معاون دادگستری خراسان جنوبی:

قوانین مرتبط با طلاق توافقی نیاز به بازنگری دارد

25 ارديبهشت 1397 ساعت 10:31

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سرعت در رسیدگی به پرونده‌های خانوادگی آسیب‌زا است، گفت: قوانین مرتبط با طلاق توافقی نیاز به بازنگری دارد.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام یدالله وحدانی‌نیا اظهار کرد: در سال ۱۳۹۱ قانون حمایت از خانواده به تصویب رسید که با توجه به تغییرانی که درروند طلاق توافقی به وجود آورد، بررسی آن از منظر حقوق ضروری به نظر می‌رسد.
معاون اجتماعی و معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی بیان کرد: بر اساس این قانون ارجاع به داوریِ قبل از طلاق در مورد پرونده‌های طلاق توافقی برداشته شد و این امر روند طلاق توافقی را تسهیل کرده است.
وحدانی نیا با اشاره به اینکه دادگستری در همه پرونده‌ها همت خود را معطوف بر سرعت رسیدگی می‌کند، ادامه داد: اما در مورد پرونده‌های خانوادگی شرایط متفاوت بوده و سرعت در رسیدگی و صدور حکم یک آسیب است.
وی افزود: با توجه به این مسائل بازنگری در قوانین مرتبط با طلاق توافقی نیاز به بازنگری دارد و ارجاع داوری قبل از طلاق توافقی نیز ضروری به نظر می‌رسد.
معاون اجتماعی و معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی با بیان اینکه این نگاه که در فاصله بسیار کوتاهی می‌توان به‌صورت توافقی جدا شد حقیقت ندارد، گفت: با توجه به الزام قانونی در خصوص مراجعه به مشاور، به نتیجه رسیدن طلاق توافقی حدود ۴۵ روز طول می‌کشد.
وحدانی نیا در مورد ارجاع پرونده‌های خانوادگی به مشاوره اظهار کرد: پرونده‌های خانوادگی غیر طلاق چون بحث مهریه به مرکز مشاوره دادگستری ارجاع می‌شود اما در مورد پرونده‌های طلاق شرایط به گونه دیگری است.
وی بیان کرد: در مورد پرونده‌های طلاق با توجه به تعاملی که با سازمان بهزیستی داریم، پرونده‌ها برای مشاوره به مراکز مشاوره زیر نظر سازمان بهزیستی ارجاع می‌شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به علل طلاق توافقی گفت: علل جدایی در طلاق توافقی و غیر توافقی تفاوتی ندارد و ریشه‌های آن را باید در مشکلات اقتصادی، فرهنگی و عدم مهارت‌های خانوادگی جست‌وجو کرد.
وحدانی نیا ادامه داد: عدم مسئولیت‌پذیری مردان در قبال همسر، عدم مهارت همسرداری در زنان، دخالت‌های خانواده‌ها و مهم‌ترین از همه ناآشنایی با  شیوه‌های ارتباط مطلوب بین همسران زمینه‌ساز اختلاف و درنهایت جدایی زوجین از یکدیگر می‌شود.
 وی با اشاره به‌ضرورت احترام به تعهدهای خانوادگی، یادآور شد: متأسفانه یکی از علل طلاق در بین زوجین بحث خیانت است که با توجه به ارتباطات در فضای مجازی این امر گسترش پیداکرده است و در این زمینه نیز باید فرهنگ‌سازی لازم صورت گیرد.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 14616

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/14616/قوانین-مرتبط-طلاق-توافقی-نیاز-بازنگری

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir