به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، شامگاه شنبه جلسه مشترک کارگروه اشتغال و کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسانجنوبی مانند هر هفته به مدت سه ساعت در سالن جلسات حوزه استاندار خراسانجنوبی برگزار شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسانجنوبی در این جلسه اظهار داشت: در طرح حمایتآموزی در سال جاری 177 نفر در 87 واحد پذیرنده جذب شدهاند.
عباس رکنی تصریح کرد: در طرح کارورزی فارغالتحصیلان دانشگاهی از ابتدای اجرای طرح تاکنون 516 نفر در واحدهای پذیرنده در استان جذب شدهاند.
وی با بیان اینکه در سال جاری 270 مجوز مشاغل خانگی در استان صادر شده است، اضافه کرد: همچنین تعداد 726 طرح مبلغ 9 میلیارد و 300 میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه از محل تسهیلات اشتغال روستایی تاکنون در استان 504 طرح به مبلغ 331 میلیارد تومان به بانکهای عامل معرفی شده است، افزود: از محل اعتبارات بند "د" تبصره 16 قانون بودجه، بهزیستی استان 645 طرح به مبلغ 9 میلیارد و 100 میلیون تومان پرداخت شده است.
رکنی ادامه داد: همچنین از محل این اعتبارات، کمیته امداد استان یکهزار و 791 طرح به مبلغ 30 میلیارد و 300 میلیون تومان پرداخت شده است.
فرماندار فردوس نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: شهرستان فردوس 2.7 مساحت خراسانجنوبی را به خود اختصاص داده و جمعیت آن براساس آخرین سرشماری در سال 95، تعداد 45 هزار و 523 نفر است.
مهدی ابراهیمی با اشاره به اینکه تراکم جمعیت در این شهرستان 11 بوده که نسبت به استان بالا است، یادآور شد: نرخ مشارکت در فردوس 35 درصد و نرخ بیکاری 10.9 درصد است.
وی از وجود 61 شرکت تعاونی در این شهرستان خبر داد و افزود: تعداد واحدهای صنعتی این شهرستان 60 واحد بوده که 24 مورد فعال، 14 واحد نیمه فعال و 22 واحد تعطیل هستند.
فرماندار فردوس با بیان اینکه بزرگترین معاون بنتونیت خراسانجنوبی در این شهرستان واقع شده است، اضافه کرد: مهمترین محصولات کشاورزی این شهرستان زعفران و انار بوده که نیاز به صنایع تبدیلی دارد.
ابراهیمی به فعالیت هفت مرکز آموزش عالی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: این مراکز پتانسیل خوبی در این شهرستان هستند که دو مرکز غیر دولتی است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت خوبی در فردوس برای بهرهگیری از انرژیهای پاک از جمله انرژی خورشیدی وجود دارد، تصریح کرد: متأسفانه با توجه به مراجعه سرمایهگذار برای سرمایهگذاری در این بخش مجوز در استان صادر نمیشود.
فرماندار فردوس با بیان اینکه این شهرستان در مسیر مواصلاتی استانهای جنوبی کشور به مشهد مقدس واقع شده که این امر سبب عبور سالانه 10 میلیون مسافر از این مسیر شده است، یادآور شد: با توجه به تأکید استاندار به موضوع گردشگری امروز خیز بزرگی در بخش گردشگری شهرستان برداشته شده است.
ابراهیمی ادامه داد: از 190 اثر تاریخی شناسایی شده در این شهرستان 90 اثر ثبت ملی شدهاند.
وی یکی از آثار تاریخی این شهرستان را باغستان فردوس دانست و گفت: مردم در این روستا که شاید بزرگتر از برخی از شهرهای استان باشد با مشکل آب مواجه هستند و به نظر میرسد این روستا نیاز به شهرداری دارد.
فرماندار فردوس با بیان اینکه یکی دیگر از مکانهای گردشگری این شهرستان آبگرم فردوس بوده که قدمت 200 ساله دارد، افزود: در سه ماهه امسال بیشاز 158 هزار نفر از خدمات آب درمانی این مجموعه بهرهمند شدهاند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 11 درصد رشد داشته است.
ابراهیمی اضافه کرد: ضعف در زیرساختهای اصلی، ضعف در تخصص و مهارت نیروهای کار، ضعف در بازاریابی بنگاههای اقتصادی کوچک، تعدد در واحدهای خردهفروشی، عدم ثبت نام برای صادرات محصولات، عدم وجود مرکز آزمایشگاهی و تحقیقی و عدم توجه به به ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی به ویژه برای محصولات استراتژیک شهرستان از مهمترین مشکلات این شهرستان است.
وی تصریح کرد: از مسائل و مشکلاتی که این روزها با آن مواجه هستیم بدهی گلخانهداران شهرستان به سیستمهای بانکی است.
فرماندار فردوس با بیان اینکه بیشاز 60 واحد دامداری سنگین در این شهرستان فعال بوده که شیر زیادی تولید میکنند و توان مصرف در داخل استان نداشته و به مشهد صادر میشود، افزود: فردوس علاوه بر تولید روزانه 30 تن شیر به مرکز جمعآوری شیر تبدیل شده که روزانه حدود 70 تن شیر در این شهرستان جمعآوری میگردد و در مجموع حدود 80 تن به خارج از استان صادر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز در ادامه این جلسه در رابطه با مشکل گلخانهداران فردوس اظهار داشت: گلخانهداران تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی دریافت کردهاند و در حال حاضر نمیتوانند از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی استفاده کنند و تنها راهکار برای رفع مشکل آنها این بوده که از طریق کارگروه رفع موانع تولید به آنها کمک شود.
هاشم ولیپورمطلق با بیان اینکه مشکل اصلی گلخانهداران فروش نهادهای تولیدی آنها است، یادآور شد: باید صنایع تبدیلی در این شهرستان ایجاد شود و همچنین امکان صادرات محصولات گلخانهداران وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه راهاندازی سه مرکز اصلاح نژاد دام در سطح استان در حال پیگیری است، گفت: این طرحها برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدهاند اما متأسفانه با مشکل مواجه شدهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی افزود: مجوز پرورش و ادامه کار تحقیقاتی برای پرورش ماهی تیلاپیلا در استان گرفته شده و درخواست اخذ این مجوز برای شهرستان فردوس هستیم.
ولیپورمطلق با بیان اینکه مشکل دامداران استان به دلیل وضعیت نهادهای دامی مرتفع شده است، یادآور شد: برای رفع مشکل دامداران مبنی بر کمبود نهادهای دامی 4 هزار تن جو وارد استان شده و به زودی وارد بازار میشود.
وی در مورد خروج شیر از استان گفت: میزان مصرف شیر در استان محدود بوده و برای رفع این مشکل باید به دنبال خط تولید پنیر پیتزا و یا دیگر فراوریهای شیر در استان باشیم تا میزان ماندگاری شیر را بالا ببریم.
نماینده مردم سرایان، بشرویه، فردوس و طبس نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: در بخش صنعت و معدن در فردوس خواستار ایجاد مرکز تحقیقات خاکهای صنعتی ایمیدرو هستیم که این امر باید توسط استانداری استان پیگیری شود.
محمدرضا امیرحسنخانی با بیان اینکه با توجه به ظرفیت موجود باید بزرگترین مرکز اصلاح نژاد دام در فردوس شکل بگیرد، افزود: همچنین باید مرکز پرورش ماهی تیلاپیلا در این شهرستان شکل بگیرد که این امر در استان اثربخش خواهد بود.
وی در رابطه با تقاضای سرمایهگذار داخلی برای راهاندازی واحد نساجی در طبس گفت: وقتی سرمایهگذار داخلی متقاضی ایجاد نساجی در استان است چرا باید به دنبال جذب سرمایهگذار از خارج از استان باشیم.
نماینده مردم سرایان، بشرویه، فردوس و طبس ادامه داد: باید با نگاه ویژه به صنعت نساجی در استان نگریسته شود تا این صنعت گسترش یابد.
امیرحسنخانی در مورد مشکل سرمایهگذاران با منابع طبیعی گفت: سرمایهگذاری که وارد استان میشود تا اشتغال ایجاد کند و بعد منابع طبیعی برایش مشکل ایجاد میکند باید سعی کنیم این مشکلات را از راه سرمایهگذاران برداریم تا رغبتش را از دست ندهد.
انتهای پیام/4