به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز جلسه شورای شهر بیرجند برگزار شد و مهمان ویژه این هفته شورای شهر بیرجند سلمآبادی مدیرکل کمیته امداد استان بود.
رضا سلمآبادی در این جلسه اظهار داشت: سخن گفتن در مورد فقر سخت بوده چون در شأن نظام و کشور نیست.
وی با بیان اینکه به عناصری که سبب فقر میشود پرداخته نشده است، یادآور شد: خط فقر بسته به زمان و مکان مختلف، متفاوت است.
مدیرکل کمیته امداد خراسانجنوبی با اشاره به اینکه فقر برای طیف، قشر و طبقه خاصی نیست، افزود: در جامعه شاهد این هستیم که بسیاری از افراد صاحبان بنگاههای اقتصادی بودهاند ولی امروز به سبب مشکلات مالی در زندانها به سر میبرند و نیازمند کمک هستند.
سلمآبادی با بیان اینکه در خراسانجنوبی سه عامل در تولید فقر پررنگتر است، اضافه کرد: یکی از این عوامل عامل محیطی بوده که خشکسالیهای 20 ساله پی در پی در زندگی کشاورزان و روستائیان بسیار مشکل ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: عوامل اجتماعی و عوامل اقتصادی از دیگر عوامل مؤثر در تولید فقر در استان است.
مدیرکل کمیته امداد خراسانجنوبی با اشاره به اینکه کمکهای دولت و مجلس به مجموعه کمیته امداد تاکنون خوب بوده ولی کافی نبوده است، تصریح کرد: هر چند در محرومیتزدایی هر ساله خروجی داریم ولی ورودیها پررنگتر بوده است.
سلمآبادی با بیان اینکه در حال حاضر 3 هزار و 500 یتیم در سطح استان زیرچتر حمایتی کمیته امداد هستند، گفت: این ایتام نیاز به اشتغال، تحصیل، مسکن و درمان دارند.
وی ادامه داد: تعداد 38 نفر از ایتام تحتپوشش کمیته امداد بیمار صعبالعلاج بوده و نیازمند خدمات ویژه هستند.
مدیرکل کمیته امداد خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در سال گذشته تعداد 2 هزار نفر از مددجویان کمیته امداد استان بیمار صعبالعلاج بودهاند، یادآور شد: در حال حاضر این تعداد به 3 هزار نفر افزایش یافته است.
سلمآبادی افزود: میانگین هزینه این خانوارها در ماه بالغبر 400 هزار تومان بوده که کمیته امداد حدود 100 هزار تومان به آنها پرداخت میکند.
وی از سوءتعذیه 6 هزار و 500 کودک در استان خبر داد و گفت: ماهانه حدود 70 هزار تومان در قالب سبد غذایی به این کودکان پرداخت میشود.
مدیرکل کمیته امداد خراسانجنوبی به تحت پوشش بودن 9 هزار دانشآموز و یکهزار و 500 دانشجو در استان اشاره کرد و یادآور شد: در سال گذشته حدود 32 هزار خانوار بالغ بر 61 هزار نفر تحتپوشش چتر حمایتی کمیته امداد در استان بوده که مستمری دریافت میکنند.
سلمآبادی ادامه داد: 72 درصد خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد استان سالمندان هستند بنابراین توانمندسازی اقتصادی خانوارها کار را برای امداد سخت کرده است.
وی افزود: همچنین بیشاز 51 درصد خانوارهای تحتپوشش این نهاد در استان سرپرست خانوار هستند.
مدیرکل کمیته امداد خراسانجنوبی با بیان اینکه در سال گذشته 2 هزار و 600 شغل برای مددجویان امداد استان ایجاد شده است، تصریح کرد: کمیته امداد در بین 23 دستگاه متولی اشتغال بیشترین مشاغل خانگی را ایجاد کرده است.
سلمآبادی گفت: اگر به بعد رفاهی و درمانی افراد نیازمند توجه نشود در آینده دچار مشکل میشویم.
وی با بیان اینکه در پایان سال گذشته یکهزار و 200 خانوار پشت نوبت کمیته امداد است، اضافه کرد: میزان درخواستهای ثبت شده در کمیته امداد استان در سال گذشته 52 هزار مورد بوده است.
مدیرکل کمیته امداد خراسانجنوبی با اشاره به اینکه باید از فقر بیننسلی جلوگیری کنیم، افزود: مؤسسات خیریه بسیاری در استان وجود دارد و بیشاز 70 درصد از مددجویان کمیته امداد استان با مؤسسات خیریه مشترک هستند بنابراین اگر خدمات تجمیع شوند کمک بهتری میتوانیم به مددجویان داشته باشیم.
سلمآبادی با اشاره به اینکه متأسفانه در خراسانجنوبی کمکی که از سوی مردم جمعآوری میشود مبتنی بر نیاز مددجویان امداد نیست، یادآور شد: میزان 53 درصد از کمکهای جمعآوری شده با نیت کمک معیشتی صورت میگیرد بنابراین باید این کمکها براساس نیات خیران برای مددجویان هزینه شود.
وی با بیان اینکه حامیان ایتام در سال گذشته بیشاز 12 میلیارد تومان کمک کردهاند، گفت: کمک حامیان مستقیم به حساب فرزندان معنوی حامیان پرداخت میشود.
مدیرکل کمیته امداد خراسانجنوبی اضافه کرد: سهم مردم استان در رفع فقر19 درصد و سهم دولت بیشاز 81 درصد بوده بنابراین باید به سمت پررنگتر کردن مشارکتهای مردمی مبتنی بر نیاز مددجویان برویم تا بتوانیم در راستای رفع فقر اقدام نماییم.
سلمآبادی با اشاره به اینکه در مناطق شهری استان یکهزار نفر از مددجویان کمیته امداد فاقد مسکن و در مناطق روستایی 13 هزار مددجوی کمیته امداد فاقد مسکن مناسب هستند، تصریح کرد: در مجموع در حال حاضر 14 هزار نفر از مددجویان کمیته امداد استان نیاز به مسکن دارند.
وی به ارائه درخواستهای کمیته امداد از شورای اسلامی و شهردار شهر بیرجند پرداخت و گفت: در مورد اجرای ماده 16 و 17 و رسیدگی به امور نیازمندان که مشترک بین کمیته امداد و شهرداری بوده اگر خدمات مشترک ارائه شود میتوانیم خدمات ماندگارتری به مددجویان ارائه نماییم.
مدیرکل کمیته امداد خراسانجنوبی ادامه داد: برای فرهنگسازی موضوع مشارکت مردم برای کمک به نیازمندان نیاز به فضای تبلیغاتی بوده که شهرداری با در اختیار قرار دادن بیلبوردهایی به این منظور میتواند مؤثر باشد.
سلمآبادی اضافه کرد: واگذاری غرفههایی برای فروش صنایع دستی تولیدی مددجویان و همکاری شهرداری برای معافیت عوارض نیازمندان از دیگر درخواستها است.
وی با بیان اینکه صندوق امداد ولایت در سال 95 تأسیس شده که به طور کامل مبتنی بر فرهنگ قرضالحسنه است، افزود: در سال گذشته 22 میلیارد تومان وام خودکفایی و خوداشتغالی از محل این صندوق وام به نیازمندان پرداخت شده است.
مدیرکل کمیته امداد خراسانجنوبی ادامه داد: همچنین در سال گذشته 12 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه توسط کمیته امداد استان پرداخت شده است.
سلمآبادی با بیان اینکه سال گذشته 42 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به نیازمندان در سطح استان پرداخت شده است، یادآور شد: این میزان تسهیلات به 2 هزار و 600 نفر پرداخت شده است.
وی خاطرنشان کرد: هر بنگاه اقتصادی که مددجوی کمیته امداد را مشغول به کار کند یا از مزایای تخفیف 100 درصدی سهم بیمه کارفرما در سال اول و 50 درصدی در سال دوم و یا پرداخت 20 میلیون تومان وام قرضالحسنه استفاده میکند.
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند در ادامه این جلسه، اظهار داشت: اگر خدمات ارائه شده توسط کمیته امداد و مؤسسات خیریه تمرکز یابند بسیار تأثیرگذارتر در رفع مشکلات نیازمندان خواهد بود.
ابراهیم تقیزاده در مورد درخواست کمیته امداد برای بحثهای تبلیغاتی و فرهنگسازی گفت: قوانینی در شهرداری وجود دارد که برخی از فضاهای تبلیغاتی باید به مباحث فرهنگی اختصاص یابد و اگر پیشنهادی برای کمیته امداد برای ارائه این تبلیغات در مناطق خاص شهر دارد باید مطرح شود.
وی با بیان اینکه موضوع در اختیار قرار دادن غرفههایی برای فروش صنایع دستی تولیدی مددجویان امداد میتواند با شهرداری بیرجند مطرح شود، افزود: همچنین شهرداری میتواند خریدهای صنایع دستی خود را از این افراد داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند ادامه داد: در آینده قرار است در پارک جنگلی غرفههایی به صنایع دستی اختصاص مییابد که برخی از این غرفهها میتواند در اختیار کمیته امداد قرار گیرد.
مرتضی یزدانشناس از اعضای شورای اسلامی شهر بیرجند در ادامه اظهار داشت: کمیته امداد فعالیت سنگینی برعهده داشته و بخش عمدهای از معضلات اجتماعی و اقتصادی کشور را مدیریت میکند.
وی ادامه داد: یکی از سیاستهای این نهاد این است که مجموع مددجویانی که توانایی کار دارند را مورد حمایت و وارد بازار کار میکند تا مستقل شوند.
حجتالاسلام عبدالرزاقنژاد دیگر عضو شورای شهر بیرجند در ادامه این جلسه، اظهار داشت: باید به خانوادههای نیازمند مصرف صحیح هزینهها را آموزش داد.
وی یادآور شد: خیران باید شناسایی شوند تا مسؤولیت خانوادههای نیازمند را با نظارت کمیته امداد بر عهده بگیرند.
عضو شورای شهر بیرجند ادامه داد: اگر ثروتمندان به وظیفه اخلاقی و شرعی خود عمل کنند فقر از جامعه برچیده میشود.
عبدالرزاقنژاد خاطرنشان کرد: باید از فرصت شبهای احیاء استفاده کنیم و مبلغان بخشی از سخنان خود را در مورد فرهنگسازی کمک به نیازمندان اختصاص دهند.
گفتنی است افزایش جرائم ساختمانی کمیسیون 100 در شمال شهر از صفر تا 10 درصد و در جنوب شهر حداکثر 25 درصد و در محلات سجادشهر، سراب و معصومیه 25 درصد در سال جدید مصوب شد.
انتهای پیام/4