شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۴۶

برطرف کردن مشکلات زیرساختی آبگرم لوت و منطقه گردشگری دق اکبرآباد خوسف

فرماندار خوسف با بیان اینکه این شهرستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری استان را دارد و پروژه احیای بافت تاریخی خوسف نیز به‌زودی اجرایی می‌شود گفت: در سال جاری رفع مشکلات زیرساختی آبگرم لوت و منطقه گردشکری دق اکبرآباد خوسف در دستور کار قرار می‌گیرد.
برطرف کردن مشکلات زیرساختی آبگرم لوت و منطقه گردشگری دق اکبرآباد خوسف
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از تسنیم، محمد شفیعی اظهار داشت: شهرستان خوسف یکی از شهرستان‌های بسیار غنی به لحاظ تعدد آثار و ابنیه تاریخی و فرهنگی بوده و به نحوی که از 354 اثر شناسایی شده 82 اثر آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. 
وی قدمت شهرستان خوسف را طبق اسناد تاریخی از جمله سنگ نگاره کال جنگال مربوط به دوره اشکانی دانست و افزود: این‌ سرزمین زادگاه هنرمندان، خردمندان و شعرایی بنام همچون ابن حسام خوسفی از شاعران برجسته قرن نهم هجری است که از وی کتا‌بهایی چون دیوان ابن‌حسام خوسفی در مدح ائمه اطهار و خاوران نامه با موضوع دلاوری‌های حضرت علی(ع) و دلائل‌النبوی در دلالت حضرت رسول اکرم(ص) به جای مانده و آرامگاه این شاعر شهیر و بزرگ در شهر خوسف است. 
فرماندار شهرستان خوسف گفت: این شهرستان دارای بافت‌های تاریخی ارزشمندی از جمله روستای گل، روستای ماژان، روستای خور و همچنین بافت تاریخی شهر خوسف است.
شفیعی افزود: بافت تاریخی شهر خوسف با مساحتی تقریبی 20 هکتار یکی از ارزشمندترین بافت‌های تاریخی استان است که در دوره صد ساله حیات خود کمتر دستخوش تغییر قرار گرفته و در این بافت آثار متعددی چون مساجد تاریخی، مدرسه‌ها، قلعه، آب‌ انبارها و منازل قدیمی وجود دارد که در راستای احیای این بافت تاریخی در سال گذشته 180 میلیون تومان هزینه شده و 800 میلیون تومان اعتبار ملی در نظر گرفته شده که در چند ماه گذشته طرح این پروژه آماده شده و به‌زودی عملیات اجرایی آن شروع می‌شود. 
وی بیان کرد: روستای هدف گردشگری خور با بادگیرها، خانه‌های گلی با پوشش گنبدی در دل بافت آن مانند نگینی در منطقه می‌درخشد و تراکم بالای خانه‌ها و معابر و کوچه‌های پر پیچ و خم از شاخصه‌های عمده این روستا است.
فرماندار خوسف عنوان کرد: روستای زیبای آرک در منطقه کوهستانی با بناهای تاریخی، آسیاب‌ها،‌ مزارع و باغ‌های سرسبز با‌ آب و هوایی بسیار مطبوع، مکانی بسیار زیبا و فرح‌بخش برای گذراندن یک روز تعطیل است و هر ساله مراسم سنتی کاشت گندم با آداب و رسوم خاصی در این روستا برگزار می‌شود که می‌تواند یکی از پتانسیل‌های جذب گردشگری در شهرستان باشد. 
شفیعی افزود: شهرستان خوسف دارای پتانسیل‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف گردشگری و صنایع‌دستی است. مجتمع گردشگری و آبدرمانی آبگرم لوت، روستاهای زیبای عیلکی و تقاب و نیزار و کویر خور از جمله مناطق دیگر این شهرستان است.
وی عنوان کرد: مزارع گل نرگس یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری شهرستان محسوب است که در فصل زمستان رویش گل‌های آن آغاز می‌شود که دارای عطر و بویی مطبوع و منحصر به فرد بوده و بسیاری از گردشگران برای دیدن این جاذبه طبیعی که در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت رسیده است به شهرستان خوسف سفر می‌کنند و در راستای معرفی این جاذبه تاکنون دو جشنواره استانی و شهرستانی برگزار شده است. 
فرماندار شهرستان خوسف اظهار داشت: اماکن مذهبی نظیر مزار شاه سلیمان علی و مزار سلطان ابوالقاسم نصرآباد نیز در زمره گردشگری مذهبی این شهرستان به شمار می‌آیند. 
شفیعی بیان کرد: دق و کویر اکبرآباد با جاذبه‌های بسیار زیبای کویری‌اش که فاصله‌ای کم با مرکز شهرستان و مرکز استان دارد می‌تواند محیطی دنج و آرام‌بخش باشد، این کویر در کنار خانه‌های بوم‌گردی که فرهنگ و سنت مردم خونگرم استان را معرفی می‌کنند می‌تواند برای گردشگران و دوست‌داران طبیعت، خاطره به یاد ماندنی رقم بزند و در سال گذشته چندین جشنواره بازی‌های بومی و محلی در این منطقه برای معرفی این منطقه برگزار شد که نقش به‌سزایی در معرفی این منطقه ایفا کرده است. 
وی افزود: مراسم بیل‌زنی مردم خوسف، مراسم جشن گندم روستای آرک، مراسم پخت آش بزباش و مراسم جشن بازی‌های بومی و محلی ماژان از جمله آداب و رسوم دیرین این کهن بوم است که در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت رسیده است. 
فرماندار شهرستان خوسف اظهار داشت: حوله‌بافی، سفالگری، گلیم بافی، جاجیم بافی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی از جمله مهم‌ترین رشته‌های صنایع‌دستی این شهرستان است.
وی گفت: در راستای حفظ و توسعه کشت پنبه مله به عنوان یکی از محصولات کشاورزی این شهرستان در سال جاری چندین مزرعه الگویی کشت انجام شده تا از بین رفتن این پنبه رنگی جلوگیری شود.
شفیعی افزود: دبیرخانه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی استان در شهر خوسف راه‌اندازی شده است که بحث برنامه‌ریزی در زمینه سنگ‌های قیمتی، نیمه قیمتی و تزئینی و فرآوری آنها از وظایف این دبیرخانه خواهد بود.
فرماندار خوسف اظهار داشت: خوسف با داشتن این پتانسیل‌ها می‌تواند به عنوان یک قطب گردشگری در استان خراسان جنوبی معرفی شد و با رونق گردشگری میزان درآمد ساکنان این خطه که به دلیل اینکه 70 درصد آنها به کار کشاورزی و دامداری مشغول هستند و قهر طبیعت و خشکسال‌های 19 ساله زندگی را بر این زحمت‌کشان سخت کرده می‌تواند در میزان درآمد آنها تحولی به وجود آورد.
وی تصریح کرد: سال گذشته دهکده گردشگری، بازارچه صنایع دستی و پارک حیات وحش در ورودی شهر خوسف در زمینی به مساحت 2 هزار و 500 مترمربع ساخته شد که در ایام عید در زمینه گردشگری تحول شگرفی به وجود آورد به طوری که میزان گردشگران این شهرستان نسبت به سال گذشته در ایام عید بیش از دو برابر افزایش پیدا کرد.
شفیعی عنوان کرد: علیرغم همه پتانسیل‌های گردشگری متاسفانه در زمینه زیرساخت‌ها مشکلاتی در شهرستان وجود دارد به طوری که مجتمع آبگرم لوت و منطقه گردشگری دق و کویر اکبرآباد با مشکلاتی مواجه است.
فرماندار شهرستان خوسف گفت: برای تکمیل زیرساخت‌های منطقه گردشگری دق و کویر اکبرآباد در سال گذشته اعتبار خوبی در نظر گرفته شد که متاسفانه فقط 40 درصد این اعتبار تخصیص داده شد و با همین اعتبار تخصیصی طرح منطقه گردشگری در حال تدوین است و در سالجاری نیز از محل اعتبارات شهرستانی برای تکمیل زیرساخت‌های آن اعتبار خوبی در نظر گرفته می‌شود.
شفیعی اظهار داشت: تغییرات خوبی در زمینه توسعه گردشگری در شهرستان اتفاق افتاده و از طرفی سنگ اندازی‌هایی هم از همان آغاز در مقابل توسعه گردشگری شروع شده و بعضاً نگرانی‌هایی هم وجود دارد که تمام سعی و تلاش برای رفع نگرانی و رعایت قوانین و مقررات و موازین اسلامی انجام شده است
وی تصریح کرد: در راستای احیای صنعت پارچه بافی نیز اقدامات خوبی شروع شده به طوریکه با ورود یک موسسه خیریه با هدف گذاری ایجاد 400 کارگاه کوچک در مناطق روستایی و شهری خوسف شروع به کار کرده است و تا پایان سال 96 حدود 50 کارگاه کوچک راه‌اندازی شده و با به سرانجام رسیدن این طرح کار بسیار ارزشمندی برای حفظ این صنعت دست که از قدیم‌الایام در بین اهالی این شهرستان مرسوم بوده احیا و رونق خاصی در این زمینه در شهرستان به وجود آمده است.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۲۳۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خوسف , گردشگری