به دنبال طرح مباحثی مبنی بر لزوم تامین واکسن HPV (زگیل تناسلی) و اظهار نگرانی درباره این بیماری عفونی در برنامه ماهعسل، رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با انتقاد از اظهارات غیرتخصصی در این حوزه گفت: این واکسن به میزان کافی به کشور وارد میشود و افراد دارای شرایط خاص میتوانند طبق تشخیص پزشک آن را تزریق کنند. در عین حال ما هم پیگیر ورود این واکسن به برنامه واکسیناسیون کشوری هستیم اما ابتدا باید واکسنهایی را وارد این برنامه کنیم که اولویت بیشتری برای کشور دارند.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، دکتر علی واشقانی با اشاره به مباحث مطرح شده درباره تزریق واکسن HPV در برنامه ماهعسل، گفت: باید توجه کرد اینکه یک فرد غیر مسوول در یک شبکه سراسری صحبت میکند، بدون اینکه مسوولیت یا اطلاعات کافی در این حوزه داشته باشد، مورد تایید ما نیست و ما هم در این زمینه اعتراض داریم چراکه درباره چنین موضوعی باید افراد متخصص بهگونهای صحبت کنند تا برای عموم مردم که ممکن است اطلاعات تخصصی در این حوزهها نداشته باشند، نگرانی ایجاد نشود.
وی افزود: HPV نوعی عفونت ویروسی است. در عین حال بحث واکسیناسیون آن جنبه پیشگیرانه دارد و اینطور نیست که بخواهیم چیزی را درمان کنیم بلکه توصیه میشود که با تزریق این واکسن از بروز عفونت HPV پیشگیری شود.
واشقانی با بیان اینکه تزریق واکسن HPV جزو توصیههای سازمان جهانی بهداشت است،اظهارکرد: سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که کشورها این واکسن را به برنامه واکسیناسیون کشوری خود وارد کنند و ما هم در جریان این توصیه هستیم. بر همین اساس تلاش میشود که واکسن HPV در طرح واکسیناسیون کشوری ایران هم قرار گیرد.
رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با بیان اینکه منابع مالی این واکسن و منبع تامین آن دیده شود، گفت: اگر واکسنی را وارد طرح واکسیناسیون کشوری کنیم، وزارت بهداشت باید آن را به صورت مستمر تامین کند بنابراین هم از جنبه منابع مالی باید تمهیدات لازم را اندیشیده باشیم و هم منبع تامین واکسن هم باید بهگونهای باشد که بتوانیم به اندازه کافی آن را در دسترس داشته باشیم البته درباره واکسن HPV هنوز برآورد مالی انجام نشده است زیرا ما موارد اولویتدارتری داریم که بیشتر باید روی آنها کار کنیم.
واشقانی با تاکید بر اینکه واکسن HPV در مقایسه با واکسنهایی که لازم است به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شوند، اولویت کمتری دارد،تصریح کرد: به عنوان مثال در حال حاضر قرار است دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک برای واکسیناسیون اطفال وارد برنامه واکسیناسیون کشوری شوند. باید توجه کرد که این دو واکسن اولویت بیشتری برای ما دارند و در تلاش هستیم که ابتدا آنها را وارد طرح واکسیناسیون کشوری کنیم و بعد به سراغ مواردی رویم که اولویت کمتری دارند.
وی تاکید کرد: در این شرایط اولویتمان این است که در وهله اول دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک را وارد برنامه واکسیناسیون کشور کنیم. در عین حال اکنون واکسن HPV به صورت وارداتی در کشور وجود دارد و در دسترس افرادیست که شرایط خاصی دارند و باید این واکسن را تزریق کنند. از طرفی پیگیر ورود آن به برنامه واکسیناسیون کشوری هم هستیم، منتها ابتدا واکسنهایی که برایمان اولویت بیشتری دارند را وارد طرح میکنیم و بعد سایر واکسنها را.
رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تزریق واکسن HPV در سه مرحله انجام میشود و قیمت هر عدد واکسن حدود ۲۶۰ هزار تومان است، اظهار کرد: این واکسن اکنون برای افراد واجد شرایط در دسترس است و اگر پزشک معالج تشخیص دهد که فردی باید این واکسن را تزریق کند، واکسن در دسترسشان است و افراد میتوانند با هزینه خودشان این واکسن را تزریق کنند. در عین حال هزینه زیاد این واکسن و منابع محدود تامین آن، مقداری برای ورود آن به طرح واکسیناسیون کشور را ایجاد مشکل کرده است. البته تاکید میکنم که اولویت ما برای ورود واکسنهای جدید به برنامه کشوری واکسیناسیون دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک است. بعد از آن باید برای تامین منابع واکسن HPV فکر کنیم.
واشقانی تاکید کرد: اساسا اینکه یک فرد غیرمتخصص از یک تریبون عمومی درباره چنین مسالهای صحبت و اعلام نگرانی کند، مورد تایید ما نیست. اگر قرار باشد کسی در این موارد صحبت کند، حتما باید متخصص یا مسوول این حوزه باشد و اطلاعات کامل را در اختیار مردم قرار دهد تا نگرانی ایجاد نشود زیرا پیامد این ایجاد نگرانیها تقاضاهایی است که ممکن است، تقاضای واقعی نباشد.
وی با بیان اینکه واردات واکسن HPV به کشور بین ۱۰ تا ۱۵ هزار مورد در سال است تا افراد اولویتدار بتوانند از آن استفاده کنند، گفت: ما نمیخواهیم اجازه دهیم که بیش از اندازه واکسن وارد کشور شود و تقاضای القایی ایجاد کرده و با تبلیغات مردم را به سمت مصرف واکسن بیرویه سوق دهند بنابراین خود ما خیلی موافق نیستیم که در یک برنامه عمومی فردی که تخصصی و مسوولیتی ندارد، در چنین موردی صحبت و نگرانی ایجاد کند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , واکسن , اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو