به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمد شفیعی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: قشر عشایر گمنام هستند و در اقتصاد کشور نقش بسیاری دارند.
وی با بیان اینکه عشایر باید به جایگاه واقعی خود برسند، گفت: اقدامات خوبی برای رفع مشکلات عشایر انجام شده و این اقدامات بازدارنده در جهت کاهش مهاجرت عشایر به شهرها است.
فرماندار خوسف با بیان اینکه سرشماری جمعیت عشایر هر ۱۰ سال یک بار انجام میشود، افزود: ۱۱ درصد جمعیت شهرستان بر اساس سرشماری سال ۸۷ از عشایر هستند که پیشبینی میشود سرشماری امسال به صورت واقعی باشد و جمعیت عشایر شهرستان به ۲۰ درصد برسد.
شفیعی تصریح کرد: در سال گذشته حداقل خدمات پزشکی با اعزام تیمهای پزشکی و گروههای جهادی به بسیاری از محلات عشایر شهرستان داده شده است.
وی با بیان اینکه برخی از حمامها و سرویسهای بهداشتی خانوارهای عشایر بهسازی شده است، ادامه داد: چشمهها، قناتها و چاه مالداری یکی از دغدغههای عشایر بوده و تاکنون نیز ۱۴ مورد استخر و قنات در شهرستان مرمت شده است.
فرماندار خوسف با بیان اینکه بهسازی حدود ۱۵ چشمه، قنات و چاه مالداری در دستور کار قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در سال جاری به ۷۰ محله عشایری شهرستان با دو دستگاه تانکر سیار آبرسانی صورت میگیرد.
شفیعی اظهار کرد: همچنین در سال گذشته ۱۳ دستگاه تانکر ۶ هزار و ۱۲ هزار لیتری در اختیار محلات عشایر قرار گرفت و امسال نیز یک سری تانکر خریداری شده و در اختیار عشایر قرار میگیرد.
وی نبود برق در مناطق عشایری شهرستان را یکی از مشکلات دانست و افزود: بر این اساس پنج دستگاه پنل خورشیدی تهیه شده و به زودی در محلات عشایر شهرستان نصب میشود.
فرماندار خوسف گفت: در سال گذشته چهار دستگاه توربین بادی برای مناطق عشایر پیشبینی شد که تاکنون دو دستگاه نصب شده و نصب دو دستگاه دیگر نیز در دست اقدام است.
شفیعی عنوان کرد: همچنین عدم وجود تابلوی راهنما و شناسایی برخی محلات یکی از مشکلات عشایر بوده است لذا در حال حاضر ۱۷۰ تابلوی راهنمای مسیر تهیه شده که بزودی نصب میشود.
وی با بیان اینکه نهالکاری و بذرکاری جلوی شنهای روان را میگیرد، بیان کرد: با همکاری و اعتبارات منابع طبیعی بیش از ۷۰۰ هکتار زمین بذرکاری و نهالکاری شده و در اختیار عشایر قرار میگیرد تا از مناطق نهالکاری استفاده شود.
فرماندار خوسف به جمعیت شترداری شهرستان اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر ۱۴ هزار نفر شتر شهرستان در سامانه دامپزشکی ثبت شده است و بحث شناسایی جمعیت واقعی شترها و شناسنامهدار شدن شترها یکی از اقدامات مهم در شهرستان بوده است و امیدواریم آمار شتر در استان واقعی باشند و شناسنامهدار شوند.
شفیعی گفت: بزرگترین کشتارگاه صنعتی شتر و شترمرغ شرق کشور در شهرستان خوسف احداث میشود که تاکنون مجوزهای این کشتارگاه گرفته شده و اقدامات عمرانی آن آغاز شده است.
وی بیان کرد: یکی از برنامههای جنبی سرمایهگذار در کنار این کشتارگاه، انجام پلاکاردهای خونی و ژلاتین است و کشتارگاه شتر کمک بزرگی به عشایر میکند.
فرماندار خوسف افزود: بازارچه صنایع دستی و دهکده گردشگری شهرستان در ایام نوروز امسال افتتاح شد و با دستور استاندار حدود ۵ هزار مترمربع زمین در اختیار شهرداری قرار گرفته تا دهکده گردشگری و بازارچه صنایع دستی توسعه پیدا کند.
شفیعی اضافه کرد: در سال گذشته حدود ۷۰ بند خاکی با کمک مردم و منابع طبیعی در شهرستان خوسف ایجاد شده که ۹۰ درصد ایجاد بند خاکی به صورت رایگان انجام شده است.
وی با اشاره به ایجاد کارخانه چرم و کرکسازی در شهرستان، بیان کرد: مجوزهای کارخانه چرم و کرکسازی اخذ شده و برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده است اما باید بانک و سرمایهگذار به صورت جدی فعالیتها را انجام دهند و به قولهایی که دادند، عمل کنند؛ این کارخانه ظرفیت مناسبی برای شهرستان است.
همچنین رئیس اداره امور عشایری خوسف در این نشست خبری اظهار کرد: در سال گذشته مبلغ ۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی به ۱۶۰ طرح عشایری شهرستان در قالب زنجیره تولید گوشت قرمز داده شده است.
هادی نوری گفت: همچنین مبلغ ۶۴۰ میلیون تومان تسهیلات خشکسالی به صورت چهار درصد و پنج ساله به خانوارهای عشایری داده شده است.
رئیس اداره امور عشایری خوسف با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۰ منطقه و محله عشایر در شهرستان وجود دارد، افزود: به بیش از ۷۰ محله عشایری شهرستان با دو تانکر سیار آبرسانی میشود.
نوری تصریح کرد: یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر ایلراه در شهرستان وجود دارد که در سال گذشته یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرمت شده است.
وی با بیان اینکه توزیع سلیندر و کپسول گاز به ۴۰۰ خانوار عشایری شهرستان انجام میشود، ادامه داد: بیش از ۶۰ درصد صنایع دستی شهرستان متعلق به جمعیت عشایر است و ۴.۹ درصد جمعیت عشایر استان در خوسف هستند.
انتهای پیام/4