در کمیته اشتغال و سرمایهگذاری بیرجند مطرح شد
لزوم جایگزینی طرحهای جدید اشتغال به جای طرحهای رد شده/ معرفی ۱۲۶ طرح اشتغال برای دریافت تسهیلات
23 خرداد 1397 ساعت 13:13
فرماندار بیرجند گفت: طرحهای جدید باید برای جایگزینی طرحهایی که توجیه نداشته و رد شدهاند معرفی شوند.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز کمیته اشتغال و سرمایهگذاری بیرجند در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
فرماندار بیرجند در این جلسه اظهار داشت: وقتی طرحی در شهرستان مصوب میشود متقاضیان در انتظار هستند و اگر در کمیته فنی استان این طرحها تصویب نمیشود باید دلیل آن مطرح گردد.
علی ناصری با بیان اینکه تعداد زیادی طرح در سامانه ثبت شده و بسیاری از این طرحها از نظر مجری قابل اجرا است، تصریح کرد: میزان پرداخت تسهیلات اشتغال در سطح شهرستان مشخص بوده و با توجه به اینکه شاید بانکها آمادگی کارشناسی برای طرحهای زیاد معرفی شده را نداشته باشند، باید اگر طرحی توجیه ندارد حذف و طرحهای جدید معرفی شوند و اگر طرحی توان اجرا از نظر فنی در بانکها ندارد نباید متقاضی را پشت خط قرار دهیم که در این صورت میزان رضایتمندی مجریان طرحها و همچنین میزان پرداختیها افزایش مییابد.
وی با اشاره به اینکه بخش گردشگری جزو اولویتهای شهرستان و استان است، یادآور شد: باید با دید باز به طرحهای گردشگری بنگریم و اگر مشکلی وجود دارد به فرمانداری اطلاع داده شود تا این طرحها مورد بررسی قرار گیرند.
فرماندار بیرجند با بیان اینکه وقتی یک طرح گردشگری برنامهریزی میشود سبب ایجاد اشتغالهای جانبی میگردد بنابراین باید به طور ویژه نگریسته شوند، افزود: اشتغال در حوزه صنعت، گردشگری و آیتی اشتغالهای زنجیرهای هستند.
ناصری با اشاره به اینکه حوزه اشتغال و کارآفرینی خواسته مردم و مورد تأکید دولت است، اضافه کرد: تقاضا میشود مصوبات این جلسه توسط دستگاههای مربوطه پیگیری و نسبت به اجرای تعهدات اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد: گزارش راستی آزمایی اشتغال ایجادشده در سال 96 در جلسه آینده این کمیته ارائه میشود.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیرجند نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: این جلسه سومین جلسه کمیته اشتغال شهرستان است.
محمدمهدی راستگو با اشاره به میزان تسهیلات به طرحهای اشتغال پایدار در مناطق عشایری و روستایی و تعداد معرفیشدگان به بانکهای عامل در سطح شهرستان بیرجند گفت: در سال جاری تعداد 627 نفر در سطح شهرستان در سه بخش صنعت، خدمات و کشاورزی در سامانه کارا برای بهرهمندی از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری ثبتنام کردهاند که تاکنون 11 جلسه کمیته فنی طرح برای بررسی 536 طرح برگزار شده است.
وی ادامه داد: از این تعداد 510 طرح در کمیته فنی شهرستان تأیید شده و جهت تأیید نهایی به کمیته فنی استان ارسال و تاکنون 100 طرح به مبلغ 426 میلیارد 321 میلیون و 850 هزار ریال به سه بانک و صندوق کارآفرینی امید به عنوان بانکهای عامل با پیشبینی اشتغال برای 753 نفر به بانکها معرفی شدهاند و در حال حاضر به 10 طرح با مبلغ 10 میلیارد و 850 میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیرجند یادآور شد: مقرر شده تا گزارش اشتغال بانکها هر دو هفته ارائه شود تا رصد طرحها در بانکها و میزان پرداختها قابل بررسی باشد.
راستگو به اعتبارات اشتغالزایی بند د تبصره 16 در بودجه سال 96 در بیرجند اشاره کرد و افزود: در این راستا در سطح شهرستان مجموع اعتبارات 92 میلیارد و 830 میلیون ریال بوده که 510 طرح معرفی به بانکها شده و 477 طرح معادل 93 درصد اعتبارات ابلاغی پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه سهمیه کمیته امداد از محل این اعتبارات 73 هزار و 190 میلیون ریال و مبلغ ابلاغی 72 هزار و 190 میلیون ریال بوده است، یادآور شد: در حوزه کمیته امداد در بحث اعتبارات اشتغال بند د تبصره 16 تعداد 4 هزار و 221 طرح به مبلغ 73 هزار و 265 میلیون ریال به بانکهای عامل معرفی که به 399 طرح به مبلغ 68 هزار و 495 میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیرجند در مورد اعتبارات بند د تبصر 16 در حوزه بهزیستی شهرستان گفت: میزان سهمیه بهزیستی از این محل در سطح شهرستان 19 هزار و 640 میلیون ریال و مبلغ ابلاغی 15 هزار و 620 میلیون ریال بوده که تعداد 87 طرح به مبلغ 14 هزار و 820 میلیون ریال به بانکهای عامل معرفی که از این تعداد به 79 طرح به مبلغ 13 هزار و 520 میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده است.
راستگو از صدور 45 فقره مجوز مشاغل خانگی از ابتدای امسال تاکنون در بیرجند خبر داد و افزود: از این تعداد 43 فقره در حوزه مشاغل خانگی مستقل و دو فقره در حوزه پشتیبان بوده که در مجموع 55 نفر را تحت پوشش قرار داده است.
وی تصریح کرد: سهمیه شهرستان از محل اعتبارات مشاغل خانگی 28 هزار و 850 میلیون ریال بوده که در این راستا 341 طرح با مبلغ 34 هزار و 785 میلیون ریال به بانکهای عامل معرفی و از این تعداد به 268 طرح با مبلغ 26 هزار و 255 میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده و درصد پرداختی در این بخش در بیرجند 91 درصد بوده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسانجنوبی در ادامه اظهار داشت: اهداف و رسالت صندوق کارآفرینی امید به عنوان مؤسسه مالی مشخص بوده و این مؤسسه به دنبال اهداف غیرانتفاعی و جمعآوری سرمایه مردم نیست و هدف آن حمایت از افرادی بوده که توانایی کسبوکار دارند ولی تمکن مالی ندارند.
زنگنه با اشاره به اینکه اشتغال یکی از دغدغههای اصلی مسؤولان نظام است، تصریح کرد: کارگروه اشتغال استان هر هفته برگزار میشود که نشان از اهمیت آن است.
وی با بیان اینکه صندوق کارآفرینی امید مفتخر است که بالغبر 95 درصد نمایندگان به برنامههای آن رأی دادند، اضافه کرد: تسهیلاتی که از طریق صندوق پرداخت میشود با نرخ سود صفر تا 4 درصد است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسانجنوبی یادآور شد: طرحهای مشارکتی در مناطق مرزی استان اجرا شده که در این راستا 10 طرح با تسهیلات صفر درصد اجرا شده است.
زنگنه با بیان اینکه خراسانجنوبی از نظر طرحهای مشارکتی در سطح کشور نخستین استان است، افزود: در خراسانجنوبی 14 طرح مشارکتی مصوب که 4 طرح بنا به دلایلی رد شده و دو طرح تاکنون افتتاح، دو طرح در سال جاری افتتاح و 5 طرح دیگر در راه طی کردن مسیر هستند.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای دولت یازدهم تا سال 96 حدود 94 میلیارد تومان تسهیلات توسط صندوق کارآفرینی امید در استان پرداخت شده که حدود 30 درصد رشد نسبت به دولت نهم و دهم داشته است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسانجنوبی اضافه کرد: میزان 30 درصد از حجم کار صندوق کارآفرینی امید در پرداخت تسهیلات مربوط به بیرجند است.
زنگنه با بیان اینکه در بحث تفاهمنامهها با دستگاههای اجرایی حدود 12 مورد بوده است، یادآور شد: حدود 127 میلیارد تومان در راستای این تفاهمنامهها تسهیلات اشتغال به معرفیشدگان پرداخت میشود.
وی افزود: دو برنامه اساسی به جز اشتغال روستایی در دستور کار صندوق قرار دارد که یکی از این برنامهها حمایت از صندوقهای خرد و محلی بانوان بوده که حدود 179 صندوق تاکنون به این مؤسسه مالی معرفی شده که به 135 صندوق تسهیلان پرداخت میشود و تاکنون 50 صندوق خرد بانوان در روستاها را در استان تأمین مالی شدهاند.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسانجنوبی ادامه داد: دو طرح که به طور جدی توسط صندوق کارآفرینی امید پیگیری میشود شامل روستای بدون بیکار و هر روستا یک محصول جزو دو برنامه است.
زنگنه افزود: حدود 196 خانوار روستایی از این محل تأمین مالی شدهاند.
وی با بیان اینکه صندوق کارآفرینی به عنوان یکی بانکهای عامل برای پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی بوده که اعتبارات آن 26 میلیارد و 700 میلیون تومان در استان بوده است، گفت: تاکنون طرحهای معرفی شده به صندوق در استان 126 طرح به مبلغ 20 میلیارد تومان بوده که از این تعداد 45 طرح رد شده و حدود 33 طرح در مرحله تصویب و پرداخت و مابقی در مرحله بررسی قرار دارند.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسانجنوبی با بیان اینکه سه برابر تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در استان طرح وجود دارد، تصریح کرد: در بیرجند 40 طرح به صندوق معرفی شده که 32 درصد طرحهای معرفی شده به صندوق کارآفرینی استان را شامل میشود.
زنگنه ادامه داد: نزدیک یکمیلیارد تومان تسهیلات به طرحهای اشتغال شهرستان در حال پرداخت و 12 طرح رد شده است.
وی با اشاره به اینکه آییننامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری اصلاح شده است، گفت: اصلاح نژاد از بحث عشایر نیز جدا گشته است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسانجنوبی با بیان اینکه طرحهای فناوری اطلاعات را صندوق کارآفرینی امید حمایت میکند، تصریح کرد: برای طرحهای زیر 250 میلیون تومان قرار است صندوق ضمانت تعاون سفته صادر کند و بالای این مبلغ تا 70 درصد صندوق ضمانت تعاون ضمانت صادر و مابقی را باید خود متقاضی تهیه کند.
مدیر جهاد کشاورزی بیرجند نیز در ادامه با اشاره به اینکه باید روند تصویب طرحها تسریع یابد، اظهار داشت: چون اعتبارات در استان شناور هستند.
محمدعلی محمدی گفت: در جهاد کشاورزی تمام پروندهها را بررسی تا مبلغ مصوب شده را جذب کنیم.
اکرم کریمپور نماینده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیرجند در ادامه این جلسه اظهار داشت: از طریق میراث فرهنگی شهرستان 23 طرح اشتغال در حوزههای صنایع دستی و گردشگری وجود دارد که از این تعداد یک طرح تسهیلات را دریافت، پنج طرح به بانکهای عامل معرفی، 6 طرح برگشت، یک طرح انصراف و یک طرح در کارگروه استانی قرار دارد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 15390