جمعه ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۳۸
در شب‌های قدر

مردم به تأسی از معبود دست به بخشش زدند/ دست‌های نوازشگر مردم بر سر یتیمان شهر

مردم در این شب‌ها با الگوگیری از مولای متقیان کمک به یتیمان را فراموش نکردند و در کنار عبادات و خلوت‌های عاشقانه با معبود، دست‌های محبت و نوازشگر خود را بر سر یتیمان این شهر کشیدند تا شاید کمی از دردهای کودکان و نوجوانان این شهر کم شود.
مردم به تأسی از معبود دست به بخشش زدند/ دست‌های نوازشگر مردم بر سر یتیمان شهر
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، هر ساله در ماه مبارک رمضان شاهد جلوه‌گری بیشتر برخی از رفتارها مانند کمک به هم‎نوع، افزایش تعاملات اجتماعی و بخشش هستیم، سنت‌های حسنه‌ای که در ماه مبارک رمضان بیشتر متبلور می‌شود.
مردم در این ماه در کار خیر و دستگیری از نیازمندان از یکدیگر سبقت می‌گیرند و این‌گونه اقدامات به نوعی به فلسفه وجودی این ماه برمی‌گردد چراکه مردم به تأسی از معبود دست به بخشش می‌زنند تا خداوند نیز به واسطه دستگیری آن‌ها از بندگانش، قلم عفو خود را بر گناهان آن‌ها بکشد.
کمک به نیازمندان سنت حسنه‌ای در بین مردم ایران اسلامی است که در ماه مبارک رمضان شاهد دوچندان شدن آن هستیم و اوج این کمک‌ها و توجه به نیازمندان را در شب‌های قدر و در دستگیری از یتیمان است.
کمک یتیمان و فرهنگ بر عهده گرفتن سرپرستی کودکان یتیم و بدسرپرست از سال 1378 با عنوان طرح اکرام ایتام در کشور اجرایی شد و خوشبختانه هر سال شاهد پیش‌قدم شدن عده زیادی از مردم در دستگیری از یتیمان هستیم، مردمی که همیشه با وجود همه مشکلات در زندگی خود آنچه دارند را طبق اخلاص می‌گذارند و به کمک هم‌نوع خود می‌شتابند.
در این شب‌ها شاهد برپایی ایستگاه‌های حامی‌یابی در مساجد و حسینیه‌ها برای کودکان و نوجوانان یتیم این شهر هستیم؛ کودکانی که یا از نعمت پدر محروم شده‌اند و یا نام آن‌ها به عنوان کودکان بدسرپرست عنوان می‌شود و در گروه طرح محسنین قرار می‌گیرند.
آنچه در این شب‌ها و در این پایگاه‌ها به وضوح دیده می‌شود چیزی جز حضور پرشور و خالصانه مردم نیست، هیچ اجباری برای این کمک‌ها وجود ندارد و تنها انسان‌دوستی و تبلور شعور والای انسانی را می‌توان در این اقدامات خداپسندانه مشاهده کرد.
در سومین شب قدر پای گفت‌وگو با افرادی نشستیم که برای خود فرزند معنوی انتخاب کرده‌اند.
حسینی یکی از شهروندان بیرجندی در پایگاه حامی‌یابی ایتام مستقر در مسجد توحید بیرجند در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مورد علت قبول سرپرستی یک یتیم، اظهار داشت: سه سال است که با این طرح آشنا شدم و آشنایی من با این کار خیر از طریق مسجد بود.
وی افزود: قبول این سرپرستی برکات زیادی را به زندگی من آورده است و شاهد افزایش رزق و حل مشکلات خود به واسطه این اقدام بوده‌ام.
این شهروند بیرجندی بیان کرد: دو فرزند دارم و زمانی که این موضوع را با آن‌ها مطرح کردم پیشنهادم مورد استقبال آن‌ها قرار گرفت و از این موضوع خوشحال شدند.

حسینی با اشاره به اینکه ماهیانه 50 هزار تومان به حساب فرزند معنوی خود واریز می‌کنم، گفت: این مقدار پول شاید برای خیلی‌ها مبلغی نباشد اما ممکن است گره از مشکلات افرادی که هیچ درآمد و سرپرستی ندارند باز کند.
وی خاطرنشان کرد: رنجی که کودکان یتیم بی‌گناه متحمل می‌شوند را کسی جز خود آن‌ها نمی‌تواند درک کند اما آنچه به عنوان یک وظیفه دینی بر عهده ما به عنوان یک مسلمان است کمک به فقرا و نیازمندان و خصوصاً این کودکان است.
همت مردم غصه کودکان یتیم را کم می‌کند
این شهروند ابراز داشت: این کودکان هیچ تفاوتی با فرزندان خود ما ندارند و تنها از نعمت پدر و یا خانواده خوب محروم هستند و اگر مردم همت کنند می‌توان کمی از غصه‌های این افراد را کم کرد.
حسینی اضافه کرد: خوشبختانه به برکت این کودکان توانایی مالی سرپرستی دو کودک را دارم و نیت دارم که در این شب‌ها مسؤولیت یک از کودکان طرح محسنین را نیز بر عهده بگیرم.
زنگویی یکی دیگر از شهروندان که به همراه همسر خود در حال نگاه کردن به مشخصات کودکان است نیز گفت: وجود این پایگاه‌ها در مساجد باعث شد تا در مورد این طرح کنجکاو شویم.

وی افزود: با توجه به توضیحاتی که به ما دادند می‌توانیم ماهیانه با پرداخت مبالغ کمی یک ذخیره اخروی خوب برای خود داشته باشیم.
حضرت علی(ع) به ما درس یتیم‌نوازی می‌دهند
این شهروند با اشاره به اهمیت یتیم‌نوازی در دین اسلام، گفت: حضرت علی(ع) به خوبی درس یتیم‌نوازی را به ما می‌دهند و ما به عنوان شیعه و دنباله‌رو حضرت باید به یتیمان توجه داشته باشیم و آن‌ها را فراموش نکنیم.
زنگویی با اشاره به اینکه پرداخت ماهیانه مبلغ 30 هزار تومان را اکثر مردم می‌توانند داشته باشند، خاطرنشان کرد: همین کارها روز قیامت به مدد ما خواهند آمد.
استفاده از امکانات و تحصیلات حق یتیمان است
وی عنوان داشت: این کودکان مانند همه کودکان حق استفاده از امکانات و تحصیلات را دارند و به نظرم به نوعی وظیفه همه مردم است که در فراهم کردن امکانات برای این کودکان تلاش کنند تا مشکلات مالی رنج مضاعفی بر رنج فقدان پدر و یا مادر برای آن‌ها نباشد.
این شهروند اذعان داشت: اگر همه افرادی که این شب‌ها در مساجد حضور پیدا می‌کنند سری به این پایگاه‌ها بزنند و در حد وسع خود آستین را برای کمک به این کودکان بالا بزنند مطمئناً مشکلات این کودکان تمام می‌شود.
اکبرزاده از دیگر شهروندان نیز اظهار داشت: خوشبختانه خداوند توفیق به من داده و 5 سال است که سرپرستی دو کودک را بر عهده دارم.
برکات بی‌شماری را به واسطه حضور یتیمان شاهد بوده‌ام
وی با اشاره به اینکه سه فرزند دارد، گفت: برکات بی‌شماری را به واسطه حضور این یتیمان در زندگی خود شاهد بوده‌ام و گاهی مشکلاتم به روشی حل شده که اصلاً فکر آن را هم نمی‌کردم.

این شهروند افزود: خداوند به توجه به یتیمان تأکید بسیار زیادی دارد و مطمئناً خدا کار بندگان خود را بی‌اجر نمی‌گذارد و صدها برابر پاداش را به بندگان خود می‌دهد.
اکبرزاده خاطرنشان کرد: کمک به یتیمان به مال ما برکت می‌دهد و به هیچ عنوان کسی با دادن این مبالغ دچار مشکل نمی‌شود بلکه خیر و دوچندان شدن مال خود را می‌بیند.
وی ابراز داشت: بی‌توجهی به امور یتیمان و فقرا زیبنده جامعه اسلامی نیست و کمک به هم‌نوع یک وظیفه انسانی و اسلامی است.
این شهروند یادآور شد: کمک به یتیمان نشاط خاصی را برای زندگی من به ارمغان آورده است و مطمئنم که دستگیری از این کودکان سبب این نشاط است.
مسؤول یکی از پایگاه‌های حامی‌یابی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، گفت: خوشبختانه هر ساله شاهد افزایش تعداد سرپرستان هستیم و مردم استقبال خوبی از این طرح دارند.
گره‌گشایی‌های زیادی را با چشم خود دیده‌ایم
وی با بیان اینکه گره‌گشایی‌های زیادی را در این طرح با چشم خود دیده‌ایم، افزود: گاهی اتفاقات بسیار جالبی برای افراد رقم می‌خورد و شاهد حضور افراد در کمیته امداد و افزایش میزان کمک‌ها هستیم.
وی با اشاره به اینکه کمک به یتیمان سن و سال خاصی ندارد و از همه گروه‌های سنی در این طرح شرکت می‌کنند، خاطرنشان کرد: امکان کمک به صورت غیرحضوری و یا اینترنتی پرداخت‌ها را راحت‌تر کرده است.

احمد رفیعی نیز در گفت‌وگو با فارس، در شب‌های قدر 71 پایگاه حامی‌یابی در مساجد و حسینیه‌های استان برپا شد.
وجود بیش از سه هزار فرزند یتیم در استان
وی با بیان اینکه سه هزار و 148 فرزند یتیم در سطح استان وجود دارد، گفت: چهار و 200 فرزند طرح محسنین نیز تحت پوشش کمیته امداد استان هستند.
معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: سال گذشته در شب‌های قدر جذب یک هزار و 800 حامی را برای دو هزار و 154 نفر از فرزندان یتیم و طرح محسنین داشتیم.
رفیعی ادامه داد: در حال حاضر قریب به 500 فرزند یتیم و طرح محسنین فاقد حامی هستند.
مردم در این شب‌ها با الگوگیری از مولای متقیان کمک به یتیمان را فراموش نکردند و در کنار عبادات و خلوت‌های عاشقانه با معبود، دست‌های محبت و نوازشگر خود را بر سر یتیمان این شهر کشیدند تا شاید کمی از دردهای کودکان و نوجوانان این شهر کم شود.
امید است تا شاهد افزایش کمک‌ها و توجه به یتیمان در این شهر باشیم تا دیگر هیچ کودکی رنج بی‌سرپرستی و یا بدسرپرستی را حس نکند.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۱۷۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , کمیته امداد , طرح محسنین