در گفتو گو با فرماندار زیرکوه مطرح شد
آخرین وضعیت مناطق سیلزده زیرکوه/ خسارت ۱۴.۵ میلیاردی سیل به این شهرستان
1 خرداد 1397 ساعت 20:35
فرماندار زیرکوه میزان کل خسارت سیل به شهرستان زیرکوه را ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: در حوزه جهاد کشاورزی شامل اراضی کشاورزی، باغات و قنوات در مجموع ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خسارت برآورد شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از فارس، حجتالله خانزاده اظهار داشت: در روزهای 24 تا 26 اردیبهشتماه سال جاری شاهد وقوع سیل در برخی مناطق شهرستان زیرکوه از جمله روستای چاهزرد بودیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بازدیدهایی از روستای چاهزرد که اهالی آن در محاصره سیل قرار گرفته بودند صورت گرفته است، گفت: منازل و محل زندگی دامهای حدود 16 خانوار دچار آبگرفتگی و سیلاب شده بود و قرار شد تا هلالاحمر نسبت به ارائه کمکهای غیرنقدی شامل ارزاق، چادر و ملزومات اولیه برای خانوادههایی که دچار آسیب جدی شدند کمک کند.
پرداخت مبلغ یک میلیون تومان به 23 خانوار تحت پوشش کمیته امداد
فرماندار زیرکوه افزود: مقرر شده تا کمیته امداد به 23 خانوار تحت پوشش به ازای هر خانوار مبلغ یک میلیون تومان ارزاق نقدی و غیرنقدی پرداخت کند.
کمکهای بهزیستی به 80 خانوار
خانزاده بیان کرد: اداره بهزیستی به 16 خانوار تحت پوشش و همچنین به بقیه خانوادهها که در مجموع حدود 80 خانوار هستند کمکهایی را اعطا خواهد کرد.
تهیه طرح مرمت و بازسازی سیلبند و سد روستا توسط بنیاد مسکن
وی خاطرنشان کرد: بایستی بنیاد مسکن نسبت به تهیه طرح مرمت و بازسازی سیلبند و سد بیرون روستا که جلوی ورود آب را میگیرد در اسرع وقت اقدام کند و پیشنهاد به کمیته برنامهریزی شهرستان ارائه شود تا در سال جاری اعتبار برای احداث سیلبند ایمن، استاندارد و فنی پیشبینی شود تا شاهد مسائل اینچنینی نباشیم.
فرماندار زیرکوه با بیان اینکه بنیاد مسکن موظف شد تا نسبت به مرمت، بازسازی و بهسازی معابر روستایی اقدام کند و دهیاری روستا نیز بیرون بردن گل و خاشاکی که در صحن منازل روستایی جمع شده را با هزینه دهیاری انجام دهد، گفت: آسیب به خود منازل وارد نشده اما اگر افرادی قصد احداث منازل جدید را داشته باشند بنیاد مسکن اعطای 8 میلیون تومان کمک بلاعوض را به این افراد متقاضی خواهد داشت.
خانزاده با اشاره به اینکه مقرر شد تا اداره امور عشایری، جهاد کشاورزی و تشکلهای صنفی که به عشایر منطقه وام و نهاده دامی داده بودند به مدت 3 تا 6 ماه دریافت وجه خود را به تعویق بیندازند، افزود: از استاندار درخواست کردیم که امسال تسهیلات اعطایی به کشاورزان و عشایر را تمدید کنیم تا از وضعیت خشکسالی و همچنین سیل رهایی یابند.
خسارت 14.5 میلیاردی سیل به زیرکوه
وی میزان کل خسارت سیل به شهرستان زیرکوه را 14 میلیارد و 500 میلیون تومان اعلام و خاطرنشان کرد: در حوزه جهاد کشاورزی شامل اراضی کشاورزی، باغات و قنوات در مجموع 9 میلیارد و 500 میلیون تومان خسارت برآورد شده است.
تخریب 40 تا 100 درصدی 70 رشته قنات
فرماندار زیرکوه ادامه داد: عمده خسارت به قنوات بوده که به حدود 70 رشته قنات بین 40 تا 100 درصد خسارت وارد شده و بعضاً قنوات دچار آبگرفتگی و نشست گلو لای شده که ترمیم آن به هزینه بالایی نیاز دارد و عمده این خسارات نیز در بخش زهان بوده است.
خسارت به شش مجتمع شبکه آبرسانی
خانزاده به خسارات در بخش زیرساختی اشاره کرد و گفت: در زیرساختها راههای روستایی، آبنماها و پلها تخریب شده و به شش مجتمع شبکه آبرسانی خسارت وارد شده که اکنون به طور موقت راهاندازی شدند و همه روستاها از آب شرب بهداشتی برخوردار هستند که البته این وضعیت به صورت موقت است و باید مجدداً نسبت به ترمیم شبکه و بازسازی آن اقدام شود.
وی اضافه کرد: در مجموع به تأسیسات زیربنایی شامل راه، آب روستایی، فیبر نوری و شبکه گاز نزدیک به پنج میلیارد تومان خسارت وارد شده است.
منتظر ابلاغ اعتبارات شورای هماهنگی مدیریت بحران استان هستیم
فرماندار زیرکوه بیان کرد: با توجه به وضعیت بودجه و بودجه انقباضی که در سال جاری داریم و همچنین مشکلاتی که دولت دارد منتظر هستیم تا اعتبارات شورای هماهنگی مدیریت بحران استان ابلاغ شود و سهم واقعی و حقیقی از خسارت که به شهرستان وارد شده، ادا شود.
اتمام بازسازی مناطق سیلزده تا 4 ماه آینده
خانزاده یادآور شد: بخشی از کار کمک به مردم در بخش کمکهای فوری و نقدی در حال انجام است اما در مرمت و احداث زیرساخت نیاز به اعتبارات برای پیشبینی است و پیشبینی میشود که در 4 ماه آینده بحث بازسازی به اتمام برسد.
وی تصریح کرد: رقم واقعی خسارت وارده اختصاص پیدا نمیکند و کمکهای مدیریت بحران و دولت به صورت خدمات عامالمنفعه و در قالب پروژه است و برای مثال در بحث لایروبی و بازسازی قنوات به صورت اشتراکی کار انجام میشود.
رقم موارد بیمهشده خیلی پایین است
فرماندار زیرکوه با بیان اینکه طبق قانون کشاورزان و دامداران موظف هستند محصولات خود را بیمه کنند، گفت: خسارت حقیقی افراد از طریق بیمه قابل جبران است و متأسفانه رقم موارد بیمهشده خیلی پایین است.
خانزاده عنوان داشت: در تلاش برای تسهیلات دامداران هستیم تا کمکهای دولت تخصیص پیدا کند و براساس اولویت و ارجحیت در اختیار افراد قرار گیرد.
بیتوجهی نسبت به بیمه باغات و قنوات
وی با اشاره به اینکه سال گذشته خانهها در اکثر بخشها برای سیل و زلزله بیمه شدهاند، گفت: عمده خسارت به محل نگهداری دام، باغات و قنوات بوده که عمدتاً مردم این بخشها را بیمه نمیکنند و یا درصد آن ناچیز است.
فرماندار زیرکوه ادامه داد: در حال حاضر ماشینآلات سنگین در حال مرمت و زیرسازی برخی مناطق هستند.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 14861