چهارشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۷
در کارگروه میراث فرهنگی خراسان‌جنوبی مطرح شد

گلایه از مدیریت موازی در باغ شوکت‌آباد/ درک متقابلی از خواسته‌های به حق مردم داشته باشید

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان‌جنوبی با گلایه از اینکه مدیریت موازی سبب بلاتکلیفی باغ شوکت‌آباد شده است، گفت: وضعیت شهر بیرجند از شش سال گذشته تا هم اکنون به همان روال گذشته است.
گلایه از مدیریت موازی در باغ شوکت‌آباد/ درک متقابلی از خواسته‌های به حق مردم داشته باشید
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی، صبح امروز به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی و با حضور برخی مدیران دستگاهای اجرایی با قرائت مصوبات جلسات گذشته و چند دستور کار جدید برگزار شد.
در این جلسه اشاره‌ای به مصوبات جلسات قبلی کارگروه شد؛ تعیین سرمایه‌گذار منطقه گردشگری بوذرجمهر قاین مطرح شد که پیرامون این مهم در جلسات گذشته مقرر گردید که ساخت و سازها در چهارچوب مقررات منطقه نمونه باشد و قرارداد جدید در این خصوص که به تأیید سازمان میراث فرهنگی رسیده است نیز تنظیم شود.
بررسی حد تحمل مناطق کویری برای صدور مناطق اقامتی و بوم‌گردی و نصب بیلبوردهای گردشگری که حاوی معرفی پتانسیل‌های شهرستان‌ها باشد موضوعات دیگر مطرح شده در جلسه بود.
بررسی طرح گردشگری روستای شوکت‌آباد بیرجند
بررسی طرح گردشگری روستای شوکت‌آباد بیرجند اولین دستور کار کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بود.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی به طرح هادی روستای شوکت‌آباد اشاره کرد و گفت: طرح مذکور در سال 84 در کارگروه معماری و شهرسازی استان مصوب شد و به جهت اینکه باغ و عمارت شوکت‌آباد فاقد امکانات خدماتی بود جزو طرح هادی قرار گرفت.
آسمانی‌مقدم با بیان اینکه براساس سرشماری سال 95 روستای شوکت‌آباد دارای 574 نفر با 143 خانوار است، مطرح کرد: همچنین مساحت این روستا 28 هکتار است.
وی بیان داشت: در تیرماه سال گذشته طی بازدیدی که برخی مسؤولان استانی از روستای شوکت‌آباد داشتند جهت احیای نقش گردشگری روستای شوکت‌آباد بازنگری طرح هادی مطرح و در همین راستا طرح هادی روستا مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی مساحت محدوده روستا را 55 هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان 18.5 هکتار به طول تقریبی دو هزار متر مساحت محور گردشگری روستا، 8.5 هکتار کاربری گردشگری و 28 هکتار مساحت مسکونی و خدماتی روستا است.
جهت اجرای طرح گردشگری باغ شوکت‌آباد تأمین آب لحاظ شود
سرپرست اداره کل اوقاف خراسان‌جنوبی موقوفه باغ و عمارت شوکت‌آباد را یک موقوفه منفعتی دانست و با اعلام اینکه این موقوفه دارای 37 نیت است، گفت: جهت اجرای طرح گردشگری این مکان باید اولویت‌هایی مانند تأمین آب لحاظ شود.
پرویز بخشی‌پور بیان داشت: استخر موجود در این مکان جهت آبیاری باغات و درختان احداث شده تعبیه شده و فقط جوابگوی این مهم است لذا اگر قرار است طرحی در این مکان اجرا شود حتما تأمین آب آن در نظر گرفته شود.
باغ شوکت‌آباد؛ ظرفیتی مغفول‌مانده
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی باغ و عمارت شوکت‌آباد را یک ظرفیت مهم گردشگری دانست و با بیان اینکه حیف است چنین ظرفیتی مغفول بماند، مطرح کرد: حیف است چنین مجموعه‌ای سال‌ها در بلاتکلیفی به سر برد.
وی سازه‌های باغ و شادابی حاکم بر بنا را منحصر به فرد دانست و اعلام کرد: این مجموعه ظرفیت بی‌بدیلی است که می‌تواند مورد استفاده مسافرانی که از این مسیر تردد می‌کنند قرار گیرد.
گلایه از مدیریت موازی در باغ شوکت‌آباد
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان‌جنوبی با گلایه از اینکه مدیریت موازی سبب بلاتکلیفی باغ شوکت‌آباد شده است، اظهار داشت: وضعیت شهر بیرجند از شش سال گذشته تا هم اکنون به همان روال گذشته است.
حمید حلاج‌مقدم از وجود پتانسیل‌های زیاد در مجموعه باغ‌های تاریخی استان خبر داد و تبیین کرد: باید در اقتصاد و گردشگری و جذب توریست به استان برنامه و طرح دقیق ارائه و بر همان اساس عمل شود.
وی با بیان اینکه باید براساس طرح واحد برای توسعه گردشگری در روستای شوکت‌آباد برای 5 سال آینده چشم‌اندازی داشته باشیم، مطرح کرد: باغ‌ها باید به صورت زنجیره‌وار به یکدیگر مرتبط شوند تا به عنوان یک مجموعه کشوری و جهانی مطرح گردد.
 مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان‌جنوبی با تأکید بر اینکه جهت تأمین آب مجموعه باید فکر اساسی شود، عنوان کرد: در روستای شوکت‌آباد همزمان با اجرای طرح هادی باید دیگر فعالیت‌ها مانند احیای عمارت و باغ مد نظر قرار گیرد.
اولویت‌های باغ شوکت‌‌آباد؛ احیاء و رسیدگی به درختان باغ
حلاج‌مقدم اولویت‌بندی در طرح هادی را از دیگر محورهایی دانست که باید مدنظر قرار گیرد و اضافه کرد: احیای درختان روستا و رسیدگی به آن‌ها باید جزو اولویت‌ها باشد.
وی خواستار برطرف کردن تناقضات بین دستگاه‌های اجرایی شد و اعلام کرد: جهت اجرای طرح هادی و محوطه‌سازی گردشگری روستای شوکت‌آباد ابتدا تناقضات رفع و کارها براساس برنامه جامعی که همه دستگاه‌ها به آن پایبند باشند پیش رود.
مدیرکل تبلغیات اسلامی خراسان‌جنوبی به وجود بسترهای گردشگری در شهرها و روستاها اشاره کرد و گفت: به دلیل عدم توجیه مردم مناطق گاهی اوقات شاهد گریز گردشگران از روستاها و مناطق هدف گردشگری هستیم.
لزوم شکل‌گیری شورای فرهنگی در بسترهای گردشگری
احمد رضایی بر لزوم شکل‌گیری شورای فرهنگی در بسترهای گردشگری تأکید کرد و بیان داشت: باید مردم این مناطق را توجیه و نحوه برخورد با گردشگر را به آن‌ها یاد دهیم.
وی اجرای طرح هادی در روستاها را مورد بحث قرار داد و توضیح داد: اجرای این طرح در روستاها به ویژه روستاهای هدف گردشگری به افرادی واگذار شده که به آثار تاریخی توجهی ندارند و این بناها را تخریب می‌کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی خواستار دقت بیشتر در زمینه اجرای طرح هادی شد و مطرح کرد: باید از تجارب استان‌هایی که وضعیت گردشگری آن‌ها نمود بیشتری پیدا کرده استفاده کنیم.
دستور کار بعدی جلسه بررسی ضوابط و صلاحیت‌های انتظامی(عمومی و خصوصی) سفره‌خانه‌های سنتی بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی سفره‌خانه‌های سنتی را جزو تشکل‌های گردشگری دانست و اظهار داشت: مجوز تأسیس این اماکن توسط میراث فرهنگی صادر می‌شود و قوانین این مکان‌ها با نظام صنفی متفاوت است.
جذابیت‌های حاکم بر باغ‌های تاریخی به دلیل وجود سفره‌خانه‌های سنتی
حسن رمضانی با اعلام اینکه اکثر جذابیت‌های حاکم بر باغ‌های تاریخی به دلیل وجود سفره‌خانه‌های سنتی است، بیان داشت: حدودی که در امور صنفی باید رعایت شود را نمی‌شود در باغ‌های تاریخی اجرا کرد چرا که اگر رفت و آمد در باغ‌های تاریخی قطع شود به متروکه تبدیل می‌شود.
وی کویر را از ظرفیت‌های مهم گردشگری در استان دانست و تأکید کرد: جهت بهره‌مندی از این ظرفیت باید اقدامات بیشتری صورت گیرد.
حد وسط رعایت شود
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه با در نظر گرفتن محدودیت‌های میراث فرهنگی و نیروی انتظامی می‌شود مسائل را حل کرد، اظهار داشت: از طرفی عدم رعایت قوانین و ضوابط انتظامی موجب به هم ریختن نظم و انضباط می‌شود و از طرفی دیگر سخت‌گیری‌ها نباید به گونه‌ای باشد که موجب غفلت از آثار تاریخی شود لذا باید حد وسط رعایت شود.
علوی‌مقدم متذکر شد: اگر بستر حضور جوانان علاقه‌مند میراث فرهنگی و گردشگری رعایت نشود و تفریحات سالمی برای جوانان فراهم نکنیم دشمن جوانان ما را شکار کرده و در جاهای دیگر مشغول می‌کند.
درک متقابلی از خواسته‌های به حق مردم داشته باشید
وی با اعلام اینکه در برهه سختی به سر می‌بریم خواستار تدبیر توأم با دقت نظر در این زمینه شد و گفت: دستگاه‌های اجرایی و امنیتی باید درک متقابلی از خواسته‌های به حق مردم با رعایت قوانین و ضوابط حاکمیتی داشته باشند.
در این جلسه اجرای برنامه سفره بنفش بیرجندی‌های مقیم تهران، برنامه‌‌‌ریزی برای امضاء تفاهم‌نامه گردشگری و صنایع دستی خراسان‌جنوبی با شهرهای مشهد، اصفهان و تبریز و برنامه پیمایش کویر لوت توسط دوچرخه‌سوار خراسان‌جنوبی با هدف معرفی جاذبه‌های گردشگری استان به تصویب رسید.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۴۹۹۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , میراث فرهنگی , گردشگری