به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از ایرنا، مجید اسداللهی گفت: بخش دیگری از مطالبات نیز تا 2 ماه آینده پرداخت می شود.
وی بیان کرد: 22 مرکز جمع آوری در استان خراسان جنوبی خرید محصولات کشاورزی را به عهده دارند که بخشی از این مراکز تعاونی های روستایی محلی هستند و چند مرکز دولتی نیز عهده دار این کار است.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی ادامه داد: خرید گندم از کشاورزان استان در 60 درصد مراکز خرید آغاز شد و بقیه مراکز نیز به محض برداشت آمادگی جمع آوری دارند.
وی با اشاره به فعال بودن 6 سیلو در استان گفت: این سیلوها در قاین و بیرجند کار ذخیره سازی گندم موردنیاز خبازی و نانوایی های استان را بر عهده دارند.
اسداللهی با بیان اینکه بخشی از نیاز گندم، خارج استان تامین می شود افزود: سه کارخانه نیز در استان با فناوری بالا آرد موردنیاز را تامین می کنند و ظرفیت تولیدی خوبی هم دارند.
وی با اشاره به اینکه گندم موردنیاز حداقل 10 ماه استان در سیلوها ذخیره سازی می شود گفت: پیش بینی ذخایر احتیاطی همیشه وجود دارد و به علت تولید پایین گندم در خراسان جنوبی از استان های دیگر نیز گندم مازاد خریداری می شود.
وی قیمت خرید گندم امسال را هر کیلوگرم یکهزار و 300 تومان عنوان کرد و افزود: این قیمت برای گندم پاک، یکهزار و 352 تومان است.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته بالغ بر 21 هزار تن گندم خریداری شد، پیش بینی کرد: امسال نیز حدود 20 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شود.
وی یادآور شد: از آنجا که بارندگی ها، گرما و سرما به جلو منتقل شده و به تعبیری بهار را دیرتر در استان تجربه کردیم برداشت گندم و تحویل به دولت نیز با تاخیر انجام می شود.
اسداللهی گفت: در بحث کشت گندم شهرستان های قاین، نهبندان، زیرکوه و بشرویه بیشتر مطرح هستند.
** گندم مستقیم از کشاورز خریداری می شود
وی ادامه داد: امسال گندم به صورت مستقیم از کشاورزان خریداری و کرایه حمل به آنان پرداخت می شود.
وی گفت: کشاورزانی که گندم برداشت شده را مستقیم به مراکز سیلو تحویل دهند تا مسافت 10 کیلومتری برای هر کیلوگرم گندم 50 ریال، مسافت تا 20 کیلومتر 100 ریال و بیشتر از 20 کیلومتر 150 ریال کرایه حمل دریافت می کنند.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه این رقم های پرداختی کمک موثری برای جبران هزینه های کشاورز است گفت: از زمان اجرای این طرح، تحویل مستقیم گندم 20 درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه خرید تضمینی گندم از اردیبهشت آغاز شد و تا اوایل مهر امسال ادامه دارد افزود: در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی گندم مازاد کشاورزان خریداری می شود و هدف از این خرید تضمینی استقلال، خودکفایی و تدوام تولید گندم در کشور است.
انتهای پیام/4