شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۴۷
در جلسه شورای شهر بیرجند مطرح شد؛

مشکلات آب و فاضلاب بیرجند/اعتبارات خوب کاغذی و تخصیص های پایین

مدیر آب و فاضلاب بیرجند بااشاره به فرسودگی بالای شبکه های آب و مشکلات اعتباری گفت:اعتبارات بر روی کاغذ رقم های خوبی است اما تخصیص ها پایین بوده و نمی توان عقب ماندگی ها را جبران کنیم.
مشکلات آب و فاضلاب بیرجند/اعتبارات خوب کاغذی و تخصیص های پایین
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری مهر، سیدعلی هاشم‌آبادی صبح شنبه در شورای شهر بیرجند بیان کرد: خشکسالی‌های پیاپی باعث کاهش سطح آب دهی سفره‌های آب در بیرجند شده است.
وی در حال حاضر ۷۷ مشترک آب در بیرجند وجود دارد، افزود: شش مخزن با ظرفیت ۴۰ هزار مترمربع در سطح شهرستان وجود دارد.
هاشم‌آبادی از وجود دو حلقه چاه حوادث در بیرجند خبر داد و گفت: آب مورد نیاز مردم از چهار دشت رکات، علی‌آباد، سربیشه و مرک با چهار حلقه چاه تأمین می‌شود.
وی  بیان کرد: مجوز بهره‌برداری آب از چاه‌های  بیرجند ۹۵۰ لیتر بر ثانیه بوده این در حالی است که تا ۸۸۰ لیتر بیشتر نمی‌توانیم بهره‌برداری کنیم.
هاشم‌آبادی با بیان اینکه ۱۰ هزار مترمکعب کمبود مخزن داریم، اظهار کرد: تأمین این میزان کمبودها نیازمند چهار میلیارد تومان اعتبار است.
مدیر آب و فاضلاب شهری بیرجند با بیان اینکه ۱۴۰ کیلومتر از طول شبکه آب بیرجند نیازمند اصلاح و بازسازی است، گفت: این امر نیازمند ۲۴ میلیارد تومان اعتبار است.
هاشم‌آبادی ادامه داد: همچنین ۲۵ هزار فقره انشعاب آب نیاز داریم که این امر نیازمند بیش از ۱۰ میلیارد تومان اعتبار است.
شوری آب و هزینه بالای تصفیه
وی با بیان اینکه خشک‌سالی‌های چندساله باعث شوری آب شده است، اظهار کرد: در این راستا از سال ۹۳، تصفیه‌خانه وارد  مدار آب شده که قیمت تمام‌شده آب را بالا می‌برد.
هاشم‌آبادی با اشاره به اعتبارات اصلاح و بازسازی شبکه‌های آب بیان کرد: طی سال ۹۵، قریب به پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار داشتیم که تنها پنج درصد تخصیص یافت.
وی با بیان اینکه اعتبارت بر روی کاغذ رقم های خوبی است اما تخصیص کم ما را به نتیجه‌ای نمی‌رساند، گفت: با این اعتبارات سالانه تنها هفت کیلومتر را می‌توانیم اصلاح و بازسازی کنیم.
مدیر آب و فاضلاب شهری بیرجند بیان کرد: همچنین اعتبارات سال گذشته قریب به هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده که تاکنون ۲۵ درصد تخصیص یافته است.
وی اظهار کرد: در سال جاری توانسته‌ایم از محل اعتبارات وزارت نیرو، دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان پروژه تعریف کنیم.
۶۵ درصد شهر بیرجند به شبکه فاضلاب متصل شده است
هاشم‌آبادی با بیان اینکه ۶۵ درصد شهر بیرجند با ۵۱ هزار مشترک انشعابات فاضلاب دارند، گفت: ۱۴۰ کیلومتر انشعاب فاضلاب نیاز داریم.
مدیر آب و فاضلاب شهری بیرجند با اشاره به اقدامات انجام‌شده در واحدهای احداثی مسکن مهر، بیان کرد: شبکه‌های فاضلاب این واحدها با اعتباری بالغ بر هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در زون شش و هفت به انجام رسیده است.
وی  با بیان اینکه در کاربری‌های خانگی هفت میلیون مترمکعب مصرف آب داریم، گفت: همچنین میزان مصرف آب در کاربری‌های غیر خانگی ۳۳۰ هزار مترمکعب بوده که سالانه  از این مصارف، سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان درآمد داریم.
وی با بین اینکه قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آب هزار و ۱۳۴ تومان بوده که ۵۰۳ تومان به فروش می‌رسد، گفت: پیشنهاد می‌شود برای هر مشترک آب و فاضلاب، دو هزار تومان به صورت مقطوع هزینه درج شود.
هاشم‌آبادی با بیان اینکه با اعمال این اقدام، سالانه از ۲۹ هزار فقره مشترک قریب به سه میلیارد تومان درآمد داریم، گفت: اگر مردم و دولت در اعتبارات مشارکت نکنند، نمی‌توانیم پروژه‌ها را اجرایی کنیم.
مدیر آب و فاضلاب شهری بیرجند بیان کرد: دو هزار دستگاه کنتور نیازمند تعویض و دو هزار کنتور نیازمند نوسازی هستند.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۴۷۲۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خشکسالی , شورای شهر