به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از ایرنا، محمد عرب اظهار داشت: هنر زنگوله سازی، کفش چرمی، خراطی و چادر شب بافی در سال های گذشته به نام سرایان ثبت میراث معنوی شده است و امسال نیز برای احیای ابریشم بافی و کرباس بافی تلاش می کنیم.
وی با بیان اینکه شهرستان سرایان صنایع دستی خاص و متنوعی دارد گفت: تولیدات چرمی، سنگ تراشی، زنگوله سازی، چلنگری، خراطی، کفش چرمی، حوله، گلیم و نمد بافی از جمله صنایع دستی این شهرستان است.
وی سرمه دوزی، معرق ساقه گندم، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، نمد مالی، سوخت نگاری، میناکاری، چادرشب و سیاه چادر بافی را از دیگر صنایع دستی سرایان برشمرد و افزود: 6 کارگاه آهنگری، کارگاه چوب، نمد مالی و تراش سنگ در بازارچه دائمی محدوده تاریخی شهر سرایان فعال هستند.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان به راه اندازی 2 کارگاه پارچه بافی و یک کارگاه میناکاری در سال گذشته اشاره و بیان کرد: امسال هم کارگاه نمد، گلیم بافی و تراش سنگ راه اندازی شده است.
وی از فعال بودن 11 کارگاه زنگوله سازی و 60 کارگاه حوله بافی در شهر سرایان خبر داد و گفت: برای فعالان صنایع دستی به صورت انفرادی یا کارگاهی پروانه تولید صادر می شود که براساس این آمار بیش از یکهزار نفر مشغول کار در حوزه صنایع دستی شهرستان هستند.
وی درباره فروش صنایع دستی گفت: میزان فروش سال 96 نسبت به مدت مشابه آن افزایش تقریبا چشمگیری داشت به طوری که سال 95 رقمی معادل 158 میلیون تومان از فروش صنایع دستی عاید هنرمندان شهرستان شد و سال گذشته این رقم به بیش از 200 میلیون تومان رسید و 51 میلیون تومان فروش صنایع دستی در نوروز 97 بود.
عرب به بیمه فعالان صنایع دستی سرایان اشاره کرد و گفت: با توجه به سهمیه محدود استان و روشن نبودن قوانین در شروع اجرای طرح، تعداد محدودی توانستند از این بیمه استفاده کنند به طوری که در حال حاضر حدود 10 نفر بیمه هستند.
وی ادامه داد: 100 نفر نیز متقاضی بیمه هستند که شرایط لازم را دارند و در صورتی که برنامه ای از سوی دولت ارایه شود بیمه این افراد پیگیری خواهد شد.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان از تعهد اشتغال حوزه صنایع دستی برای 100 نفر در سال 97 خبر داد و گفت: تاکنون 60 نفر از این تعهد محقق شده است.
وی اضافه کرد: این اشتغال بیشتر به صورت طرح های پشتیبان در حوزه های نمد مالی، تراش سنگ و گلیم بافی بوده است.
عرب گفت: از فعالان صنایع دستی برای فروش محصولات با مشاوره در حوزه بازاریابی و اعزام به نمایشگاه های ملی و منطقه ای حمایت می شود.
وی با بیان اینکه برنامه اعزام به نمایشگاه امسال نیز دنبال می شود تاکید کرد: کیفیت محصولات نیز باید قابل رقابت در سطح کشور باشد.
وی با اشاره به تسهیلات اعطایی به فعالان صنایع دستی اظهار داشت: سال گذشته 170 میلیون تومان تسهیلات به طرح های پشتیبان و 90 میلیون تومان نیز به طرح های انفرادی پرداخت شد.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان افزود: برای طرح های پشتیبان به ازای هر نفر تا سقف پنج میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه برای راه اندازی کارگاه نیز به میزان اشتغال ایجاد شده تسهیلات پرداخت می شود گفت: به دنبال ترویج کار گروهی و اشتغال پایدار در حوزه صنایع دستی هستیم.
انتهای پیام/4