دوشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۰:۲۵
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌جنوبی:

زنگ خطر طلاق توافقی در خراسان‌جنوبی به صدا در آمد/ صدور ۸۰ رأی جایگزین حبس در استان

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌جنوبی گفت: متأسفانه طلاق توافقی از اردیبهشت‌ماه در استان رنگ و نمود خاصی به خود گرفته که زنگ خطری برای استان و جامعه است.
زنگ خطر طلاق توافقی در خراسان‌جنوبی به صدا در آمد/ صدور ۸۰ رأی جایگزین حبس در استان
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، یدالله وحدانی‌نیا صبح امروز در اولین شورای پیشگیری از وقوع جرم خراسان‌جنوبی، با بیان اینکه مردم در حوزه مبارزه با جرم و جنایت و در قالب پیشگیری‌های واکنشی دستگاه قضایی را فقط یک دستگاه محاکمه‌ای می‌دانند، اظهار داشت: گرچه این بخش یکی از تکالیف دستگاه قضایی است اما بخش دیگر وظایف دستگاه قضا به به اقدامات مناسب جهت پیشگیری از جرم و اصلاح مجرمان بر می‌گردد.
وی بیان داشت: حوزه پیشگیری از وقوع جرم صرفا در حوزه پیشگیری حقوقی و قضایی اقدام نمی‌کند بلکه در حیطه پیشگیری‌های فرهنگی، اجتماعی و غیره ورود می‌یابد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌جنوبی کم کردن و کاهش میزان پرونده‌ها را از توقعات موجود در حوزه پیشگیری از وقوع جرم دانست و مطرح کرد: تشکیل پرونده‌های قضایی در بخش‌های مختلف حقوقی و کیفری زیبنده نظام نیست.
وحدانی‌نیا به اثربخشی برنامه‌های معاونت پیشگیری از وقوع جرم اشاره و اعلام کرد: برای اینکه اقدامات این معاونت مثمرثمر باشد بخشی از برنامه‌ها به تعاملات معاونت پیشگیری و دستگاه قضا بر می‌گردد ولی بخش عمده امر پیشگیری فراقوه‌ای است و از دست دستگاه قضایی خارج است و به سایر دستگاه‌ها بر می‌گردد.
وی اعلام کرد: تمام تلاش معاونت پیشگیری از وقوع جرم برداشتن پستی‌ها و بلندی‌های موجود در مسیرهایی که مردم را گرفتار می‌کند، است که مردم کمتر در روابط اجتماعی و خانوادگی دچار مشکل شوند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌جنوبی تعدد موضوعات و عناوین مجرمانه را زیبنده جامعه ندانست و گفت: با تعامل، همدلی و همراهی دستگاه‌ها امیدواریم امسال نه تنها شاهد توقف بلکه کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان باشیم.
وحدانی‌نیا به برنامه‌های شاخص حوزه معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری پرداخت و بیان داشت: اجرای برنامه پیشگیری از خشونت یکی از برنامه‌های این بخش است که باید اجرای این برنامه در یک استان فرهنگی مانند خراسان‌جنوبی تبلور ویژه‌ای داشته باشد.
وی ارتقاء عملکرد و اثربخشی کارگروه موضوع تبصره 1 ماده 4 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را از دیگر برنامه‌های حوزه معاونت پیشگیری از وقوع جرم اعلام کرد و توضیح داد: معضل قاچاق در کشور علاوه بر آثار سوء اقتصادی به عنوان یک پایش اقتصادی و اجتماعی حائز اهمیت است و هزینه‌های زیادی بر بدنه اقتصادی کشور تحمیل می‌کند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌جنوبی اعلام کرد: به اذعان اداره صنعت، معدن و تجارت استان قاچاق کالا در حوزه کالای دخانی در استان به صفر رسیده است.
وحدانی‌نیا تقسیم کار ملی و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط جهت کاهش نقاط حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی کشور و ترویج فرهنگ وقف در امر پیشگیری از وقوع جرم با هدف شناسایی پروژه‌های مورد نیاز را از برنامه‌های شاخص حوزه معاونت پیشگیری از وقوع جرم دانست و گفت: همچنین پروژه ملی نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان (نماد) در سال گذشته در شش مدرسه بیرجند و شش مدرسه درمیان اجرا شد که با توجه به موفقیت اجرای طرح در سال جاری نیز در دستور کار قرار دارد.
وی از نظارت بر اجرای طرح جمع‌آوری محکومان و دستگیرشدگان متواری خبر داد و افزود: در راستای اجرای این طرح 210 نفر از محکومین و دستگیرشدگان متواری در استان شناسایی و دستگیر شدند که به دلیل موفقیت اجرای طرح، پروژه در سال جاری ادامه می‌یابد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌جنوبی به اجرای تکالیف مقرر در آیین‌نامه موضوع ماده 79 قانون مجازات اسلامی و تدوین الگوی ایجاد وحدت‌رویه و ارتقاء اثربخشی مجازات‌های جایگزین حبس در سال گذشته اشاره کرد و بیان داشت: در این خصوص بیش از 80 رأی در محاکم استان صادر شده است.
وحدانی‌نیا از هماهنگی و مشارکت در نهادینه‌سازی آموزش‌های پیشگیری از ازدواج خبر داد و اعلام کرد: متاسفانه بخشی از طلاق‌های جامعه به ازدواج‌های بدون شناخت بر می‌گردد که در این راستا آموزش‌های پیش از ازدواج در دستور کار قرار گرفته است.
وی از ایجاد مرکز مهر خانواده شهرستان بیرجند در بلوار شعبانیه خبر داد و یادآور شد: با توجه به موفقیت طرح در دو سال گذشته توسعه کمی و کیفی مرکز ایجاد شده و در صورت نیاز ایجاد مرکز جدید در شهرستان بیرجند و سایر شهرستان‌های دارای شرایط پیگیری می‌شود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌جنوبی نتایج حاصل از اجرای شیوه‌نامه یا دستورالعمل اداره مراکز مشاوره خانواده را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: سازش 48 درصدی پرونده‌های دعاوی خانواده به جز طلاق و سازش 10 درصدی پرونده‌های طلاق ارجاعی به بهزیستی از نتایج طرح شیوه‌نامه مراکز مشاوره خانواده است.
وحدانی‌نیا برگزاری کارگاه‌های آموزشی ارتقاء مهارت ارتباطی مبتنی بر اصول اسلامی ایرانی ویژه زوجین متقاضی طلاق که از سازش 15 درصدی برخوردار بوده را از دیگر برنامه‌های معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اعلام و مطرح کرد: متأسفانه طلاق توافقی از اردیبهشت‌ماه در استان رنگ و نمود خاصی به خود گرفته که زنگ خطری برای استان و جامعه است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۴۹۴۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دادگستری , طلاق