سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۲۱
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی خبر داد

اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در ۱۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان/ انعقاد قرارداد با اوکراین برای کشت‌های فراسرزمینی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: امسال سیستم آبیاری نوین در حدود ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان اجرا شده و یا در حال اجرا است.
اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در ۱۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان/ انعقاد قرارداد با اوکراین برای کشت‌های فراسرزمینی
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، هاشم ولی‌پورمطلق صبح امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی، اظهار داشت: در طی هفته جهاد کشاورزی امسال 417 پروژه زیرساختی به بهره‌برداری می‌رسد.
وی با بیان اینکه در راستای این پروژه از محل اعتبارات تملک و دارایی استان 167 میلیارد ریال هزینه شده است، تصریح کرد: همچنین برای اجرای این پروژه از محل تسهیلات بانکی کم‌بهره از محل صندوق توسعه ملی 148 میلیارد ریال هزینه شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه بخشی از هزینه این پروژه‌ها از طریق خودیاری مردمی تأمین شده است، یادآور شد: مجموع اعتبارات دولتی، تسهیلات بانکی و خودیاری مردمی که تأمین‌کننده 417 پروژه بوده حدود 391 میلیارد و 600 میلیون ریال است.
ولی‌پورمطلق افزود: در راستای اجرای این پروژه‌ها 23 هزار و 430 نفر در قالب 5 هزار و 789 خانوار به طور مستقیم و غیرمستقیم از مزایای پروژه‌ها برخوردار می‌شوند.
وی به میزان اشتغال ایجاد شده در راستای اجرای پروژه‌های قابل افتتاح هفته جهاد کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: در این زمینه برای 108 نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌شود و همچنین اشتغالی که در نتیجه راه‌اندازی این پروژه‌ها در بخش‌های مختلف کشاورزی تثبیت شده برای یک‌هزار و 915 نفر بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: در جهاد کشاورزی استان به دنبال این هستیم که شغل‌های موجود را با توجه به آسیب‌های ناشی از خشکسالی تثبیت کنیم.
ولی‌پورمطلق با بیان اینکه از مجموع پروژه‌های قابل افتتاح در هفته جهاد در استان 294 پروژه در حوزه آب و خاک است، اضافه کرد: با توجه به شرایط خاص استان و کاهش منابع آبی این حوزه در فعالیت‌های زیرساختی اهمیت زیادی دارد.
وی ادامه داد: همچنین از مجموع پروژه‌های قابل افتتاح در هفته جهاد کشاورزی در امور دام 8 پروژه، حوزه عشایری 10 پروژه، باغبانی چهار پروژه، بخش آبزیان 6 پروژه، صنایع کشاورزی سه پروژه، نوسازی تجهیزات در بخش‎های مختلف کشاورزی 70 پروژه، منابع طبیعی 10 پروژه و در حوزه آموزش و تحقیقات کشاورزی 11 پروژه افتتاح می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی به پراکندگی پروژه‌ها در شهرستان‌های استان اشاره نمود و افزود: در طی هفته جهاد کشاورزی از مجموع پروژ‌ه‌های قابل افتتاح تعداد 6 پروژه در بشرویه، 43 پروژه در بیرجند، 40 مورد در خوسف، 20 مورد در درمیان، 23 مورد در زیرکوه، 52 مورد در سرایان، 16 مورد در سربیشه، 57 مورد در طبس، 16 مورد در فردوس، 78 مورد در قاین و 26 پروژه در نهبندان افتتاح می‌شوند.
ولی‌پورمطلق بازدیدهای عمومی را یکی دیگر از برنامه‌های هفته جهاد کشاورزی استان در سال جاری عنوان کرد و یادآور شد: این برنامه بعد از ماه رمضان برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: هر ساله در این طی این هفته تقدیر از نمونه‌های بخش کشاورزی برگزار که امسال به سبب تعدد برنامه‌ها این مراسم 5 تیرماه برگزار می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه دلیل عدم استقبال از سیستم‌های نوین آبیاری طبیعی است چراکه مردم در مکان‌هایی که دارای منابع آبی مناسب هستند نمی‌خواهند که هزینه اضافی بدهند هر چند بخشی از این منابع مالی توسط دولت پرداخت می‌شود، اضافه کرد: در مناطقی که با مشکل آب مواجه هستند نسبت به اجرای این طرح رغبت دارند.
ولی‌پورمطلق یادآور شد: امسال سیستم آبیاری نوین در حدود 18 هزار هکتار اجرا شده و یا در حال اجرا در استان است که در این راستا خراسان‌جنوبی چهارمین استان کشور از نظر حجم اجرای طرح سیستم‌های آبیاری نوین است در حالی‌که دارای رتبه 29 از نظر سطح کشاورزی است.
وی افزود: نقش جهاد برای توجیه کشاورزان به گونه‌ای بوده که با ظرفیت اجرا کشاورز پای کار داریم که اگر به همین گونه پیش برویم باید 80 درصد اراضی کشاورزی تا 5 سال آینده به این سیستم‌های آبیاری نوین مجهز شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه کشاورزی تنها کشت بر روی زمین نیست بلکه کشاورزی بخش دام و طیور، صنایع تبدیلی، کسب وکارهای خرد، مراکز فروش نهاده‌های ایجاد تشکل‌ها و  پایداری آن‌ها و سایر بخش‌ها را شامل می‌شود، یادآور شد: کشاورزی معیشت اصلی این استان به ویژه در جامعه روستایی است.
ولی‌پورمطلق با طرح این سوال که آیا باید خشکسالی ما را تسلیم کند، گفت: این تسلیم شدن را قبول نداریم بنابراین با توجه به کشورهایی که شرایط مطابق ما را دارند و خود را با آن تطبیق داده‌اند ما نیز در این استان باید خود را با این شرایط تطبیق دهیم.
وی با بیان اینکه باید در استان کشاورزی را با شرایط کنونی و منابع آبی موجود تطابق دهیم، تصریح کرد: جهاد در این راستا اقداماتی شامل کمک گرفتن از دانشگاهیان و مراکز تحقیقاتی، توسعه کشت‌های نشائی، کشت گلخانه‌ای و کشت‌های پاییزه  را انجام داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی از کاهش مصرف 239 میلیون مترمکعب آب کمتر در این بخش در سال 95 نسبت به سال قبل از آن خبر داد و افزود: همچنین در این مدت 55 میلیون مترمکعب کسری مخزن در بخش کشاورزی استان جبران شده است.
ولی‌پورمطلق با بیان اینکه اگر در توسعه سیستم‌های آبیاری نوین و حوزه آبخیزداری و مدیریت منابع آب سیلابی و رواناب‌ها اقدام شود می‌توانیم در این استان با شرایط موجود کشاورزی کنیم، اضافه کرد: اگر در همین شرایط اقداماتی که در دست اجرا بوده را پیش ببریم و همه در این راستا همکاری کنند اطمینان داریم در چهار سال آینده مصرف آب در بخش کشاورزی به گونه‌ای خواهد بود که هیچ خسارتی به منابع آبی استان وارد نشود.
وی یادآور شد: چالش‌های کلان بخش کشاورزی استان خشکسالی بوده که باید با منابع آبی کم کشاورزی را انجام دهیم که آمار نشان می‌دهد که کشاورزان استان در این حوزه موفق بوده‌اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: در بخش کشاورزی استان با عواقب ناشی از خشکسالی که شامل کمبود محصولات، اختلاف قیمت‌های بازار، توسعه آفات و بیماری‌ها، تأمین نهاده‌های وارداتی در بخش دام و طیور که متأثر از روابط بین‌المللی و تحریم‌ها درگیر هستیم.
ولی‌پورمطلق با بیان اینکه در مورد محصولات استراتژیک بسیاری از مسائل مانند خشکسالی به جز خرده‌مالکی در باغات تحت تأثیر قرار نگرفته اما سال گذشته در محصول انار سرمازدگی به باغات انار فردوس آسیب جدی وارد کرد که به 70 درصد باغات خسارت زد و دولت 100 میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره و بلندمدت برای کمک به کشاورزان این شهرستان پرداخت کرد، گفت: بیشترین آسیب بخش کشاورزی استان در بخش زراعت دیم بوده است.
وی به مشکلات گلخانه‌داران استان اشاره نمود و افزود: انحصاری در محصول گلخانه‌داران استان وجود ندارد و در این حوزه بازار به صورت آزاد بوده و شرایط رقابت‌های بخش خصوصی بوده که نقش خود را ایفا می‌کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی اضافه کرد: باید به این فکر باشیم که محصولات گلخانه‌داران را چگونه به محصولات رقابتی تبدیل کنیم که برای این کار برنامه دوساله‌ای لازم است که باید ابتدا گلخانه‌داران این موضوع را بپذیرند که در این راستا چهار تعاونی برای واسطه قرار گرفتن مشتریان با گلخانه‌داران در استان ایجاد شده است.
ولی‌پورمطلق به اقدامات انجام شده برای رفع مشکلات گلخانه‌داران استان اشاره کرد و افزود: تشویق گلخانه‌داران به کاشت نشاهای داروهای گیاهی و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای کشت‌های گلخانه‌ای جدید از جمله این اقدامات بوده است.
وی با بیان اینکه میانگین منابع مالی در بخش کشاورزی استان از زمان استان شدن 90 درصد افزایش داشته است، یادآور شد: باید کشت کشاورزان استان را به سمتی ببریم که به کاشت محصولات کم آب گرایش یابند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه در توسعه بخش باغات به دنبال محصولات خاص استان و کم‌آب شامل زرشک، زعفران، عناب و محصولاتی همچون گل محمدی و برخی از گیاهان دارویی به صورت آبی گلخانه‌ای و کشت خارشتر و آنغوزه به شکل دیم هستیم، گفت: میزان یک‌هزار و 200 کیلو بذر آنغوزه در بین کشاورزان استان توزیع شده است.
ولی‌پورمطلق تصریح کرد: در توسعه محصولات زراعی توسعه زراعت را دنبال نمی‌کنیم و محصولات عمده مورد حمایت در این بخش شامل دانه‌های روغنی، گندم و جو بوده و در محصولات زراعی همچون پنبه حفظ این کشت را دنبال می‌کنیم و به دنبال تغییر الگوهای کشت به شکل کشت حفاظتی هستیم.
وی در مورد کشت‌های فراسرزمینی استان، گفت: خراسان‌جنوبی نخستین استان کشور بوده که با انعقاد قرارداد با اوکراین برای کشت یک‌هزار و 200 هکتار از اراضی اقدام نموده که در این راستا شش شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری کرده‌اند و با حمایت وزرات جهاد کشاورزی، استانداری و پیگیری‌های همکاران با شرایط سخت در این راستا 900 میلیون یور تأمین منابع ارزی انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی یادآور شد: در مورد توسعه تجارت مرز هرگونه همکاری را انجام می‌دهیم اما واردات در سال گذشته و امسال جزو اولویت سیاست‌های نظام به‌ویژه در مورد وارداتی که به محصولات داخلی ما آسیب برساند نیست بنابراین نباید به گونه‌ای عمل کنیم که به توسعه صادرات بخش کشاورزی آسیب برسانیم.
ولی‌پورمطلق افزود: مشکلی برای واردات دام نداریم و  برای احداث کشتارگاه جدید در مرز نهبندان و بازسازی کشتارگاه که در اولویت پرداخت تسهیلات هستند کمک‌ها انجام و مجوزهای آن‌ها به سرعت صادر می‌شوند.
وی در پایان در مورد خرید تضمینی محصولات کشاورزی خاطرنشان کرد: دولت در هیچ محصولی به جز گندم این سیاست که همه محصول کشاورز را خریداری کند را ندارد اما نقش حمایتی داشته که با تعیین کف قیمتی که اگر از این کف قیمت محصولات کشاورزی پایین‌تر بیاید این حمایت‌ها و خریدهای تضمینی انجام می‌شود.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۳۶۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , جهاد کشاورزی , سرمایه‌گذاری‌