در کارگروه استانداردسازی خراسانجنوبی مطرح شد
لزوم کنترل مبادی ورودی کالاهای خارجی/ تجهیزات غیراستاندارد از گردونه استفاده خارج شوند
8 خرداد 1397 ساعت 17:39
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی گفت: باید مبادی ورودی برای جلوگیری از کالاهای خارجی کنترل شود و در این راستا اداره استاندارد موظف است و اداره گمرک نیز باید هماهنگیهای لازم را با اداره استاندارد داشته باشد.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز کارگروه استانداردسازی و ارتقاء کیفیت کالا و خدمات خراسانجنوبی در دفتر معاونت عمرانی استاندار برگزار شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی در این جلسه اظهار داشت: با توجه به اینکه موضوع ایمنی آسانسور یک مسئله ساختمانی بوده باید تدابیر عاقلانه انجام گیرد که یک سری از این تدابیر قبل عملیات ساختمانی، حین عملیات و بعد از عملیات انجام شود.
سیدمجتبی علویمقدم به تدابیر قبل از عملیات ساختمانی اشاره کرد و گفت: آموزش و اطلاعرسانی توسط سازمان نظام مهندسی، راه و شهرسازی و اداره کل استاندارد باید قبل از عملیات ساختمانی برای استاندارد بودن آسانسورهای ساختمانی صورت گیرد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم در کارها موفق عمل کنیم باید یک پکیج کامل در کنار هم قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی با بیان اینکه همچنین برای رعایت استاندارد در آسانسورهای ساختمانی در حین عملیات، باید یک سری مجوزهایی که توسط یک گروه در شهرداریها نظارت میشود با اداره استاندارد و راه و شهرسازی هماهنگی داشته باشد، یادآور شد: اگر سازه آسانسور درست و ایجاد آن متناسب باشد و مهندسان تأسیسات تأییدیههای لازم را بدهند تمام اقدامات در ساختو ساز به یکدیگر مرتبط میشود، بنابراین چک لیستهایی را نظام مهندسی و راه و شهرسازی تهیه تا مهندسان در حین عملیات، ساختو ساز را کنترل کنند.
علویمقدم افزود: در پایان کار بازرسیهای دورهای که قانون هم به آن تأکید کرده توسط سازمان نظام مهندسی و راه و شهرسازی با هماهنگی لازم با دادگستری انجام شود تا برای افرادی که ممانعت از بازرسی میکنند دادخواست دادگستری ارائه شود.
وی با اشاره به اینکه باید مبادی ورودی برای جلوگیری از کالاهای خارجی کنترل شود و در این راستا اداره استاندارد موظف است، اضافه کرد: همچنین در این زمینه اداره گمرک نقش داشته که باید هماهنگیهای لازم را با اداره استاندارد داشته باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی تصریح کرد: باید مالکان ساختمانها موظف به عقد قرارداد با شرکتهای بازرسی شوند و این قراردادها حداقل یک سال اعتبار داشته باشد و بعد از بازرسی جواز پایان کار به مالک داده شود.
علویمقدم ادامه داد: همچنین شرکتهای بازرسی که میخواهند در استان راهاندازی شوند باید از استانداردهای لازم برخوردار و آموزشهای لازم را دیده باشند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سیستمهای جدید نجات در آسانسور وجود دارد که باید جزو الزامات قرار گیرد، یادآور شد: دستگاههایی که در بحث رعایت ایمنی و استانداردهای آسانسور در لیست قرمز اداره استاندارد استان قرار دارند باید ظرف مدت یک ماه آینده و دستگاههایی که در لیست زرد قرار دارند باید ظرف مدت سه ماه آینده نسبت به رفع نواقص موجود اقدام کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی با اشاره به الزام وجود زمانبندی برای بازرسیهای دورهای در خصوص آسانسورها، گفت: این اقدام باید با اولویت مجتمعهای مسکونی و تجاری بزرگ صورت گیرد.
علویمقدم با بیان اینکه مهندسان ناظر دارای پروانه، حق اظهارنظر در مورد استحکام بناها را دارند، افزود: خراسانجنوبی استانی زلزلهخیز بوده و ممکن است هر لحظه اتفاقی بیفتد که عواقب بدی به دنبال داشته باشد بنابراین در مورد استحکام ساختمانی با در نظر گرفتن استانداردهای لازم باید دقت کافی صورت گیرد که در این رابطه باید اداره استاندارد با سازمان نظام مهندسی و راه و شهرسازی همکاری نماید.
وی ادامه داد: اگر بازرسان در بازرسیهای صورت گرفته با مشکلی مواجه شوند آن تجهیزات باید به سرعت از گردونه استفاده خارج شود و تجهیزات غیراستاندارد نباید به زمان واگذار شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی با بیان اینکه مسؤولیت وقوع اتفاق در شهربازیها و پارکها برعهده شهرداریها است، گفت: بیمه مسؤولیت بدون نام در این راستا به شهرداریها کمک میکند بنابراین باید نقش و جایگاه بیمه مدنظر قرار گیرد.
مدیرکل استاندارد خراسانجنوبی نیز در ادامه این جلسه با اشاره به بحث بازرسی از آسانسورهای ساختمانهای دولتی، اظهار داشت: در این زمینه انجام آزمون بعد از هر حادثه و یا تغییر در آسانسورها الزامی است.
محمدرضا مروی با بیان اینکه بازرسی از آسانسورها حداقل باید یک سال انجام شود، تصریح کرد: عدم وجود ضمانتها در ورود به حریم خصوصی و عدم وجود فرهنگ بازرسی ادواری موجب جلوگیری از اینگونه بازرسیها میشود.
وی با اشاره به ارائه گزارشی از بازرسیهای آسانسورهای صورت گرفته در طی سالها 94 تا 96، گفت: در سال 94 تعداد درخواستها واصل شده در این زمینه به دبیرخانه اداره کل استاندارد استان 152 مورد و تعداد بازدیدهای صورت گرفته 454 مورد، در سال 95 تعداد درخواستها 307 مورد و تعداد بازدیدهای صورت گرفته 921 مورد و در سال گذشته نیز تعداد درخواستها 490 مورد و تعداد بازدیدها یکهزار و 470 مورد بوده است.
مدیرکل استاندارد خراسانجنوبی ادامه داد: در سال 95 نسبت خرابی به درخواستها 15 درصد و در سال 96 این میزان 12 درصد بوده است.
مروی با بیان اینکه دستگاههای اجرایی باید ملزم به رفع خرابی و نواقص آسانسورهای ادارات خود شوند، اضافه کرد: پیشنهاد میشود در این خصوص تکلیف قانونی به سازمان ذیربط به صورت اجباری داده شود، تعامل بیشتری دادگستری استان با اداره استاندارد در رابطه با ممانعت برخی از افراد برای بازرسی وجود داشته باشد، اطلاعرسانی گسترده به مدیریت ساختمانهای دارای آسانسور برای آشنایی و اطلاع از مشکلات انجام گیرد، همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت مبنی بر جلوگیری از شرکتهای نصاب فاقد مجوز قانونی و الزام بانک برای پرداخت تسهیلات مسکن منوط به گواهینامه بازرسی آسانسور باشد.
وی دستور کار بعدی این جلسه را بازرسی از شهربازیها، پارکها و مکانهای بازی کودکان در مهدها عنوان کرد و افزود: مدیر شهربازی نسبت به تمام مجموعه مسؤولیت دارد و همچنین شهربازی توسط ارگانهای ذیربط تأسیس شده و باید به یک شخص واحد دارای صلاحیت واگذار شود.
مدیرکل استاندارد خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در طی سال گذشته تعداد مهدهای کودکی که وسایل تفریحی آنها در سطح استان بازرسی شده 75 مورد بوده و تعداد تجهیزات بازرسی شده در این مهدها 95 مورد بوده است، یادآور شد: در پی این بازرسیها مشخص شده که باید 51 مورد از تجهیزات جمعآوری شوند.
مروی ادامه داد: همچنین در طی سال گذشته تعداد زمینهای بازی بازرسی شده در استان 27 مورد و تعداد تجهیزات بازرسی شده در این زمینها 201 مورد بوده که براساس بازرسیهای انجام گرفته باید 18 مورد از این تجهیزات که بدون استاندارد هستند جمعآوری شوند.
وی به ارائه پیشنهادات اداره کل استاندارد استان در خصوص استانداردسازی تجهیزات در شهربازیها و مهدهای کودک پرداخت و گفت: اداره بهزیستی و آموزش و پرورش در مهدهای کودک باید ملزم به استانداردسازی زمینهای بازی شوند، شهرداریها، دهیاریها و مدیران مهدکودکها هنگام تأمین کالا تنها باید از تولیدکنندگان دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد استفاده کنند، شهرداریها زمان برگزاری مناقصه برای تحویل زمین به متقاضیان برای نصب تجهیزات تفریحی و شهربازی را حداکثر تا مهرماه را اعلام کنند و متقاضیان دارای گواهینامه بازرسی استاندارد برای تجهیزات شهربازی در اولویت برای تمدید قرار گیرند.
شهردار بیرجند در ادامه اظهار داشت: در شهر بیرجند یک شهربازی وجود دارد که استاندارد است.
محمدعلی جاوید با بیان اینکه براساس قراردادی که با سرمایهگذار برای شهربازی منعقد شده استانداردسازی بر عهده سرمایهگذار نهاده شده است، افزود: این امر سبب میشود تا حساسیت بیشتری در رابطه با رعایت استانداردها برای تجهیز شهربازی وجود داشته باشد.
معاون پیشگیری بهزیستی خراسانجنوبی نیز اظهار داشت: بیشاز 80 درصد مشکلاتی که در پی بازرسیهای صورت گرفته به بهزیستی در رابطه با رعایت استاندارد در تجهیز زمینهای بازی در مهدکودکها گزارش شده رفع گشته است.
شهرام شیخانی یادآور شد: مهدکودکهایی که از سوی بهزیستی مجوز فعالیت دریافت میکنند ملزم به اخذ تأییدیههای استاندارد و ایمنی هستند.
وی گفت: مشکل اصلی که در مهدکودکها وجود دارد استیجاری بودن ساختمان آنها بوده که مهمترین مشکل بخش سازهای آنها است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 14982