به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز جلسه شورای شهر بیرجند با حضور اعضای شورا و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی و مدیر آب و فاضلاب بیرجند برگزار شد.
مهمترین دستور کار این جلسه بررسی افزایش تعرفه آببها و استفاده از پساب فاضلاب شهر بیرجند برای آبیاری فضای سبز شهری بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی در این جلسه اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم این شرکت رفع اتفاقات انشعابات آب با نشتیابی است.
مهدی هاشمیمقدم با بیان اینکه در شهر بیرجند بالغبر 5 هزار اتفاق با اصلاح و بازسازیهای صورت گرفته رفع شده است، تصریح کرد: همچنین در این راستا 744 مورد حوادث در شبکههای فرعی و اصلی آب رفع گردیده است.
تعویض ۱۷۰۰ کنتور خراب در بیرجند
وی از تعویض یکهزار و 700 کنتور خراب در بیرجند خبر داد و یادآور شد: همچنین یکهزار و 30 مورد بازسازی در این شهر وجود داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه آب بیرجند از دور دست تأمین میشود بنابراین کاهش هدررفت آب از موضوعات مهم است، افزود: با انجام عملیاتهای نشتیابی جلوی هدررفت آب را میگیریم و این امر بهترین روش برای کاهش هدررفت آب است.
لزوم تعویض و بازسازی انشعابات شبکه آب بیرجند
هاشمیمقدم اضافه کرد: با توجه به اینکه بحث فرسودگی شبکه آب بیرجند با وجود قدمت زیاد آن به یک مسئله بغرنج تبدیل شده و باید هم شبکه آب بیرجند تعویض و هم بازسازی انشعابات صورت گیرد.
وی ادامه داد: متأسفانه به سبب بافت خاک در برخی از نقاط شهر بیرجند نشتها نامرئی و نامشهود بوده و این امر سبب هدررفت بالای آب شده و تنها راه کشف آن استفاده از دستگاههای نشتیاب است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی با اشاره به اجرای 2 هزار و 600 متر شبکه اصلی از محل منابع داخلی در بیرجند، گفت: همچنین 2 کیلومتر توسعه شبکه و 38 کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب در شهر بیرجند انجام شده است.
هاشمیمقدم ادامه داد: در حال حاضر حدود 140 کیلومتر از شبکه فاضلاب بیرجند باقی مانده است.
دریافت مصوبه افزایش وام از شورای اقتصاد
وی با بیان اینکه در پایان سال گذشته موفق شدیم مصوبه افزایش وام را از شورای اقتصاد با بهره کم دریافت کنیم که این وام برای تصفیهخانه و خط دوم فاضلاب بیرجند تخصیص مییابد، اضافه کرد: مبلغ این وام 6 میلیون یورو معادل 42 میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه مطالعات جامع اصلاح و بازسازی شبکه آب شهر بیرجند یکی از اقدامات مهم این شرکت در سال گذشته بوده است، تصریح کرد: این مطالعات به تصویب کمیته فنی رسیده و در وزارت نیرو مطرح میشود.
کمبود 15 هزار کیلومتر مخزن در بیرجند
هاشمیمقدم افزود: براساس این مطالعات 15 هزار کیلومتر کمبود مخزن در بیرجند داریم که باید این میزان مخزن ساخته و احداث شود.
هدررفت بیش از 30 درصدی آب در استان
وی با بیان اینکه قدمت شبکه آب شهر بیرجند بالای 35 سال بوده که این امر سبب فرسودگی شبکه شده و مشکلات جدی برای مردم به دنبال داشته است، اضافه کرد: میزان هدررفت آب در استان 30.7 درصد و در شهر بیرجند 35 درصد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی یادآور شد: برای جلوگیری از این میزان هدررفت آب و اصلاح شبکه آب بیرجند نیاز به منابع مالی و اعتباری وجود دارد که بخشی از این منابع میتواند از طریق افزایش تعرفههای آببها تأمین شود.
هاشمیمقدم ادامه داد: با تصویب این موضوع توسط شورای شهر بیرجند و تأیید آن توسط وزارت نیرو برنامههای خوبی برای این امر شرکت داشته که به مردم اعلام میشود.
مصرف حدود 84 درصد مشترکان خانگی بیرجند زیر الگوی مصرف است
وی با بیان اینکه مصرف حدود 84 درصد مشترکان خانگی بیرجند زیر الگوی مصرف است، افزود: میزان مصرف ماهانه هر مشترک خانگی در بیرجند 12.1 مترمکعب بوده که با برنامههای مدیریت مصرف و تعدیل فشار شبکه میتوانیم آن را به 12 مترمکعب برسانیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه پیشنهاد میشود شهرداری بیرجند با استحصال پساب فاضلاب شهر بیرجند برای آبیاری فضای سبز شهری استفاده نماید، یادآور شد: پساب فرصت طلایی برای شهرداری بیرجند بوده تا با جایگزین کردن آن به جای آب شرب برای آبیاری فضای سبز از آن بهره بگیرد.
هاشمیمقدم ادامه داد: ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب شهر بیرجند در شبانه روز 23 هزار و 500 مترمکعب است.
وی با بیان اینکه پتانسیلهای فاضلاب خام در بیرجند باید بررسی شود، اضافه کرد: کمیتهای متشکل از شهرداری بیرجند، شورای شهر بیرجند، آب و فاضلاب شهری استان و سهامی آب منطقهای باید در راستای این موضوع تشکیل تا با نشستهای کارشناسی کمک مؤثری به شهرداری بیرجند در این حوزه صورت گیرد.
افزایش تعرفهها برای جلوگیری از هدررفت آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده هر مترمکعب آب در شهر بیرجند بالغبر 2 هزار تومان بوده که به قیمت 560 تومان به فروش میرسد، تصریح کرد: با افزایش این تعرفهها میتوانیم برنامههای خوبی برای جلوگیری از هدررفت آب داشته باشیم و اجرا کنیم.
پساب فاضلاب شهر بیرجند صرف صنعت شود
هاشمیمقدم یادآور شد: خواسته ما این است که پساب فاضلاب شهر بیرجند صرف صنعت شود که میتواند در ایجاد اشتغال کمک کند.
وی در ادامه در نظر گرفتن نرخ تورم برای هزینه آسفالت معابر که به سبب اجرای پروژههای آب و فاضلاب تخریب شدهاند را از شهرداری بیرجند درخواست کرد و گفت: از شهرداری بیرجند خواسته میشود در رقم قرارداد 95 نرخهای تورم بر روی آن اعمال شود تا بتوانیم کار را به درستی و کامل انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه شرکت آب و فاضلاب شهری یک شرکت خصوصی بوده که منابع آن باید از طریق مردم و یا دولت تأمین شود، افزود: باید از این فرصت قانونی برای افزایش تعرفههای آببها استفاده شود و باید مردم بدانند که تمام منابعی که از آنها دریافت میشود برای خودشان هزینه میگردد.
هاشمیمقدم بحث کیفیت آب را یکی از مباحث بسیار مهم دانست و افزود: کیفیت آب شهر بیرجند در حد استانداردها است.
وی با بیان اینکه بحث کیفیت آب جزو بحثهای هزینهبر است، یادآور شد: از بین بردن پارامترهای شیمیایی که به سبب بافت خاک و خشکسالیهای متوالی در استان ایجاد شده هزینه بسیار زیادی میخواهد و همچنین هزینههای تصفیهخانه آب بیرجند نیز بسیار سنگین بوده که اگر شرکت آب و فاضلاب شهری آن را تحویل بگیرد این هزینهها بر دوش مردم متحمل میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی ادامه داد: هزینه هر مترمکعب آب برای افزایش گوارایی 600 تومان است.
فراخوان ROT برای ارتقاء کیفیت آب تصفیهخانه آب بیرجند
هاشمیمقدم گفت: امسال فراخوان ROT برای ارتقاء کیفیت آب تصفیهخانه آب بیرجند را خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: در شرایط کنونی باید جلوگیری از هدررفت آب و مناسبسازی تأسیسات در دستورکار قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسانجنوبی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب شهری استان یکی از پیگیرترین شرکتها برای تأمین منابع برای طرحهای هزینهبر از محل منابع دولتی است، افزود: از منابع ملی تاکنون به خوبی بهرهمند شدهایم اما تخصیصهای دولتی فرازونشیبهایی دارد ولی خدمات این شرکت خدمات مستمر است.
هاشمیمقدم با بیان اینکه ارتقاء کیفی و کاهش هدررفت آب دو کار موازی است، خاطرنشان کرد: در بحث کیفیسازی آب برنامههایی شرکت آب و فاضلاب شهری استان دارد که تا پایان سال اجرایی خواهد شد.
شهردار بیرجند در ادامه اظهار داشت: نخستین مکانی که مورد بازدید قرار گرفت تصفیه خانه شهر بیرجند به دلیل بحرانی که در آبیاری فضای سبز شهر بیرجند وجود داشت، بوده است.
استفاده از پساب فاضلاب شهری برای آبیاری فضای سبز شهری
محمدعلی جاوید با بیان اینکه یکی از برنامههای شهرداری بیرجند استفاده از پساب فاضلاب شهری برای آبیاری فضای سبز شهری است، تصریح کرد: در این راستا تحقیقاتی صورت گرفت که خوشبختانه مستندات قانونی نیز در این زمینه وجود داشت.
وی یادآور شد: در حال حاضر در شهر بیرجند مکانی وجود ندارد که طرح فاضلاب در آن کار شده و آسفالت کار نشده باشد.
آبیاری بیشاز 50 درصد فضای سبز شهری از آب شرب
شهردار بیرجند با اشاره به اینکه در حال حاضر بیشاز 50 درصد آبیاری فضای سبز شهری از آب شرب شهری انجام میشود، افزود: این امر با توجه به شرایط موجود کار منصفانهای نیست بنابراین امسال برای اینکه آبیاری فضای سبز شهری را از آب شرب جدا سازیم 100 درصد اعتبار تخصیص داده شده است.
قطع آب شرب شهری در منطقه دو شهری برای آبیاری فضای سبز تا پایان سال
جاوید از قطع آب شرب شهری برای آبیاری فضای سبز در منطقه دو شهری تا پایان امسال خبر داد و اضافه کرد: هر چند زیرساختهای این موضوع برای منطقه یک شهر بیرجند نیز آماده میشود اما باید این میزان آب چاه پاسخگوی آبیاری فضای سبز شهری باشد.
تغییر سیستمهای آبیاری از سنتی به قطرهای
وی با اشاره به اینکه تغییر سیستمهای آبیاری از سنتی به قطرهای در دستورکار شهرداری قرار دارد، تصریح کرد: با اصلاح سیستم آبیاری میتوانیم کمبود آب را تأمین کنیم.
شهردار بیرجند با بیان اینکه در منطقه مهرشهر هنوز انشعابی در اختیار شهرداری بیرجند قرار نگرفته است، افزود: در حال حاضر میزان آب پساب بیرجند روزانه 10 میلیون لیتر بوده که میتواند برای آبیاری فضای سبز شهری هدایت شود بنابراین این میزان آب باید آبیاری فضای سبز شهری ساماندهی شود.
جاوید ادامه داد: تقاضا میشود برای اینکه این کار محکمتر و سریعتر انجام شود تفاهمنامهای منعقد تا زیرساختهای لازم آماده شود تا بتوانیم از طریق بخش سرمایهگذاری تأسیسات را ایجاد نماییم و آب پساب آب بیرجند را برای آبیاری فضای سبز شهر بیرجند استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه فضای سبز موجود شهر بیرجند مورد رضایت مردم نیست، خاطرنشان کرد: با استفاده از پساب آب بیرجند میتوانیم با گسترش فضای سبز موجبات رضایتمندی مردم را فراهم کنیم.
افزایش مجدد تعرفهها زودهنگام است
محمدعلی طاهری یکی از اعضای شورای شهر بیرجند در ادامه این جلسه اظهار داشت: با توجه به اینکه در سال 95 شورای اسلامی شهر بیرجند مصوبه در راستای افزایش تعرفهها برای کمک به شرکت آب و فاضلاب شهری داشت به نظر میرسد در حال حاضر افزایش مجدد تعرفهها زودهنگام باشد.
وی یادآور شد: در سال 95 علاوه بر نرخهای مصوب وزارت نیرو 10 درصد افزایش آببها و 10 درصد افزایش حق انشعاب فاضلاب در شهر بیرجند داشتهایم، گفت: مردم بیرجند با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه هستند بنابراین این افزایش در حال حاضر زودهنگام بوده و باید از طریق منابع دیگری تفاوت قیمت تمام شده و قیمت فروش آب به مردم تأمین شود.
طاهری ادامه داد: شهر بیرجند در این زمینه باید به طور متفاوت دیده شود زیرا از آب خیریه برخوردار بوده است.
وی افزود: یکی از اقداماتی که شورای شهر بیرجند در این زمینه میتواند داشته باشد تشویق خیران برای مشارکت در این امر است.
عضو شورای شهر بیرجند اضافه کرد: با توجه به وضعیت خشکسالی و وضعیت درآمدی مردم این منطقه افزایش تعرفههای آب بها صحیح نبوده و باید شرایط مردم در این راستا سنجیده و در نظر گرفته شود و آیا انصاف است که هزینهای اضافه بر هزینهای که وزارت نیرو در نظر گرفته بر مردم تحمیل شود؟
مردم بیرجند از کیفیت آب ناراضی هستند
مهدی میری یکی دیگر اعضای شورای شهر بیرجند در ادامه اظهار داشت: مردم بیرجند از کیفیت آب بیرجند ناراضی هستند و هیچ وقت روی کیفیت آب کار نکردهایم.
وی افزود: باید با افزایش تعرفهها مردم شاهد ارتقاء کیفیت آب بیرجند هم باشند.
رضا حسنیصفت از دیگر اعضای شورای شهر بیرجند در ادامه اظهار داشت: وجود 35 درصد هدررفت آب در شهر بیرجند با توجه به وضعیت کم آبی بسیار زیاد است.
وی با بیان اینکه تشکیلاتی مانند شرکت آب و فاضلاب شهری که متکی به سرمایههای خودش است اگر محصولات و خدمات خود را به نصف قیمت عرضه نماید بالاخره روزی ورشکست میشود، افزود: از این سیستم نمیتوان انتظار ارتقاء کیفیت آب وجود داشته باشد زیرا درگیر کمیتها است.
حسنیصفت با اشاره به اینکه آب بیرجند استاندارد بوده اما گوارا نیست، یادآور شد: میتوان گوارایی آب را ارتقاء داد اما به شرط تزریق منابع مالی از سوی مردم به این شرکت است.
عضو شورای شهر بیرجند خاطرنشان کرد: پیشنهاد میشود مردم به جای هزینههای درمانی که در قبال مصرف آب با گوارایی پایین باید پرداخت کنند برای بهبود کیفیت آب هزینه نمایند و دولت نیز در این زمینه کمک کند.
قبض آب یکی از چالش برانگیزترین قبضها
زهره موهبتی یکی دیگر اعضای شورای شهر بیرجند نیز در ادامه با اشاره به اینکه قبض آب یکی از چالش برانگیزترین قبضها در سال گذشته بوده است، گفت: در ابتدا برای افزایش قبوض باید شفافسازی صورت گیرد تا مردم آگاهی یابند و سپس نسبت به افزایش قبوض اقدام شود.
مهدی عبدالرزاقنژاد عضو شورای شهر بیرجند در ادامه، اظهار داشت: با توجه به خشکسالی منطقه باید کاهش هدررفت آب و سپس گواراتر شدن آب شهر بیرجند در اولویت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه نباید تنها از طریق افزایش تعرفهها برای تأمین منابع مالی اقدام شود، افزود: برای تأمین منابع مالی در بحث کاهش هدررفت آب و ارتقاء گوارایی آب شهر بیرجند با توجه به اهمیت این دو موضوع باید از طریق نمایندگان مجلس، استانداری و دیگر دستگاهها پیگیری صورت گیرد تا این هزینهها بر دوش مردم که دچار مشکلات اقتصادی فراوانی هستند تحمیل نشود.
تسهیلات ویژه برای صنوف بیرجند
گفتنی است در پایان این جلسه نامههای رسیده به شورای شهر بیرجند بررسی شد که یکی از این نامهها که مورد تصویب شورای قرار گرفت تسهیلات ویژه برای صنوف این شهر در راستای پرداخت عوارض کسب به شهرداری بود که در این نامه آمده است: به منظور بهبود و تسریع در روند پرداخت عوارض کشب برای مشاغل و صنوف به جز شخصیتهای دولتی و حقوقی در نظر گرفته شود که اگر مؤدیان ظرف مدت یک ماه بعد از اطلاعرسانی نسبت به پرداخت اقدام نمایند ضمن بخشودگی تأخیر از 20 درصد تخفیف برخوردار میشوند.
انتهای پیام/4