مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی:

پسیل پسته آفت کلیدی باغ‌های پسته در خراسان جنوبی

21 خرداد 1397 ساعت 18:51

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: پسیل پسته که در اصطلاح به آن «شیره خشک» می‌گویند، آفت کلیدی باغ‌های پسته استان است.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، مهدی یوسفی افزود: حشره پسیل معمولا در اواخر اسفند و با گرم شدن هوا از پناهگاه‌های زمستان‌گذران خارج شده و بلافاصله پس از متورم شدن و باز شدن جوانه‌های پسته شروع به فعالیت، تغذیه و تخم‌گذاری می‌کند.
یوسفی بیان کرد: پسیل پسته با تغذیه از شیره پرورده گیاه موجب ریزش برگ‌ها و حتی جوانه‌های گل و برگ سال آینده درختان پسته شده و باعث ایجاد خسارت کیفی و کمی محصول می گردد.
مدیر حفظ نباتات استان بهترین و موثرترین روش مبارزه با پسیل پسته رااعمال مدیریت تلفیقی دانست و تشریح کرد: در روش مدیریت تلفیقی از فصل زمستان تا پس از برداشت محصول پسته، رسیدگی هایی به باغ از جمله حذف علف‌های هرز، هرس، شخم زدن زمین، استفاده از روش‌های غیرشیمیایی و بیولوژیک، استفاده از کارت‌ها و نوارهای زرد برای کنترل آفات به ویژه پسیل پسته توصیه می‌شود.
یوسفی با تأکید بر افزایش آگهی بهره برداران بخش کشاورزی افزود: کشاورزان می بایست جهت کنترل به موقع آفت از نظرات کارشناسان جهاد کشاورزی و کلینیکهای گیاهپزشکی در راستای خریدسموم،نحوه وزمان سمپاشی و کاربرد تجهیزات کنترل غیرشیمیایی استفاده کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: آفت پسیل در طول سال چندین نسل را تولید می­کند از این رو سم‌پاشی‌های خودسرانه و بی‌رویه و عدم سمپاشی به موقع باعث مقاوم شدن این آفت می‌شود و سموم حشره‌کش کارآیی خود را در کنترل آفت از دست می‌دهند.
یوسفی عنوان کرد: کشاورزان می بایست سموم مورد نیاز خود را بر اساس توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی و کلینیکهای گیاهپزشکی از فروشندگیهای مجاز تهیه کنند.
وی به بهره مندی استان از دانش و تجربه متخصصین در این امر اشاره کرد و گفت: تعداد 51 نفر ناظر گیاهپزشک   در سطح استان بکارگیری شده اند که نظارت و پیش آگاهی آفات و بیماریهای گیاهی علی الخصوص آفات پسته را بر عهده دارند.
لازم به ذکر است که هم اکنون سطح زیر کشت باغات پسته در سطح استان بالغ بر 17000 هکتار(بارور و غیر بارور) می­باشد که مبارزه تلفیقی جهت کنترل پسیل پسته در سطح 5 شهرستان قاین، فردوس، سرایان، بشرویه و خوسف تا کنون 5125 هکتار بوده وتعداد72000 کارت زرد برای ردیابی، پیش آگاهی و کنترل آفت پسیل در باغات مورد استفاده قرار گرفته است.
 

انتهای پیام/4


کد مطلب: 15288

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/15288/پسیل-پسته-آفت-کلیدی-باغ-های-خراسان-جنوبی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir