يکشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۱۲
مستندساز بیرجندی؛

شیرینی روایت دفاع مقدس از قاب هنر/حمایت مردمی بزرگترین مشوق است

روایتگری دفاع مقدس وقتی در قالب هنر صورت گیرد، بی شک شیرینی و جذابیتی مضاعف خواهد داشت که بسیاری از هنرمندان جوان این رسالت را بر عهده گرفته اند.
شیرینی روایت دفاع مقدس از قاب هنر/حمایت مردمی بزرگترین مشوق است
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری مهر، در عالم هنر عده‌ای دوربین به دست می‌گیرند و جلوه‌های زیبایی از طبیعت و اجتماع را ثبت می‌کنند، برخی قلم‌به‌دست گرفته و با بهره‌گیری از  خلاقیت بر تابلو تصویری را نقاشی می‌کنند.
افرادی خوش ذوق نیز از قلم نی و دوات بهره گرفته و دل نوشته های خود را با خطی خوش و زیبا بیان می‌کنند و گاه اشعاری از شعرای کهن را بر صفحه کاغذ می آورند.
هنرمندانی نیز صدایی خوش دارند و به سمت گویندگی و مجری‌گری می‌روند، عده‌ای نیز از فضای مجازی و دیجیتال بهره گرفته و پادکست تولید می‌کنند اما عده‌ای نیز آن‌قدر استعدادهای خود را شکوفا کرده‌اند که در چند رشته هنری فعالیت می‌کنند.
محمدرضا سلطان‌پور یکی از این هنرمندان جوان خراسان‌جنوبی است که در عرصه هنر عکاسی، مستندسازی، گویندگی، تدوین و بازیگری فعالیت می‌کند. جوانی که هم ایده‌های فراوان و هم گلایه‌های بسیار دارد.
این جوان هنرمند که بسیاری از آثارش در حیطه دفاع مقدس است با اشاره به اینکه کار در عرصه هنر و رسانه را از دوران دانش آموزش شروع کرده است، گفت: در عرصه هنر بهترین مشوق، علاقه شخصی ام و بهترین یاری‌گر نیز پدرم بود.
ساخت ۱۰۰ نماهنگ و کلیپ کوتاه در سال گذشته
سلطان‌پور اظهار کرد: این علاقه شخصی باعث شد که در کنار اساتید بزرگی کارکنم و قدم‌به‌قدم به هنر نزدیک‌تر شوم تا آنجا که درنهایت در سال ۹۶ حدود ۱۰۰ نماهنگ، کلیپ و فیلم کوتاه ساختم.
وی بیان کرد: هرچند کارهایم در عرصه هنر و فیلم‌سازی را بی‌نقص نمی‌دانم ولی مهم این است که همچنان کار فرهنگی می‌کنم و هرروز تجربه‌ای را بر تجربه‌هایم در عرصه‌های مختلف هنری می‌افزایم و  این مسئله برایم بسیار شیرین و جذاب است.
این مستندساز جوان خراسان جنوبی ادامه داد: در جشنواره‌هایی چون جشنواره کرامت، جشنواره فیلم رضوی و جشنواره فیلم عمار شرکت کردم و البته به عللی در سال‌های اخیر کمتر در جشنواره ها شرکت می‌کنم.

 سلطان‌پور افزود: همچنین با همکاری اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی نماهنگ عملیات مرصاد ۹۶ با موضوع حمله منافقین به ایران را ساختم که توسط سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی تقدیر شد و برای من اتفاق دل‌نشینی بود.
وی  گفت: همچنین به مناسبت سالگرد شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس نماهنگ ابابیل را با همکاری برخی از دوستان ساختم که اجرا شد و مورد استقبال قرار گرفت.
روایتگری چشم انتظاری مادران شهید
هنرمند جوان خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از کارهای جدیدم کلیپ چشم‌انتظار با محوریت چشم انتظاری مادران شهداء گمنام است که با مدد گرفتن از صحنه‌های واقعی گرفته‌شده است.
سلطان‌پور بیان کرد: خیلی‌ها که کلیپ را دیدند تصور می‌کردند که فیلم ساخته‌ایم درحالی‌که در لحظاتی که مادر شهید به استقبال پیکر فرزند شهیدش می‌رفت، در حقیقت مادر شهید دهقانی بود که بعد از سی سال پیکر فرزندش را در آغوش می‌گرفت.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از کارهایش با محوریت دفاع مقدس است، ادامه داد: طراحی پوستر، ساخت پادکست و همکاری با رادیو اربعین به‌عنوان گوینده را نیز در کارنامه خوددارم و بسیاری از فعالیت‌های هنری‌ام را با محوریت اربعین انجام داده‌ام.
خواست هنرمند ارج نهادن بر کارهای هنری اوست
این مستندساز خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هنرمندان گاه مورد بی‌مهری قرار می‌گیرند، افزود: این مهری و بی‌توجهی را نباید فقط در عرصه مسائل مالی و مادی دانست بلکه بیش از آن هنرمند نیازمند احترام و ارج گذاشتن بر کار و تلاشش است.
سلطان‌پور گفت: متأسفانه گاه شاهد هستیم که نه‌تنها از منظر مادی به هنرمند توجهی نمی‌شود بلکه حمایت معنوی و احترامی که باید برای کار و تلاش هنرمند قائل شد، در جامعه مشاهده نمی‌شود که این موضوع باعث آزردگی هنرمندان است.
وی با اشاره به اینکه تنها چیزی که به هنرمند انرژی لازم برای ادامه کار و فعالیت می‌دهد، حمایت مردمی است، اظهار کرد: از فعالیت هنری‌ام چون کلیپ سازی، فیلم‌سازی، مستندسازی کسب درآمد نمی‌کنم و راه های دیگری را برای درآمدزایی می‌پسندم.

ساخت آثار هنری با موضوع آسیب‌های اجتماعی
هنرمند جوان خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از برنامه‌های آینده‌ام در عرصه حرفه‌ای ساخت آثار هنری با محوریت برخی از آسیب‌های اجتماعی چون طلاق و اعتیاد است و امیدوارم بتوانیم از مسیر هنر گامی در جهت کاهش معضلات اجتماعی برداریم.
سلطان‌پور با اشاره به اینکه برای ساخت یک کلیپ و مستند هفته‌ها و ماه‌ها کار و تلاش می‌کند، ادامه داد: ساخت نماهنگ رمضان خوانی به همت بسیج رسانه و نشر آثار دیجیتالی سپاه از دیگر آثار هنری است که آن را پیگیری می‌کنم.
وی افزود: در حوزه عکس خبری فعالیت می‌کنم اما باورم بر این است که عکاسان خبری خراسان جنوبی که به‌صورت تخصصی در این عرصه فعالیت می‌کنند بهترین‌ها در کشور هستند که باید قدرشان را دانست.
خرمشهرهای بسیاری را باید فتح کنیم
مستندساز خراسان جنوبی گفت: در کشور مشکلات عدیده‌ای داریم که با همدلی، همکاری و برنامه‌ریزی درست می‌توانیم آن را حل کنیم و به قول رهبر معظم انقلاب اسلامی خرمشهرهای عدیده‌ای وجود دارد که جوانان این کشور باید آن را فتح کنند.
سلطان‌پور یادآور شد: عاقبت‌به‌خیری بهترین آرزو برای هر انسانی است و در باور من عاقبت‌به‌خیری چیزی جز شهادت درراه حق نیست.
هنر واژه‌ای مقدس است که در همه فرهنگ‌ها و تمدن‌ها مورداحترام بوده و وقتی همراه با تعهد، اخلاق و انسانیت باشد بی‌شک ارزشی چند برابر پیدا می‌کند چراکه هر چه از مسیر هنر به جامعه عرضه شود باورپذیرتر خواهد بود.
باید به این باور برسیم که زبان هنر، ابزاری است  که با آن انسان ها فراتر از مرزهای جغرافیایی و ملیت  شان با یکدیگر گفت و گو می کنند و بر افکار و اندیشه های یکدیگر تأثیر گذاشته و تبادل نظر می کنند.
ازاین‌رو باید قدر هنرمندانی که تلاش می‌کنند وقت و زمان خود را برای ترویج باورهای دینی و انقلابی بگذارند دانست و شرایطی را برای آنان فراهم کرد که به‌دوراز همه دغدغه‌های دنیای مادی فیلم بسازند و انسانیت را به تصویر بکشند.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۲۸۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , مستند , آسیب‌های اجتماعی