سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۳۰
رنج بیکاری در سرزمین گنج‌‌ها

۵۰۰ تن از ذخایر معدنی خراسان‌جنوبی خام‌فروشی می‌شود/ منابع طبیعی از برخی محدودیت‌ها کوتاه می‌آید

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی گفت: خوشبختانه از مجموع ۱۰ میلیون تن استخراج سالیانه معادن استان کمتر از ۵۰۰ تن به صورت خام از استان خارج می‌شود و ۹.۵ میلیون تن حداقل یک مرحله فرآوری می‌شوند و باید زنجیره فرآوری مواد معدنی در استان کامل شود.
۵۰۰ تن از ذخایر معدنی خراسان‌جنوبی خام‌فروشی می‌شود/ منابع طبیعی از برخی محدودیت‌ها کوتاه می‌آید
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، شامگاه دوشنبه شورای معادن خراسان‌جنوبی با حضور استاندار و دیگر اعضای این کارگروه برگزار شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی در ادامه این جلسه اظهار داشت: در حال حاضر 550 معدن با میزان اشتغال 13 هزار نفر در خراسان‌جنوبی فعال است.
وی با بیان اینکه ذخایر قطعی معادن شناسایی شده در استان دو میلیارد و 600 میلیون تن است، تصریح کرد: در طی سال گذشته 63 فقره پروانه بهره‌برداری در استان صادر شده که از این لحاظ خراسان‌‎جنوبی رتبه نخست کشور را داشته است، یادآور شد: همچنین خراسان‌جنوبی در تعداد معادن جزو پنج استان کشور است.
داوود شهرکی به سیاست‌های کلان حوزه معدن استان اشاره کرد و گفت: توسعه اکتشاف گسترده از طریق تعریف پهنه‌های اکتشافی و واگذاری به شرکت‌های بزرگ معدنی با تمرکز بر اکتشافات سیستماتیک و تمرکز بر احداث صنایع معدنی با توجه ظرفیت‌های معدنی استان از جمله این سیاست‌ها است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مهم در حوزه اکتشاف استان را اتمام عملیات اکتشاف ژئوفیزیک هوایی در وسعت 57 هزار کیلومترمربع در راستای شناسایی ذخایر سطحی و زیرسطحی فلزی و غیرفلزی معادل 40 درصد از مجموع اکتشاف ژئوفیزیک هوایی کشور با اعتباری معادل 65 میلیارد تومان بوده است، یادآور شد: همچنین اتمام عملیات اکتشاف در مقیاس 125 هزار در نوار مرزی و در پهنه‌ای به مساحت شش هزار و 200 کیلومترمربع توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از دیگر این اقدامات است.
شهرکی از شناسایی 11 محدوده و منطقه مستعد در پهنه نوار مرزی توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن خبر داد و گفت: پایان عملیات اکتشاف در پهنه‌های بیشه، حیدرآباد و عشق‌آباد توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و شناسایی 9 محدوده امیدبخش با هزینه‌ای بالغ‌بر 9 هزار میلیون ریال، پایان عملیات اکتشاف در پهنه اکتشاف ماده معدنی سرب، واگذاری پهنه اکتشافی دهسلم به مساحت 700 کیلومترمربع به شرکت پویندگان آفاق اکسیر، صدور 53 فقره پروانه اکتشاف به مساحت 462 کیلومترمربع با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری 139 میلیارد ریال، صدور 29 فقره گواهی نامه کشف و اکتشاف تکمیلی از دیگر اقدامات مهم در حوزه اکتشاف معدن در استان است.
وی با بیان اینکه امسال پیش‌بینی می‌شود با افزایش ذخیره معادن استان تا 2 میلیون و 700 تن را داشته باشیم، یادآور شد: همچنین پیش‌بینی می‌شود امسال 70 پروانه بهره‌برداری معدنی در استان صادر شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه هدف‌گذاری صورت گرفته در سال جاری در حوزه استخراج اسمی صدور 17 پروانه بهره‌برداری معدنی در استان است، گفت: تابلوی سرمایه‌گذاری صنایع معدنی استان ترسیم شده است.
شهرکی افزود: خوشبختانه از مجموع 10 میلیون تن استخراج سالیانه معادن استان کمتر از 500 تن به صورت خام از استان خارج می‌شود و 9.5 میلیون تن حداقل یک مرحله فرآوری می‌شوند و باید زنجیره فرآوری مواد معدنی در استان کامل شود.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان‌جنوبی نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: در بازه زمانی سال‌های 90 تا 96 منابع طبیعی استان به سه هزار و 608 مورد استعلام رسیدگی کرده که به 40 درصد آن پاسخ مثبت داده است.
محمد نصرآبادی با بیان اینکه منابع طبیعی استان رویکرد تعاملی با دستگاه‌ها و رویکرد اقتصادی دارد، افزود: در سال‌های 95 و 96 از مجموع 607 مورد استعلام مورد رسیدگی قرار گرفته به 423 مورد یعنی 70 درصد مجموع استعلامات پاسخ مثبت داده شده است.
وی با اشاره به اینکه از سال 95 تمام سعی و تلاش خود را برای اینکه از برخی از محدودیت‌ها چشم‌پوشی نماییم معطوف کرده‌ایم، یادآور شد: به جزء خطوط قرمز تمام محدودیت‌ها بلااستثناء پاسخ مثبت داده شده است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در خصوص اصلاح و بروزرسانی پوشش گیاهی حرکتی آغاز شده است، گفت: این اقدام با اولویت شهرستان طبس که بیشترین تعارضات معدنی را دارد آغاز شده است.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۴۸۵۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اشتغال , معدن