مدیرکل میراث فرهنگی خراسانجنوبی خبر داد
جان دوباره هشت رشته صنایع دستی در خراسانجنوبی/ برپایی نمایشگاه هفته فرهنگی خراسانجنوبی در برج میلاد
19 خرداد 1397 ساعت 19:28
مدیرکل میراث فرهنگی خراسانجنوبی گفت: نمایشگاه هفته فرهنگی خراسانجنوبی با محوریت صنایع دستی و با 12 غرفه و هفت سیاهچادر عشایری بعد از ماه مبارک رمضان در محل برج میلاد تهران برپا میشود.
به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، حسن رمضانی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: ۲۰ خردادماه (۱۰ ژوئن) هر سال به عنوان روز جهانی و آغاز هفته صنایع دستی نامگذاری شده است.
وی گفت: تقدیر از هنرمندان فعال و پیشکسوتان صنایع دستی، برپایی شببازارهای صنایع دستی استان، راهاندازی اتاق فکر در حوزه صنایع دستی، افتتاح مرکز آموزش تولید صنایع دستی قاین، افتتاح فروشگاه صنایع دستی قاین، برپایی همایش یک روزه بانوان صنعتگر در فردوس، ایجاد روزبازار صنایع دستی در فردوس، افتتاح نمایشگاه دائمی صنایع دستی در نهبندان و نمایشگاه عکس با موضوع صنایع دستی و هنرهای سنتی در سربیشه و برپایی سیاهچادرهای عشایری از جمله برنامههای هفته صنایع دستی در استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی افزود: مجموعه بزرگ آموزشی تولیدی نساجی سنتی در روستای حاجیآباد بیرجند در هفته صنایعدستی افتتاح میشود که این مرکز یکی از بزرگترین مراکز آموزش صنایعدستی خواهد بود.
رمضانی با بیان اینکه کارگاه میناکاری در بشرویه افتتاح میشود، تصریح کرد: در سال جاری نیز دبیرخانه سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در خوسف، نمایشگاه دائمی سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در فردوس و نخستین سایت فروش در حوزه تراس سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در استان ایجاد و راهاندازی میشود.
وی از برگزاری دومین نمایشگاه سراسری صنایع دستی از پنجم تا ۱۱ آذرماه سال جاری در استان خبر داد و اظهار کرد: همچنین امسال سومین نمایشگاه منطقهای صنایع دستی در قاین برگزار خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی ادامه داد: حولهبافی روستای خراشاد در سال گذشته ثبت ملی شده و امیدواریم به ثبت جهانی نیز برسد.
رمضانی خاطرنشان کرد: در سال گذشته یک هزار و ۳۰۰ مجوز تولید صنایعدستی و ۶۵ فقره مجوز پشتیبانی صنایع دستی صادر و ۲۶۰ غرفه بازارچههای نوروزی، فصلی و مناسبتی برپا شده است.
وی با بیان اینکه تعداد شاغلین صنایع دستی در استان ثبت شده و در سامانه مجوزها به حدود ۶ هزار نفر رسیدند، افزود: همچنین در سال گذشته ۸۳۹ هزار دلار صنایع دستی از استان صادر شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی گفت: در حال حاضر ۲۵ مرکز آموزش صنایع دستی در استان وجود دارد و سال گذشته نیز سه خانه صنایع دستی در شهرهای بیرجند، فردوس و قاین راهاندازی شد.
رمضانی گفت: در بحث احیای رشته صنایع دستی نیز تاکنون هشت رشته صنایع دستی شامل نمدمالی، پخلبافی، برکبافی، خراطی، سوزندوزی بلوچ، گیوهبافی، پلاس و رنگریزی سنتی احیا شده است.
وی عنوان کرد: تا یک سال آینده کاروانسرای امینی در محل بازار بیرجند مرمت خواهد شد و ۴۰ واحد تجاری آن برای عرضه محصولات در اختیار هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی قرار میگیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی از برپایی نمایشگاه هفته فرهنگی خراسانجنوبی خبر داد و بیان کرد: نمایشگاه هفته فرهنگی خراسانجنوبی با محوریت صنایع دستی و با ۱۲ غرفه و هفت سیاه چادر عشایری بعد از ماه مبارک رمضان در محل برج میلاد تهران برپا میشود.
رمضانی تصریح کرد: در سال گذشته مبلغ ۲ میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان تسهیلات به صنعتگران استان پرداخت شده است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 15190