گردشگری حلقه گمشده در توسعه خراسان جنوبی
28 ارديبهشت 1397 ساعت 14:07
گردشگری امروزه در سطح بینالملل جزو مصادیقی است که بهعنوان سومین صنعت درآمدزا مطرح است.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ گردشگری امروزه صنعتی بسیار مهم در تمام جهان است و نقش پر رنگی در شکوفایی اقتصادی کشورها ایفا می کند. بگونه ای که از زمان ورود یک گردشگر، وی برای تامین غذا و اقامت، رفت و آمد، تفریح و گشت و گذار، خرید سوغاتی و کالا، دیدن جاذبه ها باید هزینه کند. این هزینه ها با آوردن ارز به کشور میزبان، به رونق اقتصادی آن کمک می کند.
از این رو هر چه تعداد گردشگران بیشتری به یک منطقه وارد شوند، مشاغل بیشتری ایجاد می شود و این موضوع برای نقاطی که جمعیت جوانی دارند، بسیار مهم است.
بر همین اساس گردشگری امروزه در سطح بینالملل جزو مصادیقی است که بهعنوان سومین صنعت درآمدزا مطرح است و رشد شتابان گردشگری در سالهای گذشته جای صنعت خودروسازی را در آینده خواهد گرفت و کشورهای بسیاری گردشگری را بهعنوان صنعت درآمدزا برای کشور خود در نظر گرفتهاند و درآمد خوبی کسب کردهاند. با توجه به وجود جاذبههای تاریخی و طبیعی در کشور میتوان گردشگران را از سراسر دنیا به ایران جذب کرد.
آنطور که باید به صنعت گردشگری در ایران توجه نشده و هم اکنون گردشگری خراسان جنوبی با وجود پتانسیلهای مختلف با چالشها و مشکلات فراوانی روبهرو است که باعث شده استان آنطور که باید معرفی نشود.
موانعی که بازار گردشگری خراسان جنوبی را کساد کرده است
فولادی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیرجند بابیان اینکه خراسانجنوبی پتانسیلها و ظرفیتهای بسیاری در زمینه گردشگری دارد، گفت: هماکنون گردشگری استان با وجود پتانسیلهای مختلف با چالشها و مشکلات فراوانی روبهرو است که باعث شده استان آنطور که باید معرفی نشود.
وی افزود: نبود کار پژوهشی در حوزه گردشگری، عدم تبلیغات در فضاهای مجازی، نبود راهنمایان مجرب و دوره دیده از جمله مشکلاتی است که هماکنون گریبانگیر گردشگری استان شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیرجند گفت: کویر یکی از مهمترین پتانسیلهای گردشگری استان است که با تقویت زیر ساخت ها در این مکان می توان گردشگران بسیاری را جذب کرد.
فولادی با بیان اینکه رونق صنعت گردشگری در استان می تواند نقش بسزایی در اشتغال زایی و رشد اقتصاد داشته باشد افزود: باید به صنعت گردشگری بیش از این توجه شود.
صنعت گردشگری،یکی از راه های برون رفت از مشکلات اقتصادی
عربی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی در زمینه صنعت گردشگری استان خراسان جنوبی گفت: امروزه صنعت گردشگری در ایجاد زمینه های تعامل بین کشورهای دنیا مقوله ای پذیرفته شده است که بر این اساس کشورهای جهان این صنعت را یکی از رویکردهای محوری ایجاد اشتغال پایدار، افزایش درآمد سرانه و تنوع در منابع ایجاد درآمد می دانند.
وی با اشاره به اینکه چشم انداز توسعه گردشگری استان ساخت و ساز، بهبود زیر ساخت های اساسی، بازسازی مراکز تاریخی است افزود: تقویت سیستم ناوگان حمل و نقل ریلی از مهم ترین معیار های توسعه ملی در کشور می باشد و بدیهی است راه اندازی راه آهن بخصوص در مراکز استان تأثیر بسزایی در جذب گردشگران و رونق صنعت گردشگری در استان خواهد شد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان با اشاره به کنسلی متعدد پروازها گفت: برقراری پروازهای چارتری به مرکز استان بصورت منظم می تواند در برنامه ریزی گردشگران داخلی و خارجی مؤثر باشد.
عربی ادامه داد: عدم برگزاری جشنواره های متعدد و منظم در فصول مختلف در استان توسط ارگان های مرتبط به بحث سفر یکی دیگر از عواملی است که مانع جذب گردشگر به استان می شود.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در حوزه گردشگری با مشکلاتی و معضلاتی بسیاری مواجه است گفت: با حل این مشکلات و رونق گردشگردی بسیاری از مشکلات اقتصادی و بیکاری در استان را می توان رفع کرد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان، برنامه های معاونت گردشگری استان خراسان جنوبی در حوزه گردشگری را تبلیغات و معرفی جاذبه های گردشگری استان از طریق شرکت در نمایشگاه های داخلی منطقه ای و ملی و استفاده از توان رسانه های جمعی برای معرفی و شناساندن جاذبه های تاریخی، گردشگری استان عنوان کرد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان همچنین برنامه ریزی به منظور ایجاد تسهیلات و زمینه های مناسب برای برگزاری تورهای تخصصی، ورزشی و علمی از دیگر برنامه های رونق گردشگری برشمرد.
بنابراین با توجه به پتانسیل و ظرفیت بالای خراسان جنوبی در زمینه مکان ها و بافت های تاریخی و گردشگری و بویژه وجود عرصه های پهناور بیابانی و کویری در این منطقه ، متصدیان این حوزه با ارائه خدمات و برنامه های ویژه و همچنین راه اندازی تورهای کویرنوردی از طریق دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی در حوزه استانی به منظور توسعه و رونق گردشگری انجام دهد، تا روز به روز شاهد پیشرفت گردشگری و حضور گردشگران بسیاری در این منطقه خونگرم و مهمان نواز باشیم.
انتهای پیام /4
کد مطلب: 14702
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/14702/گردشگری-حلقه-گمشده-توسعه-خراسان-جنوبی