به گزارش گروه اجتماعی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، نخستین شورای پیشگیری از وقوع جرم خراسانجنوبی صبح امروز با حضور معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، دادستان مرکز استان، شهردار بیرجند و نمایندگانی از سایر دستگاههای اجرایی در سالن جلسات دادگستری بیرجند برگزار شد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسانجنوبی در این جلسه با اشاره به اینکه استانداری از سال 95 طی دستورالعملهای ابلاغی وارد بحث پیشگیری شده است، به مهمترین عوامل افزایش خشونت اشاره کرد و اظهار داشت: عوامل محیطی، اجتماعی و ژنتیکی افراد را به سمت افزایش خشونت سوق میدهد.
عصمت محمودی به حمایت طرحهای فوقالعاده ورای رسالت و وظایف ذاتی دستگاهها توسط دولت خبر داد و گفت: دستگاههای اجرایی باید حضور فعالانهای در این حیطه داشته باشند.
مباحث روانشناختی و اختلالات روانی کودکان پیگیری میشود
وی بر ضرورت برگزاری یک نشست با کارشناسان فعال حوزه اجتماعی تأکید کرد و گفت: با همکاری فرمانداری و سمنها پیگیری مباحث روانشناختی و اختلالات روانی کودکان قبل از ورود به دبستان را اجرا و مباحث روانشناختی را مطرح کردیم که تاکنون در این زمینه اعتباری بالغ بر 14 میلیون تومان هزینه شده است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسانجنوبی به رتبههای برتر خراسانجنوبی در زمینه وقف اشاره کرد و گفت: باید تغییری در نیات واقفان صورت پذیرد و تنها ارتزاق جمعی مد نظر قرار نگیرد بلکه مقولههای ارتقای فرهنگی نیز مدنظر باشد.
ترویج فرهنگ وقف سبب کاهش آسیبهای اجتماعی
محمودی اعلام کرد: ترویج فرهنگ وقف یکی از موارد کمک به کاهش آسیبهای اجتماعی است که میتوان نیات واقفان را به سمت و سوی تأمین هزینه ترک اعتیاد و تأمین هزینه خانواده معتادان در حال ترک سوق داد.
وی طرح مدیریت زوجین پس از طلاق را مورد تبیین قرار داد و با اعلام اینکه جهاد دانشگاهی طرحی را در این زمینه ارائه داده است، تصریح کرد: طلاق یک نوع پدیده است و زمانی که این پدیده مدیریت نشود به آسیب تبدیل میشود.
کسب رتبه اول خراسانجنوبی در زمینه زنان خودسرپرست/ آسیب جدی در استان
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسانجنوبی با ابراز تأسف از اینکه خراسانجنوبی در زمینه زنان خودسرپرست رتبه اول کشور را از آن خود کرده است و این نوعی آسیب در استان است، عنوان کرد: تلاش ما بر این است که با همکاری سمنهای مطمئن برای این بانوان تورهای مسافرتی امن ایجاد کنیم تا با این اقدام از بروز آسیبهای بعدی در بین این بانوان جلوگیری کنیم.
محمودی ابراز داشت: با توجه به اینکه بارها گفته شده است که بیرجند یک شهر فرهنگی است اما آمار ناشی از خشونت با این مؤلفه در تناقض است.
رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش خراسانجنوبی از اجرای 18 طرح و برنامه توسط آموزش و پرورش استان با برخی دستگاهها خبر داد و گفت: جامعه هدف آموزش و پرورش بسیار گسترده است.
حسن رقامی از اجرای طرح نماد در شش مدرسه بیرجند و شش مدرسه درمیان خبر داد و بیان داشت: در مدارس مذکور تمام فرمهای غربالگری دانشآموزان تکمیل و آسیبهای موجود در حیطههای مختلف شناسایی شدند.
طرح نماد در 208 مدرسه درمیان و بیرجند اجرا میشود
رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش خراسانجنوبی اعلام کرد: در تفاهمنامهای که برای سال جاری منعقد شده آموزش و پرورش استان ملزم به اجرای طرح نماد در 208 مدرسه شهرستان درمیان و بیرجند شده است.
رقامی با اعلام اینکه در دستورالعمل ابلاغی طرح نماد باید تمام مدارس شهرستان درمیان را تحت پوشش قرار داد، ادامه داد: این طرح در 187 مدرسه درمیان و 21 مدرسه بیرجند اجرا میشود.
شناسایی و درمان دانشآموزان معتاد
وی از شناسایی و درمان تعدادی از دانشآموزان معتاد خبر داد و گفت: از افرادی که تحت درمان قرار گرفتند تنها 8 درصد به مصرف مواد مخدر بازگشتند.
رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش خراسانجنوبی مطرح کرد: طبق بررسیهای انجام شده از خانواده دانشآموزان معتاد مشخص شد که والدین 95 درصد این دانشآموزان درگیر اعتیاد هستند که باید فکری به حال آنها شود.
شهردار بیرجند داشتن اطاعات و ارقام جدید را مبنای برنامهریزی صحیح دانست و بیان داشت: باید هدفگذاریها دقیق صورت گیرد چرا که برنامهریزی و اعتبارات بر همین مبنا اختصاص مییابد.
سه برنامه مهم شهرداری در حوزه شهری
محمدعلی جاوید به برنامهریزیهای شهرداری در حوزه شهری اشاره کرد و گفت: شهرداری بیرجند ایجاد نشاط و شادابی و پرکردن اوقات فراغت مردم، ارتقاء فرهنگ شهروندی و برنامه اشتغال در مناطق کمبرخوردار و حاشیه شهر را پیگیری میکند.
وی مطرح کرد: اگر در حوزه شهری برنامهریزیها و اقدامات به خوبی انجام شود تأثیرات خوبی را برای شهروندان به ارمغان میآورد.
تبیین و نهادینه کردن فرهنگ پیشگیری از وقوع جرم در کلاسهای اوقات فراغت از پیشنهاداتی بود که توسط مشاور مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان در این جلسه مطرح شد.
مسؤولان نیات جدید در خصوص وقف را مطرح کنند
فعالیت بیش از یک هزار مبلغ در سطح خراسانجنوبی در حیطه مسائل فرهنگی، ایجاد کارگروه و انجام کارهای فرهنگی در حاشیه شهر و اعزام مبلغان ویژه و محوری در مناطق حساس استان از خدمات سازمان تبلیغات در راستای فعالیتهای فرهنگی ذکر شد.
نماینده اداره کل اوقاف خراسانجنوبی با اعلام اینکه 90 درصد نیات موقوفات عزاداری، قرآنخوانی و غیره است به استقرار دفاتر مشاوره وقف در ادارات اوقاف اشاره کرد و از مسؤولان خواست تا نیات خاصی که مدنظرشان است را به این نهاد اعلام تا نیات واقفان به این سمت و سو سوق داده شود.
معاون دادستان مرکز استان با بیان اینکه امر پیشگیری تنها یک زمینه خاص را به خود اختصاص نمیدهد، گفت: یکی از اقداماتی که میتواند سرآمد تمام اقدامات باشد، آگاهیرسانی به مردم است.
ضرورت استفاده از مراکز عمومی در راستای پیشگیری از وقوع جرم
محمدرضا اعراب شیبانی بر ضرورت استفاده از مراکز عمومی مانند مساجد، روحانیت، مسؤولان و نیروهای قضایی در راستای پیشگیری از وقوع جرم تأکید کرد و یادآور شد: سیاست شهری در بحث پیشگیری از وقوع جرم مربوط به همان شهر است لذا باید راهکارها متناسب با پتانسیل شهری در نظر گرفته شود.
وی با تأکید بر اینکه باید در بحث پیشگیری از وقوع جرم از مردم کمک بگیریم چرا که راهکارها از دل مردم بلند میشود، به تشکیل تیم کنترل و کاهش آسیبهای مردمی اشاره کرد و توضیح داد: این تیم تأثیرات زیادی برای مردم شهر داشته است و میطلبد که مورد حمایت قرار گیرد.
خراسانجنوبی از لحاظ جرائم خشونتآمیز در اقل قرار دارد
معاون دادستان مرکز استان با اعلام اینکه در خراسانجنوبی جرائم خشونتآمیز کم است، به بهرهمندی شهر بیرجند از سلامت شهری در سطح کشور اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به مرزی بودن استان و همجواری با کشور افغانستان باید آمار کلانی در خصوص جرائم خشن میداشتیم که خوشبختانه جزو استانهای پایین هستیم و این امر نشاندهنده اقدامات پیشگیرانه مسؤولان و پایهگذاران سیاستهای شهری است.
وی اعلام کرد: در زمینه پیشگیری از وقوع جرم مهمترین اصلی که باید مد نظر قرار گیرد اعتماد است بنابراین در باب فرهنگسازی باید از نهادهای اجتماعی و فرهنگی ادارات استفاده کنیم.