به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از تسنیم، مجید اسداللهی پیش از ظهر امروز در کمیته هماهنگی خرید گندم استان خراسان جنوبی اظهارداشت: سال گذشته 19.5 هزار تن گندم خریداری شده است که نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه حدود یک پنجم گندم مصرفی استان را تولید میکنیم افزود: در این راستا مازاد آن را از سایر استانها تامین میکنیم.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از مواردی که در خرید گندم به حواشی میکشاند شرایط و ضوابطی است که دولت اعمال میکند.
اسداللهی با بیان اینکه امسال برابر مقررات توانستهایم با تجهیز 22 مرکز خرید وارد فصل خرید گندم شویم تصریح کرد: متأسفانه در مورد دسترسی به شبکه اینترنت دچار مشکل هستیم.
وی با بیان اینکه در بحث حمل و نقل با مشکل روبهرو هستیم خاطرنشان کرد: در مجموع با ظرفیتی که امسال دیده شده به دنبال این هستیم گندم بیشتر و باکیفیتی از کشاورزان خریداری کنیم.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سمتوسوی خرید قیمت گندم به سمت کیفیت بیشتر گندم است یادآور شد: سال گذشته قیمت خرید گندم یک هزار و 300 تومان بوده است که به کشاورزان یک هزار و 304 تومان پرداخت کردیم.
اسداللهی با بیان اینکه سال گذشته 21 هزار و 300 تن گندم خریداری شده است اظهار داشت: از این میزان بیش از 19 هزار تن وارد شرکت غله شده است.
وی به مشکلات کشاورزان اشاره کرد و افزود: در بشرویه، طبس و نهبندان تا 90 کیلومتر بین مزرعه و مرکز تحویل محصولات فاصله است که این مشکل باعث اعتراض کشاورزان شده است.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر کارخانهها و انبارهای ذخیره سازی گندم در استان کفایت میکند و کارخانه آرد استان بیش از نیاز استان است.
"مشوقها، کرایه حمل و یارانه" برای خرید گندم از کشاورزان در نظر گرفته شود
دبیر هیئت اجرایی بنیاد توانمندسازی گندمکاران خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: برای خرید گندم از کشاورزان مشوقها، کرایه حمل و یارانه در نظر گرفته شود.
سرحدی اظهار داشت: مسائل فنی و موضوعات مرتبط با آن در بحث تحویل گندم مورد بررسی قرار گرفته و نتایج در این جلسه بیان شد.
وی افزود: در بحث افت محصول امسال به دلیل اینکه خرید خارج از شبکه جدی است درخواست میشود همراهی بیشتری در این زمینه انجام شود.
دبیر هیئت اجرایی بنیاد توانمندسازی گندمکاران خراسان جنوبی با اشاره به تامین اعتبار برای خرید بیان کرد: در بحث پرداخت اعتبار خرید، متأسفانه خرید با زمانبری مواجه شده است و این توجیهی ندارد.
سرحدی با بیان اینکه اگر میخواهیم سهم خرید گندم را حفظ کنیم باید همه دست در دست هم دهیم تصریح کرد: متأسفانه گندم را خریداری اما پول با فاصله طولانی به کشاورزان پرداخت میشود و این در زندگی کشاورز مشکل ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه وجه بذر تولیدی اگر به موقع پرداخت نشود در سال بعد با مشکل بر میخوریم خاطرنشان کرد: باید برای تامین وزن تولیدی شرایط ویژهای در نظر گرفته شود.
دبیر هیئت اجرایی بنیاد توانمندسازی گندمکاران خراسان جنوبی یادآور شد: در بحث کرایه، قانون امسال چیزی را اضافه نکرده است اما چون بحث خرید خارج از شبکه وجود دارد برای اینکه کشاورزان به این سمت نروند باید اعتباراتی لحاظ شوند.
سرحدی اظهار داشت: در این راستا باید برای خرید گندم از کشاورزان مشوقها، کرایه حمل و یارانه در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/4