در رتبه اول، شهرستان درمیان در رتبه دوم و شهرستان قاین در رتبه سوم تولید گوشت مرغ قرار دارد.
مدرسی با بیان اینکه 667 واحد مرغ گوشتی در خراسان جنوبی داریم که با ظرفیت 34 میلیون قطعه در سال فعالیت دارند افزود: میزان تولید گوشت مرغ نیز حدود 53 هزار تن در سال بوده است و این آمار در واقع مربوط به میزان عملکرد واحدهای مرغ گوشتی خراسان جنوبی در سال گذشته است.
وی گفت: یکی از مشکلات مرغداران بحث نقدینگی است و تا زمانی که درآمدی نداشته باشند نمی‌توانند جوجه خریداری کرده و پرورش داشته باشند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزیی خراسان جنوبی اظهار داشت: امسال سومین سالی است که صندوق توسعه ملی، اعتبارات بخش دام و طیور را پرداخت نکرده است و مرغدارن به شدت با کاهش نقدینگی مواجه‌اند و کاهش نقدینگی باعث شده که مرغداران نتوانند برای دوره بعد آغاز به کار کنند به همین دلیل مقدار دفعات پرورش مرغ کاهش پیدا کرده است.

مدرسی افزود: صندوق توسعه ملی پرداخت اعتبارات و تسهیلات را به بخش دام و طیور حذف کرده است و طبیعتاً این موضوع روی سایر تسهیلات و بانک‌ها تاثیر گذاشته و چنانچه کسی بخواهد برای مرغداری تسهیلاتی دریافت کند با موانعی رو به رو خواهد بود.
وی اظهار داشت: تأمین تمام نهاده‌های مورد نیاز مرغداری‌ها و تشکل‌ها در دستور کار شرکت پشتیبانی جهاد کشاورزی قرار ندارد و تامین دان برای مرغداری‌ها بر عهده سیستم دولتی نبوده اما تشکل‌ها و شرکت پشتیبانی در این زمینه ورود کرده و حداقل در سال گذشته میزان نهاده‌هایی که در استان در بخش دان وابسته به مرتع داده شد رتبه اول کشور را در زمینه جذب اعتبارات داشته‌ایم و تنها استانی بودیم که سهمیه جو مدت‌دار در سال گذشته دریافت کردیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزیی خراسان جنوبی گفت: به دلیل شرایط استانی و مشکلات علوفه پیگری‌هایی انجام شد و همکاری‌های نمایندگان مجلس، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی و استانداری باعث جذب توزیع جو مدت‌دار در سال گذشته شد.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۴۵۹۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , طیور , جهاد کشاورزی