سه شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۰۴
در شورای اداری بیرجند مطرح شد

بارندگی‌های اخیر خسارت جانی نداشته است/ جابجایی نمایشگاه بین‌المللی امسال مشخص می‌شود

فرماندار بیرجندبا اشاره به خسارت‌های مالی وارد شده به روستائیان این شهرستان بر اثر سیل در روزهای اخیر گفت: خوشبختانه وقوع سیل بر اثر بارندگی‌های اخیر خسارت جانی نداشته ولی خسارت‌هایی به احشام و بخش کشاورزی وارد کرده است.
بارندگی‌های اخیر خسارت جانی نداشته است/ جابجایی نمایشگاه بین‌المللی امسال مشخص می‌شود
 
به گزارش گروه اجتماعی  خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، علی ناصری بعد از ظهر امروز در نخستین جلسه شورای اداری این شهرستان در سال جاری اظهار داشت: بعد از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه هر استانی باید مکان‌های در خور شأن زائران به ویژه زائران بی‌بضاعت در مشهد داشته باشند با همکاری استانداری خراسان‌رضوی و شهرداری مشهد مکان مناسبی در نزدیکی حرم مطهر رضوی در اختیار استان خراسان‌جنوبی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه فعالیت‌های اولیه در رابطه با ساخت این مجموعه در مشهد مقدس انجام شده است، یادآور شد: در حال حاضر توافقاتی از سوی خیران و سرمایه‌گذاران برای کمک به ساخت این مجموعه انجام گرفته است.
فرماندار بیرجند با اشاره به اهمیت توجه به شعار سال گفت: طی هشت سال گذشته شعار سال مورد انتخاب مقام معظم رهبری بر محوریت اقتصاد بوده و امسال نیز شعار حمایت از کالای ایرانی مطرح شده که لازمه تحقق آن پاسخ به این پرسش که چگونه باید در تحقق شعار سال تلاش نماییم است.
ناصری با بیان اینکه صرف اینکه بخواهیم کالای ایرانی را خریداری نماییم شعار سال تحقق نمی‌یابد، اضافه کرد: یکی از جلساتی که امسال در راستای تحقق شعار سال در دستور کار فرمانداری بیرجند قرار داد جلسات تسهیل و رفع موانع تولید است که در سال گذشته نیز این جلسات برگزار و خوشبختانه دستاوردهای خوبی داشته است.
وی صنایع دستی را یکی از بخش‌های مهمی که می‌تواند به ایجاد اشتغال به ویژه در روستاها کمک کند دانست و یادآور شد: باید دستگاه‌های اجرایی نیز با استفاده از صنایع دستی تولید شده در داخل شهرستان از این تولیدکنندگان حمایت کنند.
فرماندار بیرجند اضافه کرد: خط‌مشی شهرستان مشخص و تعریف شده و باید مدیران دستگاه‌های اجرایی ما را در رسیدن به این خط و مش‌ها همراهی کنند.
ناصری با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم برای امسال تهیه استراتژی توسعه برای شهر بیرجند است، تصریح کرد:  به طور جد بر این موضوع تأکید داریم که توسعه مرکز استان سرآغاز توسعه استان است بنابراین تمام مدیران مرکز استان و مدیران کل باید برنامه‌های سال جاری مجموعه خود را بر این اساس تعریف کنند.
وی اضافه کرد: شهر بیرجند به عنوان تمیزترین شهر کشور مطرح شده که باید این امر حفظ و توسعه یابد که این موضوع نیازمند همکاری همه مردم و مسؤولان است.
فرماندار بیرجند با بیان اینکه یکی از اقداماتی که از سال گذشته آغاز شده و به طور حتم امسال نیز ادامه می‌یابد تعیین تکلیف واحدهای راکد در بخش‌های مختلف اقتصادی است، افزود: تمام مدیران مسؤول هستند تا به واحدهای راکد کمک کنند تا دوباره به چرخه تولید بازگردند و به اشتغال کمک کنند.
ناصری به موضوع جابجایی مکان نمایشگاه بین‌المللی اشاره کرد و گفت: باید امسال این موضوع تعیین تکلیف شود و شاهد راه‌اندازی این نمایشگاه در مکان جدید به عنوان یکی از زیرساخت‌های مهم توسعه اقتصادی استان باشیم.
وی با اشاره به خسارت‌های مالی وارد شده به روستائیان این شهرستان بر اثر سیل در روزهای اخیر افزود: خوشبختانه وقوع سیل بر اثر بارندگی‌های اخیر خسارت جانی نداشته ولی خسارت‌هایی به احشام و بخش کشاورزی وارد کرده که برای پیشگیری از این خسارات باید مردم به اخطاریه‌ها توجه کنند.
وی به برگزاری کنگره 2 هزار شهید استان اشاره کرد و یادآور شد: بخش اجرایی این کنگره در شهر بیرجند مستقر بوده و کمیته پشتیبانی آن بر عهده فرمانداری بیرجند است بنابراین این موضوع هماهنگی دستگاه‌ها را می‌طلبد.
فرماندار بیرجند از تحقق 117 درصدی تعهد اشتغال دستگاه‌های اجرایی این شهرستان در سال گذشته خبر داد و افزود: میزان اشتغال ایجاد شده توسط دستگاه‌های اجرایی شهرستان در سال گذشته ایجاد اشتغال برای 2 هزار و 902 نفر بوده است.
ناصری با بیان اینکه در سال گذشته در مجموع 29 میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال در سطح شهرستان پرداخت شده که در این راستا برای یک‌هزار و 45 نفر اشتغال ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: امیداست این روند در سال جاری نیز ادامه یابد تا بتوانیم در راستای تحقق شعار سال اقدام کنیم.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیرجند نیز در این جلسه اظهار داشت: یکی از برنامه‌های اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اساس مصوبه مجلس در سال 89 تأسیس شرکت‌های تعاونی توسعه شهرستانی است.
محمدمهدی راستگو با بیان اینکه تعداد اعضای اولیه این شرکت تعاونی باید معادل نیم درصد جمعیت شهرستان باشد، تصریح کرد: حداقل سرمایه‌‌گذاری در این شرکت‌های تعاونی 3 میلیارد ریال تعیین شده است.
وی یادآور شد: این شرکت‌ها به‌تمامی فعالیت‌ها برای آبادانی شهرها و روستاها و ایجاد واحدهای تولیدی کمک می‌کند و یکی از مزیت‌های این شرکت تخفیف 25 درصدی مالیات است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیرجند با اشاره به اینکه تعداد اعضای شرکت تعاونی توسعه شهرستان بیرجند بر اساس نیم درصد جمعیت شهرستانی که مشخص شده باید یک‌هزار و 300 نفر باشد، اضافه کرد: جلسات متعددی در راستای تشکیل این شرکت تعاونی برگزار شده و پذیره‌نویسی نیز انجام شده است.
راستگو یکی از برنامه‌های طرح اشتغال فراگیر را طرح روستا تعاون دانست و یادآور شد: در این طرح روستاهای هدف بر اساس ماده 27 قانون برنامه ششم توسعه با داشتن بیش‌از 50 خانوار ساکن، نرخ اشتغال معکوس، اجرای طرح هادی، مهاجرت‌فرستی پایین و ضریب مشارکت‌پذیری شناسایی شده‌اند.
وی با بیان اینکه هدف‌گذاری کمی و کیفی صورت گرفته در این طرح عبارت‌اند از بهره‌برداری رساندن یک‌هزار و 948 طرح تعاونی در روستاهای هدف که منجر به ایجاد اشتغال برای 26 هزار و 218 نفر در سطح روستاها شود است، گفت: اجرای این طرح در دو گام تعریف‌شده که در گام نخست ایجاد یک‌هزار طرح تعاون روستایی و در گام دوم تا سقف یک‌هزار و 948 تعاونی است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیرجند با اشاره به اینکه سهمیه خراسان‌جنوبی در گام نخست 22 طرح تعاونی و در گام دوم 20 طرح تعاونی است که باید به بهره‌برداری برسد، افزود: روستاهای هدف بر اساس تولید یک یا چند محصول مزیت‌بندی شده‌اند.
راستگو اضافه کرد: در سال گذشته تعداد هفت روستا در بیرجند شناسایی و در این روستاها تسهیل‌گر فرستاده شد و با حضور مردم جلساتی برگزار گردید که منجر به صدور موافقت‌نامه برای پنج طرح تعاونی در روستاها گردید که با پیگیری‌های انجام شده تاکنون تعداد دو طرح تعاونی در روستاهای خراشاد و نصرآباد بیرجند در سال گذشته ایجاد شده و مابقی در سال جاری در دستور کار است.
وی به قانون حمایت از اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری اشاره کرد و افزود: هدف آن ارتقاء تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیرجند با بیان اینکه منابع مالی که برای این طرح پیش‌بینی شده معادل یک‌میلیارد و 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی با کارمزد شش درصد بوده که در مناطق روستایی و عشایری به طرح‌های اشتغال پرداخت می‌شود، تصریح کرد: بانک کشاورزی، پست‌بانک، بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید مؤسسات عامل برای پرداخت این تسهیلات هستند.
راستگو با بیان اینکه از مجموع اعتباری که برای این طرح در کشور مشخص شده مجموعه اعتباری که برای استان مشخص شده 2.81 درصد معادل 118 میلیارد تومان سهم خراسان‌جنوبی است، اضافه کرد: این تسهیلات در دو قالب خویش‌فرمایی و کارفرمایی پرداخت می‌شود.
وی با بیان اینکه در بخش خویش‌فرمایی به‌صورت مشاغل خانگی و خوداشتغالی مبلغ تسهیلات بین 100 تا 200 میلیون ریال است، خاطرنشان کرد: همچنین در بخش کارفرمایی به میزان تعداد کارکنانی که به کار گمارده می‌شوند از مبلغ 200 میلیون ریال تا 150 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت می‌شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۴۶۱۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , نمایشگاه بین‌المللی , شورا