به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، محمدمهدی مروجالشریعه شامگاه چهارشنبه در نخستین جلسه نشست با دبیران سمنهای مردمنهاد خراسانجنوبی اظهار داشت: اگر قرار باشد در یک جامعه و نظام جمهوری اسلامی ایران و بعد از ۴۰ سال که از زمان استقرار آن میگذرد ما شرایط یک بهتری را برای آینده متصور شویم باید حضور پررنگ و مشارکت مردم در همه عرصهها است.
وی افزود: روشهای حضور مردمی در بخشهای مختلف تخصصی و متنوع فعالیتی بهوسیله اقشار گوناگون صورت میگیرد که سمبل و بهترین نهاد تعریف شده میتواند سازمانهای مردمنهاد باشد.
استاندار خراسانجنوبی تصریح کرد: سمنها بهترین حلقه اتصال حاکمیت و مردم در راستای تعالی آحاد جامعه هستند که میتوان به عنوان مهمترین نقش آنان یاد کرد.
مروجالشریعه با بیان اینکه اگر نقشآفرینی و تعالی را برای سمنها تعریف و تحلیل کنند بسیاری از مسائل حل میشود، افزود: نقش سمنها برای بسیاری از دستگاهها و سازمانها یک نقش دوطرفه است که بخشی به حاکمیت برمیگردد و قسمتی هم به سمنها ارتباط دارد.
وی خاطرنشان کرد: سمنها در تمامی حوزهها و مسائل اجتماعی نقشآفرین هستند و حتی بخشی از حوزه امنیت و حضور در عرصه انتظامی جامعه را نیز شامل میشود ولی با تمام تعاریف و مبانی نظری که برای سمنها متصور هستیم بروندادهای قابل قبولی نداشته است.
وی با اشاره به سه ضلع مثلث مردم، سازمانهای مردمنهاد و حاکمیت تأکید کرد: باید یک تفاهمنامه مشترک بین این سه رأس مثلث به وجود آید تا نقش قدرشناسی از بنیاد سمنها حاصل شود.
استاندار خراسانجنوبی یادآور شد: در بسیاری از کشورها سازمانهای مردمنهاد مقتدرانه ورود پیدا میکنند و بعضی وقتها جلوی سیاستهای یک دولت را میگیرند و گاهی آنقدر پافشاری میکنند که به تغییر مسؤولان دولتی میانجامد.
مروجالشریعه عنوان کرد: برای اینکه نقش سمنها قوت بالاتری بگیرد و مقتدرتر گردد و بتواند برای حکومت راهبرد و استراتژی تعریف کند باید استقلال و هویت خود را پیدا کند و پرچم آگاهیبخشی و نظاممندی را در جامعه به اهتزاز درآورد.
وی وظیفه ذاتی و حاکمیتی ادارهکل ورزش و جوانان را حمایتهای معنوی و مالی از سمنها دانست و افزود: ریاست ستاد رسیدگی به امور جوانان استانها و شهرستانها بر عهده استاندار و فرمانداران است که هر دو هفته فرمانداریها باید جلساتی را برگزار و گزارش آن را به ستاد استانی ارسال تا در جلسه فصلی مطرح و مصوب و بهصورت ابلاغی اجرایی شود.
استاندار خراسانجنوبی خواستار مطالبهگری مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی از فرمانداران در ارتباط با امور جوانان شد و گفت: سمنها با ارتباطهای تنگاتنگ فرمانداران را در حوزه جوانان ارزیابی و بازخوردهای مصوبات را بررسی کنند.
مروجالشریعه تصریح کرد: سمنها باید آرامآرام از نقطه اتصال حمایت مالی دولت خارج شوند و به استقلال و خودکفایی برسند و که یکی از بهترین مدلها و شاخص میتواند راهاندازی صندوق اعتباری جوانان باشد.
وی خواستار مطالبهگری جوانان از نمایندههای مجلس و استانداری در خصوص طرح راهاندازی صندوق اعتباری جوانان خراسانجنوبی به عنوان پایلوت کشوری شد و گفت: صندوقهای اعتباری صندوق خرد زنان در حوزه کشاورزی و صنایع دستی و طرح ترسیب کربن شهرستان سربیشه نمونههای موفق خوداشتغالی و تعاونیهای مردمی است.
استاندار خراسانجنوبی گفت: جوانان بهتناسب قدرت بیان و سخنوری که دارند در مقام عمل کمی تعلل دارند و مطالبهگری نمیکنند و به روزمرگی افتادهاند.
مروجالشریعه با اشاره به توانمندیهای خراسانجنوبی اظهار داشت: سمنها یکی از زیباترین کارهایشان اصلاح و تغییر نگاه مردم در خصوص خلط مباحث فرهنگی است.
وی نقشآفرینی و توسعهپذیری را از وظایف سمنها دانست و افزود: باید جوانباوری و جوانیاوری در جامعه نهادینه شود و این امر محقق نخواهد شد مگر توسط جوانان آزاداندیشی که در قالب سمنها فعالیت دارند.
انتهای پیام/4